citam lektiru za 2 razred gimnazije, da bih svom ljubimcu pomogla tokom skolske godine, dakle: Pakao, D.Alighieri;Tartif, Molier; Dekameron, Bokacio;
Don Kihot, Servantes. To ce biti za prvo polugodje, a za zimski raspust citamo ostatak lektire. Naravno da i "ljubimac" cita sve to, a meni dogje kao "obnova naucenog".Inace od onih sam koje stalno citaju, jer mi je to najbolji nacin upoznavati se sa nepoznatim, a poznato doziveti na neki novi nacin. Procitala ovog ljeta:Ostrov,(Viktorija hislop);Broker(Grisam); koraci za pamcenje (NikolasSparks);Igraj, igraj(Murakami), Belver Jin(hesus Ferero -sasvim neobicna, na momente zapanjujuca); Slikari i modeli(Susan Vriland- o umetnosti, likovnoj naravno,o muzama poznatih umetnika, ali ne napisano u duhu enciklopedija vec romaneskno. Divno stivo);Lidija Kasat cita jutarnje novine(Henrijet Skot- o bolesnoj sestri slikarice Meri Kasat i njenoj ljubavi za zivot);Saga o umetnosti(ErnestGombrih). Ove zadnje tri tematski povezane temom(slikarstvo) dosle su mi kao zaokruzena celina. Sada ponovno citam "Parove" od Uppdake-a.