Stranica 15 od 44 PrviPrvi ... 5131415161725 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 2162

Tema: sto citate?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Citiraj Anci prvotno napisa
    Počela D.Lodgea Thinks. In english, please
    Meni je D. Lodge (na hrv.) bio super .

.
    Nisam mogla čitati
    Ne znam zašto, nije mi prva knjiga na engleskom, no nikako mi nije išlo. I konačno je ostavim, kad zvoni teta knjižničarka da me čeka hrvatsko izdanje. :D

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vruća zona Richarda Prestona bila mi je gadljiva i dosadnjikava, a ne strašna i napeta. Čak sam ustanovila da sam je već čitala i zaboravila, toliko me se nije dojmila.
    Zapisi o morskom psu Stevena Halla pridružili su se knjigama koje sam počela čitati pa odbila trošiti svoje vrijeme na njih. Nisam je htjela čitati ni u autobusu. Naprosto nemam smisla za takve stvari.

Zato trenutno uživam u Kingovoj Liseynoj priči, i pitam se zašto su na kioske dali samo prvi dio, a ne odmah oba.

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vlvl prvotno napisa
    Zato trenutno uživam u Kingovoj Liseynoj priči, i pitam se zašto su na kioske dali samo prvi dio, a ne odmah oba.
    Nešto novo od Stevena Kinga je na kioscima? Odoh kupiti

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sinoć sam pročitala Plavuše iz Bergdorfa od Plum Sykes. Prilično loše napisana i predvidljiva knjiga, uopće ne znam zašto sam je čitala do kraja. Šteta vremena.

I da, prijevod je katastrofa.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bill Bryson: Shakespeare - prvo sam mislila da to nije knjiga za mene, jer mi je znanje o engleskoj književnosti prilično oskudno, ali knjiga je zaista dobra i zanimljiva, svakako preporučujem!

(osim o piscu, daje prilično slikovit opis života u Engleskoj i Londonu krajem 16. stoljeća, tako da je zanimljiva i s tog povijesnog gledišta)

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Zbog losih prijevoda ja i preferiram originale na engleskom (nadobudno sam jednom kupila i Eca na francuskom i preznojila se do pola prve stranice ).

Nekad je prijevod odlican i citanje klizi, ali nekad je toliko los da se svaka recenica doima plasticno i umjetno i jednostavno mi kvari uzivljavanje u knjigu. Vidis da se prevodilo doslovno, s nekako neprirodnim redoslijedom za hrvatski. A ovako uzivam u citanju i ujedno ucim jezik

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jučer sam kupila "1+1 ljetni paket" (129 kn):

P.S. Volim te - C.Ahern i
    Kratka povijest traktora na ukrajinskom - M.Lewycka

Počela sam "Traktora" i za sad je zabavno

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Trenutno čitam:

Greenspan: Zahtjevna djeca
    Amelie Nothomb : Higijena ubojice
    Amos Oz : Crna kutija
    Ross Campbell : Kako zaista razumjeti svoje dijete

Od njega sam davno pročitala i Kako zaista voljeti svoje dijete, i toplo preporučam!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

U kojim knjižnicama KGZa ima originala-knjiga na eng?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    Vjerojatno u više njih, ali meni prvo pada na pamet knjižnica Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva ulica, u neposrednoj blizini Cvjetnog trga) - cijeli kat su samo knjige na stranim jezicima.
    I inače je to dobra knjižnica, vidim da imaju većinu novih izdanja, nekad sam stalno visila u njoj, sad mi više nije toliko usput, i žao mi je zbog toga.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Citiraj krumpiric prvotno napisa
    Vjerojatno u više njih, ali meni prvo pada na pamet knjižnica Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva ulica, u neposrednoj blizini Cvjetnog trga) - cijeli kat su samo knjige na stranim jezicima.
    I inače je to dobra knjižnica, vidim da imaju većinu novih izdanja, nekad sam stalno visila u njoj, sad mi više nije toliko usput, i žao mi je zbog toga.
    No, je li ta knjižnica u sklopu KGZ ili je izdvojena? Sjećam se da sam za nju imala posebnu iskaznicu :? , no možda se u međuvremenu nešto promijenilo.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Bogdana Ogrizovića je u sklopu KGZ-a. Jedna iskaznica vrijedi za sve. I u toj knjižnici imaju knjige na engleskom. Čak mislim da je to jedina.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sjećam se da sam za nju imala posebnu iskaznicu :? , no možda se u međuvremenu nešto promijenilo.
    Promijenilo se, promijenilo. Sad su sve knjižnice u gradu u sklopu KGZ, za sve vrijedi ista iskaznica, i rok posudbe je svugdje 3 tjedna (ne više mjesec dana kao nekad).

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

koliko se sjećam i knjižnica na glavnom je imala knjige na engleskom, ali sad već stvarno dugo nisam bila tamo pa ti je najbolje nazvati ako ti nije usput.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Zapisi o morskom psu Stevena Halla pridružili su se knjigama koje sam počela čitati pa odbila trošiti svoje vrijeme na njih. Nisam je htjela čitati ni u autobusu. Naprosto nemam smisla za takve stvari.
    i ja na ovom zapela na pola puta! :/

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pošto ste na forumu za pretpostaviti je da imate internet :D ukucajte u google KGZ i tamo imate E - katalog ili jednostavnije

http://kgz-opac.zaki.com.hr/

Kada ukucate autora ili naslov kliknite na njega. Kada se željeni naslov otvori odete desno gore i kliknete na PRIMJERCI i vidjeti ćete točno u kojoj knjižnici ima knjige

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Branka Valentic: Dnevnik jedne mame
    zgodno, duhovito, pitko (tocno se vidi da je pisala novinarka)

mama Branka je posebno nabrijana na prosvjetare i njihove ferije, praznike i neradne dane

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj emily prvotno napisa

mama Branka je posebno nabrijana na prosvjetare i njihove ferije, praznike i neradne dane
    Meni je ta knjiga bila grozna ali, ukusi su različiti.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Lapis prvotno napisa
    Malo morbidno, ali svidjelo mi se. Strah i trepet mi je ostavila jos bolji dojam. Jako mi se svida njezin stil pisanja

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj maza36 prvotno napisa
    Pošto ste na forumu za pretpostaviti je da imate internet :D ukucajte u google KGZ i tamo imate E - katalog ili jednostavnije

http://kgz-opac.zaki.com.hr/

Kada ukucate autora ili naslov kliknite na njega. Kada se željeni naslov otvori odete desno gore i kliknete na PRIMJERCI i vidjeti ćete točno u kojoj knjižnici ima knjige
    opa znam ja to, ali nije da se mogu vozat po ZGb i tražit određenu knjigu po knjižnicama, htjela bi otić u jednu di su ugl.originali-zato pitam.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa
    Citiraj Lapis prvotno napisa
    Malo morbidno, ali svidjelo mi se. Strah i trepet mi je ostavila jos bolji dojam. Jako mi se svida njezin stil pisanja
    I meni se dosad svidjelo sve što je tu kod nas izišlo . Jedino što svaku knjigu pročitam u dan vremena, volila bi da mi malo dulje traje.

Ja započela Jergovića "Gloria in excelsis", ali mislim da sam se s njim "overdosala", plus ne volim "povijesno-epske" stvari s masu likova i bršljanske fabule i gdje ne razumijem svaku x-tu riječ, a nema rječnika. Mislim da ću je privremeno ostavit za neka bolja vremena, ako dođu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja započela Jergovića "Gloria in excelsis", ali mislim da sam se s njim "overdosala", plus ne volim "povijesno-epske" stvari s masu likova i bršljanske fabule i gdje ne razumijem svaku x-tu riječ, a nema rječnika. Mislim da ću je privremeno ostavit za neka bolja vremena, ako dođu.
    Ja sam je tako započela još prije 2 godine, ali "bolja vremena" za tu knjigu još nisu došla
    U međuvremenu sam čitala (i odustala) od još nekih njegovih knjiga, pa sam zaključila: a) da su mu puno uspjelije bile novele nego romani, b) da se čovjek naprosto ispucao :/ (jooj, zamislite da ovo pročita )

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Ja sam je tako započela još prije 2 godine, ali "bolja vremena" za tu knjigu još nisu došla
    U međuvremenu sam čitala (i odustala) od još nekih njegovih knjiga, pa sam zaključila: a) da su mu puno uspjelije bile novele nego romani, b) da se čovjek naprosto ispucao :/ (jooj, zamislite da ovo pročita )
    Vidiš, slični su nam zaključci . U kraćoj formi mi je OK (još mogu pratit likove i radnju), jedino su mi Dvori od oraha bili OK, nakon toga slabo mi njegovi romani idu.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

[
    U kraćoj formi mi je OK (još mogu pratit likove i radnju), jedino su mi Dvori od oraha bili OK, nakon toga slabo mi njegovi romani idu.
    Joj, i meni isto.
    Tanja, D. Lodge mi je odličan Nisam još došla do kraja, ali baš uživam....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U kraćoj formi mi je OK (još mogu pratit likove i radnju), jedino su mi Dvori od oraha bili OK, nakon toga slabo mi njegovi romani idu.
    Isto tako Dvori od oraha - prolaz, kasniji romani - nepročitani.
    Imam i jednu teoriju zašto je to tako, ali zasad bih je zadržala za sebe (to je samo osobni dojam).

Anci, i ja sam Lodgea "otkrila" na ovom topicu - i njegove knjige su mi definitivno bile otkriće godine.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    i ja na ovom zapela na pola puta! :/

Meni je bezvezna, potrosi vrijeme na neku drugu knjigu.

Higijena ubojice mi je dobra, kao i vecina njenih knjiga, lako, brzo, pitko.
    Lodge mi je isto ok.
    Murakami - Plesi, plesi, plesi mi je dobar, (nastavak Lova na divlju ovcu), u njegovom stilu.

Zadnje sam procitala Wei Hui - Vjencanje s Buddhom, ajmeee sto mi bi da to citam i jos po preporuci jedva me drzala budnom dok sam cekala da B. padne temperatura.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

vidim da je Lodge popularan...meni je nekako...predosadan.običan.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj emily prvotno napisa

nit mi je bila zgodna nit duhovita :/ :/

mami Branki su profesori izgleda jaako zagorčavali život u mladosti kad se tako okomila na njih-svaki njen pokušaj da bude duhovita završio je na ferijama prosvjetara

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Lolita iz Teherana

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj rokobj prvotno napisa
    Lolita iz Teherana
    I?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jedi, moli, voli - Elizabeth Gilbert
    Maps to Ecstasy - Gabrielle Roth

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    ooooo, to bi mogla ponoviti
    a bogme i zaplesati

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj mara prvotno napisa
    Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    ooooo, to bi mogla ponoviti
    a bogme i zaplesati
    Ja tražim nekoga tko će me natjerati. Bilježiš se? 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neki dan pročitala "Englesko-kineski riječnik za ljubavnike". Zapadnjaci i Europa viđena očima Kineskinje. Odlično

sad čitam neki krimić "Blues crne višnje". Onak neloše

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Lilita u Teheranu - meni jako zanimljiva,posebno jer se vide razlike Irana prije i nakon njihove revolucije, sve kroz zapadnu književnost, meni su jako zanimljive žene u tim nama radikalnim islamističkim državama

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ode topic na drugu stranu (a to mi se ne sviđa) pa da ga podignem

Dovršila sam Kratka povijest traktora na ukrajinskom - M.Lewycka i dopala mi se.
    "Ljetna literatura", zabavna, ne traži preveliki umni angažman , taman za štivo za pred spavanje.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sinoć sam pročitala Plavuše iz Bergdorfa od Plum Sykes. Prilično loše napisana i predvidljiva knjiga, uopće ne znam zašto sam je čitala do kraja. Šteta vremena.

joj i meni nije sjela, bezvezna je.

Ja sam zadnje čitala Lanu Biondić- Život na visokoj peti i Nova knjiga. Stvarno lagano štivo. Trenutno sam u fazi da ne mogu čitati ništa što se iduće veče moram sjetiti na kojoj sam stranici stala. Ove knjige što ti nije bed ako preskočiš koju su mi super.

Opsjednuta od Rujane Jeger je isto dobra.

Sad čitam The green book na engleskom Rogers&Kostig i spremam se čitati Od barbie do vibratora od Ane Tajder. Jel čitao netko da kaže kakva je?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Konačno sam nakon valjda dva mjeseca završila Rousseaove 'Ispovijesti' i uhvatila se Pullmana i njegove trilogije ''Njegove tamne tvari'', sad sam na drugom dijelu i prilično mi je zanimljiva.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa

Ja sam zadnje čitala Lanu Biondić- Život na visokoj peti i Nova knjiga. Stvarno lagano štivo.

Opsjednuta od Rujane Jeger je isto dobra.
    Za Rujanu Jeger potpisujem.
    Lana Biondić mi je svojim snobizmom (za koji stvarno ne vjerujem da je karikiran) totalno digla živac. Doduše, nisam odolila da ne pročitam te knjige, kad su već sveprisutne. Druga mi je tek prava katastrofa, da sam htjela čitati bon-ton, čitala bih pravi.

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

spremam se čitati Od barbie do vibratora od Ane Tajder. Jel čitao netko da kaže kakva je?
    Ja sam je pročitala.
    Malo je bolja od Lane Biondić

Taman ti je u ovoj kategoriji:

Trenutno sam u fazi da ne mogu čitati ništa što se iduće veče moram sjetiti na kojoj sam stranici stala. Ove knjige što ti nije bed ako preskočiš koju su mi super.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dižem da nam ne potone čitateljski topic.

Sinoć prije spavanja slistila "Dosje kuhinja" Anthonyja Bourdaina. Zanimljiva knjiga, spoj autobiografije i dokumentarca, jako dobar stil.

Na žalost, prijevod nije baš najbolji, onima koji se koliko-toliko razumiju u kulinarstvo i New York povremeno će se dizati kosa na glavi.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dobila sam od drage prijateljice "Nas covjek na terenu" Roberta Perisica i jako mi se svidja - mislim da cu je veceras i zavrsiti.

a nabavila sam i "Povijest ljubavi" Nicole Kraus, "Ljubavna sabotaza" Amelie Nothomb, te "Mr Vertigo" Paula Austera. javim utiske!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dižem da nam ne potone čitateljski topic.

Sinoć prije spavanja slistila "Dosje kuhinja" Anthonyja Bourdaina. Zanimljiva knjiga, spoj autobiografije i dokumentarca, jako dobar stil.

Na žalost, prijevod nije baš najbolji, onima koji se koliko-toliko razumiju u kulinarstvo i New York povremeno će se dizati kosa na glavi.
    Upravo sam posudila Kuharovo putovanje od istog autora. I početak mi je izuzetno interesantan. A i namjerila sam se na nastavak, odnosno "Dosje kuhinja".
    S obzriom da sam niš-koristi-kuharica, ali željna-da-budem-od-koristi-kuharica, pretpostavljam da me neke tlapnje oko prevedenih kulinarskih pojmova neće smetati. No, i na žalost, nisam bila u NY pa mi mogu prodati svašta.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Uf, pokušala sam ga pročitati prije nekih mjesec dana, ali nikako mi nije "legao" :/ ne znam u čemu je štos, ali jednostavno nije išlo.

U prošla dva tjedna sam pročitala tri knjige - jednu nelošu i dvije osrednje (da ne kažem - ispodprosječno loše).

Maša Kolanović: Sloboština Barbie - ugodno me iznenadila, iako prvi dojam nije bio baš naj, kao cjelina, knjiga je zapravo jako dobra.
    Sanja Bilić: Koji film sad vrtiš u glavi - slabo, predvidivo
    Tony Parsons: Muškarac i dječak - ili sam ja luda, ili je tip naprosto prepisao "Kramer protiv Kramera" i malo ga osuvremenio za početak 21. stoljeća...

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Opet isprike ako ponavljam, ne čitam staalno ovaj topic, upravo završila "Prvo sivo pa bijelo pa plavo" od margriet de moor i baš mi je lijepo sjela, zanimljivo i jako lijepo napisano, baš teče.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jucer se u mojoj platnenoj knjizarskoj vrecici naslo - vrt bez motike i kako se rjesiti kucanskih poslova...indikativno, zar ne

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kiran Desai: The inheritance of loss- ne mogu puno reći jer sam tek na prvoj trećini, ali zasad mi se jako sviđa. Paralelna priča mlade Indijke koja živi u zabiti sa svojim djedom, djedova priča i priča kuharovog sina, koji se snalazi u NY.

The science of cooking (nemrem se sjetit autora), opis fizikalnih i kemijskih procesa kod kuhanja, jako interesantno.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Upravo sam posudila Kuharovo putovanje od istog autora. I početak mi je izuzetno interesantan. A i namjerila sam se na nastavak, odnosno "Dosje kuhinja".
    Obrnuto, prvo je napisao "Dosje kuhinja" (2000.), a zatim "Kuharovo putovanje" (2001.). Ovu drugu nisam čitala, pa nemam pojma jesu li povezane i je li redoslijed bitan. :?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidiš vidiš...

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni je dosje kuhinja puno bolja knjiga od kuharovog putovanja, ipak je u njoj sažeo čitavu svoju dotadašnju karijeru, i ima nešto dobrih savjeta, ali nećeš uz pomoć te knjige naučiti kuhati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •