ja sam baš razmišljala šta da jedemo sutra kad MM veli da ga je zvala mamica da dođemo sutra kod njih na ručak :D :D , nadam se da će bit i još nešto osim odojka i francuske jer to ne volim :/
ja sam baš razmišljala šta da jedemo sutra kad MM veli da ga je zvala mamica da dođemo sutra kod njih na ručak :D :D , nadam se da će bit i još nešto osim odojka i francuske jer to ne volim :/
ma kad bih se ja smo mogla uvaliti nekome na ručak, baš vam zavidim!!!
moji su malo dalje
a tek kolači...
![]()
Govedska juhica,sarma i pire krumpir,na kraju torta od oraha i čokolade :D
sveki mi je na ručku pa je za predjelo bila francuska jer je ona doma nije radila, i narezak
onda jako maštovito sarma i pire krumpir
i sad ćemo reform tortu, kad se ovo malo slegne
mislim da sutra neću stati u hlače od ponedjeljka :/
Zato služe hlače s elastinom i gumicom u pasici..10kg gore ili dole..sve stane u njihaleksandra70vanja prvotno napisa
![]()
Što ćemo ove godine?![]()
ja čekam mim, pa da se kod nje pozovem![]()
ja se već brusim na francusku
a rebrica za sarmu su kupljena, kao i kupus
sutra se ide po meso koje moja stara sjecka, ne melje
to mora raditi kad MM nije doma jer to njega užasno nervira, to mu je gubitak vremena
ne mogu mu objasniti da se ne treba nervirati oko nečeg što on ne radi
moja stara je naučila tako radit sarmu i nek joj je
ja ne vjerujem da bi ja imala živaca sjeckati kilo mesa
komad domaćeg odojka čeka u zamrzivaču za silvestersku večeru
kao što se vidi, dala sam mašti krila![]()
ja sam već i za Božić između ostalog, radila i sarmu (i to od purećeg mljevenog i baš je bila dobra) i francusku, ali valjda ću opet. i malo janjetine valjda
ali će izvedba sigurna biti za prepričavanje 8)
nisam mislila na finalni proizvod nego na postupak; vjerojatno svaku sarmu važeš na digitalnoj vazi![]()
ne pratiš na satu
sarmu radi moja majka
ja ću francusku
i naravno da ću vagati koliko čega
mislim, kakvo je to uopće pitanje :?
![]()
apri, s kim ti pričaš?tj. o čijoj sarmi? mojoj ili a70v?
pa čim je vaga u igri mislim da se meni štuca
branka1 drago mi je da imaš barem malo vremena za forum
ja mislim da ja sa troje ne bi imala vremena zrak udahnuti
Ah, upravo pokušavam na rukama uljuljkati Loru u san. ima neki ludi ritam, zaspe oko 12, 1![]()
inače, da se malo hvalim, skuhala sam ja jučer cijeli božićni ručak za nas, moje roditelje, sestru i njenog dečka. i mogu reći, organiziranije nego prije, s manje djece![]()
ne kužim ovo s vagom.
mislila sam, možda misli na apotekarsku vagu![]()
ma ne, ja ti sve važem kad kuham
i kolačiće kad pečem važem da svaki bude jednako težak
Meni je još sinoć bilo dosta svega...![]()
I sarme i francuske i odojka s ražnja i kolača i... ma!![]()
Danas kuham pileću juhicu s puno povrća i blitvu... s .. valjda odojkom, tko ga bude htio, ja ne!
Malom sam sinoć kuhala palentu s jogurtom, i on jadan pozvizdio.
Jel se samo ja nakon dva dana razbolim od takve hrane?
Ovo mi je tako poznatoa70v prvotno napisa
![]()
![]()
I?
Šta se pravi?
Ja mislila da posudim malo krila za maštu od vas![]()
Mi idemo na ručak kod moje mame a ona radi sve po redu kako se pristoji: sarma, odojak, jedino mislim da joj se neće dati raditi francusku pa ću ja napraviti zapečeni grah. Za Božić smo jeli patku sa mlincima i opet sarmu (kod MM-ovih), francusku, grah salatu
ovdje!AdioMare prvotno napisa
danas samo jogurt jedem/pijem
imam osjećaj ko da mi je usna šupljina, jednjak... i sve do kraja... obloženo nečim što se ne može tako lako sastrugati...
i tako je nakon svakih praznika :/
mi nismo ljubitelji odojka pa ćemo jesti:za predjelo nekoliko vrsti sira i masline,pa za glavno jelo pečene krmiće u komadu,mladi krumpir,francusku,grah salatu,domaći hren umak,zelenu sa lukom,sarmu i restani krumpir sa crvenom paprikom---sve u svemu dijetalno nema kaj![]()
e da ,desert nisam smislila jel svake godine nam je izbor sladoled i šampanjac(kombinacija za ostati doma cca 24h)
ja bih nesto laganice. znaci, bez mesa i teske hrane.
salate, mali zalogajcici, sendvici... nemam pojma, odoh trazit. Inace zadnje dvije gdoine sam pravila slane kiflice. ove godine ne bih :/
Zasto to onda jedete? Sta ne mozete to zaobici? Kuzim ja da to povuce covjeka, na Bozic sam morala zabraniti Andriji da uzme jos jednu sarmu, vidjela sam da jednostavno ne moze odoljeti. Pa sam malo pripomogla.apricot prvotno napisa
ja ne mogu hrani odoljeti.
ma i nisu to neke količine, ali mi "običnim" danima ne jedemo toliko ni u tim kombinacijama.
Svinjetinu, samo za Božić i Novu godinu.
Sarmu isto.
Francusku još samo za Uskrs.
I onda po jedan komad od svega i eto ti pretrpanog želuca...
No, dobro... onda se "utovaruju" kolači :/
ondak, sat i frtalj
kol'ko je is'o sinobus
nismo nista jeli
i kad smo stigli na stanicu odma
kupimo burek, lep, frisak
mastan, sve nam
onako, mast curila niz bradu.
pa ondak opalimo preko toga
jednu tepsiju sampita i gajbu piva
mlakog, crnog
Hvala feferon
![]()
Snorki
Ne radi se o pretrpavanju, već kako reče Apri.marta prvotno napisa
Sarmu jedem tri puta godišnje, francusku samo za Božić, pečenog odojka na svadbama i krstitkama (inače i svinjetinu i junetinu jako rijetko, ako da, onda jušno) tako da kombinacija svega toga plus kolači mi je ubojita.
Sve to skupa radim za te dane čisto da se bar dva dana ne opterećujem kuhanjem, a i svi rado jedemo taj prvi obrok.
Jučer juha, povrće i blitva, danas varivo od poriluka. Liječi. 8)
Meni jedino nije jasno kako možete samo tri put godišnje jesti sarmu?![]()
a meni nije jasno kako bi se nekome dalo motati je više od tri puta godišnje![]()
Smotaš tri puta ali oooogromne količine, pa ih posle fino razdeliš i spakuješ u manje posude i u zamrzivač.apricot prvotno napisa
Otapaš kad god ti se prijede![]()
Za docek planiram rizoto od morskih plodova, uz razne nareske i francusku, za svaki slucaj![]()
Za NG rucak - tortille
![]()
nemam ti ja zamrzivač, samo one dvije ladičice.vanesax prvotno napisa
u njima posudice za led, oni jastučići s gelom za slučajeve ozljeda, vrećica graška, vrećica boba i nekoliko brećica bundeve.
gotovo.
e, da... i nekoliko posudica s koprom.
Ja ih imam tri, ali sve staneapricot prvotno napisa
![]()
Anci prvotno napisa
zelje napuhne![]()
Za NG ručak žicala mamu da mi skuha varivo od kisele repe.
A kaj se ti ne javljaš???apricot prvotno napisa
I ja ovak, slučajnim pregledom tuđih menija, moram skužiti da bi ti došla u goste??
E, sad je kasno: gosti samo što nisu stigli, a ponudit će im se
- pečena šunka u kruhu
- sirevi razni
- nezaobilazna francuska salata
- namaz od kopra
- namaz od jaja i hrena
- PAUZA- (u međuvremenu se truse sitni kolači)
- meksički "jastučići" (ne pitajte za recept-nemam pojma kaj sam stavila-znam da ima unutra i mesa)
- pašticada (ispala mi je mrak 8) )
- DOMAĆI njoki![]()
- police od krumpira
- salate zelene, razne
- PAUZA- (kolači: torta od sira, neki kvazi tiramisu, ali recept je otišao u nekom drugom smijeru u onom trenu kad sam shvatila da imam još badema)
- DOČEK NOVE GODINE (ko da bi pobjegla da je se ne dočeka!! )
- sarma (tko ne pojede-nosi doma sutra za ručak: k meni svi stižu s plastičnim posudama )
Ove godine imam i dječji tulum. Nastojat ću preživjeti. Nekak :/