Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Briga o zubima

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Briga o zubima

Pozdrav!

Sta mislite, da li je potrebno dodatno uzimati Naf-Naf, ili nesto slicno, kako bismo sto bolje prevenirale moguca ostecenja nasih zuba dok smo trudne?
    Mojoj prijateljici nj gin je preporucila Naf-Naf, dok meni moj gin nije nista (osim folne, Pregnitala i Natala).

Moji zubi su dosta kvalitetni i izdrzljivi, i voljela bih da tako i ostane i nakon trudnoce

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni nitko nista..jedino mi gin rekla da odem do zubarke...bila 3 puta, zakrpala mi rupice i to je to

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jel primate inekcije kod zubara sad u trudnoči...meni su rekli da u trudnoči smijem i vadit zub...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    jel primate inekcije kod zubara sad u trudnoči...meni su rekli da u trudnoči smijem i vadit zub...
    tako su i meni rekli
    na sreću, do sada nisam imala nikakvih problema sa zubima (u trudnoći)

a što se dodataka tiče, nisam ništa uzimala niti mi je itko išta preporučio

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam na početku trudnoće i ove i prošle sredila zube, normalno, primila injekciju-anesteziju i sve.
    Nisam niš primjetila da su mi zubi lošiji nakon trudnoće, a nisam niš posebno uzimala, makar je to individualno.
    Najvažnije da su zdravi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je zubarka uvijek govorila da ta anestezija nije toliko problematicna. Ali, svejedno je bolje i to izbjeci, ako se moze. Pretpostavljam da kod vadjenja zuba to ne ide, ali kod ovih manjih popravki ona preporucuje otrpjeti bol.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Prije bebice otišla sam do zubarke i rekla da mi sve popravi jer idemo na bebu nisam imala problema, prošlo otad već 3 pune godinice

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

prije sam imala super zube a sad u trudnoći mi se jedan raspao a jedan su mi izvadili...

Bolilo je užasno, mislim da ni porod neće tak bolit, zato ga se i ne bojim baš previše.

Bebe znaju krasti kalcij od mama iz zuba i kostiju ako im fali zato treba unositi dosta mlijeka i ostalih namirnica sa kalcijem pa će sve bit ok.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

U ovoj trudnoći sam izvadila dva umnjaka :shock: ,i to sam jednu anesteziju primila u 8 tjednu trudnoće,a drugu s 14 tjedana.

Bumba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bebe znaju krasti kalcij od mama iz zuba i kostiju ako im fali zato treba unositi dosta mlijeka i ostalih namirnica sa kalcijem pa će sve bit ok.

Neki dan sam bila kod stomatologa, čisto prevencije radi! Nemam baš problema sa zubima, ali i ja sam mislila da je ovo gore istina. Međutim dr. mi je rekao kako je to nemoguće! Bebe, ako im nedostaje kalcija, uzimaju ga isključivo iz maminih kostiju, a za pojačanu kvraljivost zuba u trudnoći odgovorna je pojačana kiselost u ustima! Osim toga u trudnoći su osjetljiviji desni koji ponekad mogu i krvariti. A i za jedno i za drugo savjetovao mi je samo pojačanu higijenu i češće četkanje i masiranje desni! Rekao je da su žene prije gubile zube u trudnoći isključivo zbog nehigijene i nemara! Ovu mi je lekciju održao kao da mu je to nekakva misija prosvijetliti trudnice, ali eto razbio mi je strah od gubljenja i kvarenja zubi!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo i ja sam prosli tjedan bila kod zubarice...i to vec par put odkad sam trudna radi mi sve bez injekcije a za vadit zub rekla je poslje trudnoce

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •