-
Bok,
Ja sam jedna bivša trudnica s iskustvom ureaplazme u trudnoći...moj slučaj je išao kako slijedi:
1. Na redovnim brisevima (prije trudnoće) izolirana ureaplazma 10 na 5
-terapija doksiciklin/oba partnera/14 dana/bez sexa za vrijeme th.
- dodatno-geonistin vaginalete
2. Kontrolni brisevi nakon mjesec dana
-pozitivna ur. 10 na 5
- dodatno-geonistin vaginalete
3. Terapija eritromicin oba partnera/8 dana (zatrudnjela nakon završetka ove terapije)
4. Kontrolni brisevi nakon cca. mjesec dana
-pozitivna ur. 10 na 5
Nakon toga, ginekolog mi daje obične geonistin vaginalete da trošim 2 tjedna bez prekida. (smije se koristiti u trudnoći, ne ulazi u krvotok kao oralni tetraciklini).
Na tu terapiju s običnim geonistin vaginaletama nakon svega što sam prošla od oralnih terapija-gledala sam s izrazitom sumnjom i podsmjehom.
No ipak, kad sam sve to završila-kontrolni brisevi-negativni. Drugi kontrolni brisevi opet-negativni.Uglavnom, rodila sam bez ureaplazme, a poslije poroda još 2 puta na brisevima-sve čisto!!!! :D
Objašnjenje moje ginekologice zašto samo vaginalni geonistin-zato jer je od svih popijenih antibiotika ureaplazma bila vjerojatno ubijena, ali je lokalno na grliću maternice (s kojega se uzimaju brisevi) još je nešto bilo ostalo te je to trebalo lokalno "potući".
Pa ako hoćete pitati svog doktora za geonistin-ostaje vam još i to. Bitno je da ne ulazi u krvotok te da vam ne šteti bebi.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma