Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Zamućen bubnjić i evocirani slušni potencijali

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Zamućen bubnjić i evocirani slušni potencijali

Ima li netko iskustva sa zamućenjem bubnjića, pretragom evocirani slušni potencijali (ABR i MLR) i dijagnozom: Normacusis i.o.? Nitko nam naravno nije ništa objasnio pa smo :?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I opet mi imamo nešto što nitko drugi nema

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam bila prije par godina zbog vrtoglavica na pretrazi evocirani slušni potencijali.
    Ne znam jeste vec bili ili te nesto zanima u vezi nje ?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Re: Zamućen bubnjić i evocirani slušni potencijali

Citiraj MBee prvotno napisa
    Ima li netko iskustva sa zamućenjem bubnjića, pretragom evocirani slušni potencijali (ABR i MLR) i dijagnozom: Normacusis i.o.? Nitko nam naravno nije ništa objasnio pa smo :?
    dg: Normacusis i.o. - uredan sluh obostrano
    ABR - odziv moždanog debla , prati se slušni put od slušnog živca do slušne kore u mozgu ,onaj dio koji se ne može ispitati audiogramom, radi se kada se želi dokazati mjesto oštećenja sluha ili kod djece kojih se ne može učiniti audiogram a postoji sumnja na oštećenje sluha.kod pretrage je nužno da je dijete opušteno( spava ili se daje daizepamska klizma )
    zamućeni bubnjić - znači da ne postoji trokutasti refleks na bubnjiću,već je reljef bubnjića drugačiji nego " normalno", javlja se nakon upale , ukoliko odnosi tlakova u srednjem uhu nisu ok, vrlo često kod djece u dobi od 2-3 god. ,samo po sebi ništa ne znači

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

joj Kinder, baš te trebam

Već duže nam se čini da curica slabije čuje, jedno vrijeme smo mislili da nas ignorira ponekad, ali sam onda pratila pa mi se ipak čini da nije ignorancija jer joj moramo ponoviti neke stvari koje su joj primamljive itd., često jako glasno govori ... ugalvnom, jako tanka granica između dobro čuje i malo slabije čuje. Danas smo bili kod pedijatrice, pogledala uši, rekla da su savršeno čiste, i da nas ignorira kad joj ne paše. međutim mene sumnja i dalje muči, ima li kakvih trikova da provjerimo sami, gdje je uopće granica :?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

najbolje je napraviti timpanogram , pretpostavljam da je za audiogram još premlada ( tek iza 5 godine možeš povjerovati u taj nalaz )

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sad će ona 5 god. još malo.

Koja je razlika, što je bolje ?
    Kod koga otići, koliko se plaća ? Ili postoji neki način da uvjerim pedijatricu da nam da uputnicu, neki iz kućne radinosti na koji možemo sami dokazati opravdanost naše sumnje ?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

larmama zanima me kako izgleda sama pretraga, spomenuli su usput da će dobiti neki čepić da zaspe, koliko traje itd.

kinder puno, puno hvala na objašnjenju.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mbee, mi smo sa Leom radili evocirane potencijale sluha i to više puta, ali kad je bila beba. Mi smo tu pretragu radili na Goljaku, a vi pretpostavljam nećete. Na Goljaku djeci ne daju sedativ, nego trebaju biti umorna i zaspati, na drugim mjestima koliko sam čula daju. Pretraga je bezazlena, izgleda tako da se djetetu na uši stave slušalice i nekoliko elektroda na glavu, dijete leži, možeš ga držati i na rukama i onda se obavi snimanje (slično je kao EEG).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MBee, pretraga ti je bezbolna, ali jako dugo traje, mislim da je trajala skoro sat vremena. Stave ti elektrode na glavu, legneš i slušaš razne zvukove.

za Evu

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hvala cure! Pretragu radimo u Suvagu i morati će ju nekako uspavati osim ako ne žele da zaspe na sisi i tako ju snimaju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •