Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: OPET DUDA

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno OPET DUDA

Za Božić razgovaram sa strinom koja ima malu stariju od moje Nine 3 tjedna. Kaže da ju je odvikla od dude tako da joj je dudu stalno umakala u nekakav gel koji se maloj nije sviđao i da je ona tako odustala.

Vrlo rado bih probala, ali me zanima u što da umačem dudu?
    I da li je još netko probao na taj način?

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Iskreno, ne sviđa mi se ta ideja...mi smo dudu spremili, rekli da mu ne treba, nabrajali sve njegove male vrtićarce koji je također nemaju, prihvaćao je pa tražio.... Spominjao ju je par dana i onda, vjerojatno, na nju zaboravio. Svaki put kad bi je zatražio, a to su bili trenuci kad je bio umoran, nervozan, ljut na nas, brzo smo ga zabavili nečim drugim.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A zašto ti se ne sviđa ova ideja? Znam da kod moje cure ništa drugo ne bi prošli MOOŽDA ovo, ali ništa drugo, jedino kad bi sama ju čvrsto odlučila baciti ali to je

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja mislim da djeca sisaju dok imaju potrebu za sisanjem i da ju ne treba nasilno prekidati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    ja mislim da djeca sisaju dok imaju potrebu za sisanjem i da ju ne treba nasilno prekidati.
    Potpis.

Mi nemamo dudu, ali imamo sisu. I nitko ne bi bio sretnije od mene da se "riješimo" sise, ali ne mogu (mislim, mogu, ali ne želim) na silu. Mali čovjek jednostavno nije spreman i to mi daje do znanja na milijun načina.

Tako da... Mogu do kad mami i bebi paše objesiti mačku o rep.

Znam da je ovo tema o dudi, ali svodi se na isto - dvogodišnjaci jednostavno imaju jak poriv za sisanjem, ma koliko mi šutjeli o tome.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Imam isti problem, za par dana puni 3 god.
    Razmišljala sam davno da mu intenzivno mažem dudu s češnjakom,..imal šta gore?
    Odustala sam jer se nadam svaki dan da će možda sam odbaciti.
    Al fakat je pravi dudalj-ovisnik i plašim se ako ima toliku potrebu za sisanjem, šta ako počne prst sisati.
    Bojim se izazivati,..

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nemojte ima maziti dude s nicim ... meni je tako zivo u sjecanju kad je mama moju dudu umocila u ljuti senf, a ja sam molila tatu, pa baku, pa dedu, pa tetu, pa tetka, pa susjedu, pa opet tatu da mi obrisu dudu ... i nitko nije htio ... sjela sam i hrabro pojela taj senf i povratila, ali duda je bila ponovo cista i spremna za upotrebu.
    Ne znam kako su me odvikli od dude, ali ove epizode se jos sjecam.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam trenutno jaaaaako alergična na našu dudu,ali je poštujem Sveli smo dudanje na uspavljivanje i ponekad tijekom spavanja.... Više od toga zasad jednostavno ne ide ... U biti kad to ovako sagledam, sretna sam i s ovim ...

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja ću sad javno priznati da sam dudala dudu do svoje 5 godine života, ali samo je služila kao sredstvo za uspavljivanje. I nisu pomagali ni razgovori niti uvjeravanja dok jednog dana u meni nije proradila vlastita taština kad mi je stomatologica rekla da ukoliko ne budem prestala s dudom imat ću ružne zube i sama sam ostavila dudu.
    Moj stariji sin nije htio uopće dudu,a mala sada isto ima dudu, ali samo za uspavljivanje i ne pada mi na pamet oduzimati joj to. Pustit ću je dok sama ne odluči ju odbaciti. Jedino sam odlučna u tome da joj se duda ne daje prek dana ako je cendrava, ponavljam to je samo pomoć za uspavljivanje.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    A zašto ti se ne sviđa ova ideja?
    Zato što mi liči na varanje, kad vidim koliko toga on kuži i kako me svaki dan fascinira nečim novim, onda znam i da razumije kad mu kažem da mu dudica više ne treba. Imam osjećaj da bih ga mazanjem dude podcijenila. To je samo moj osjećaj. napravi kako SAMA osjećaš da je najbolje. ako ne uspiješ sada, uskoro ćeš uspjeti. sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kad je sa dvije ipol godine starosti dobio sestru počeo je opet koristiti dudu iako je davno prije prestao.ne koristi ju po danu već samo za spavanje.sestra mu neće dudu više al ju on neće ostaviti.isprobali smo sve al nije upalilo.kad ti bude malo veći i sram ga jer druga djeca nemaju dudu a on da ostavit će ju.od sestre curica ju je imala do 4god starosti i jednostavno sama od sebe ostavila jer ju je bilo sram pred drugom djecom.koliko ima djece po ulici da nose dudu u ustima a veliki.nemoj se opterećivati sa time jer bude sem od sebe ostavio.ja se ne opterećujem i ne osvrćem se kaj drugi kažu jer ipak to je moje djete i ja ga odgajam po svome.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mojoj Neri duda nije u ustima jedino kad jede i nekad kad joj spadne iz usta dok spava. Meni je to koma, ali sam prihvatila, neće do vijeka tako. Neću ju još odvikavati jer mislim da nije spremna.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

anima, ništa te ne košta da probaš na priču. Ja sam moju kćer odvikla od dude kad je imala dvije godine. Zubi su joj se počeli kriviti, znalo joj je biti crveno iznad gornje usne od dude, kao neki osip.
    Odvikavanje je bilo tako lako, da sam znala, probala bi i ranije. Bila sam se ustručavala probati bilo što jer sam mislila da će to teško ići.
    Ispričala sam joj priču da smo dudu dali vili koja će je odnijeti bebama koje trebaju dudu. I onda razvlačila tu priču, opisivala vile, gdje žive, bebe kojima će je odnijeti , ali zaspala je tu prvu noć bez dude. Sutradan kad bi upitala za dudu, ja bi ponovila priču. I više nije tražila.
    Iako, priznajem, i dan danas ponekad kad je baš jako frustrirana ili ljuta, traži dudu da se utješi. Pocucla dva puta i ostavi.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nažalost, mislim da priča ne bi upalila...Kad je zmazana kaže operi, kad ju kao bacim kroz prozor - donesi, kad joj bacim maci kaži kupi novu, ne da ona nikom svoju dudu možeš dubit na glavi...jedino da joj ogadim, nisam još probala

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mojoj kćeri je upala u wc kad je imala 2 god i 8 mjeseci. Bilo je 10 navečer, vikend, rekli smo joj da nememo gdje kupiti, plakala je malo i zaspala. Tako i sutra... i odvikla se.

A za neke druge metode nisam bila. Ovo je ispalo kako je ispalo.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

S. ima 15mj. tako da joj dudu jos necu dirati, ima faza kad je vise ustima (kad je bolesna, umorna ili kad padne...) a bilo je dana kada smo je trebali samo za spavanje...
    Meni je jedan covjek pricao kako se njegova kcer odvikla od dude: dosli su kod pedijatrice (ona je tad bila oko 2,5god) i kad u usli kod med.sestre ona je rekla maloj -ma sta ce ti duda ti si tako velika i bacila je kao u smece. na putu kuci mala je pitala: a moja duda? rekli su joj da je ostala u smecu. vise nije pitala za dudu.
    ja mislim da to kod nas nece tako lako proci, ali probaj, neka joj netko nepoznati uzme dudu, mozda upali
    SRETNO

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja mala je dudu izbacila dok je bila u bolnici iako mi to ne ide u glavu jer tad bi joj po nekoj logici najviše trebala i zaspala bi bez ikakvih problema bez nje i odbacivala bi je iako bi joj je miponudili a teški je ovisnik bila o dudi 2 za svaki slučaj jedna u ustima druga u ruci,i evo mi izašli iz bolnice i nakon 2dana traži dudu i dali joj i sad smo se vratili na ovisnost opet hm

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi još dudamo i nekako je planiram odvikavati za koji mjesec. još se dvoumim da li prvo pelenu ili dudu. uglavnom već sada smanjujemo, maknem je sa strane i dogodi se po cijeli dan da ne pita za nju.
    meni bi bilo žao djetetu mazati dudu s nečim, mislim da bi je to povrijedilo.
    dariu sam "ukinula" dudu s ravno 2 godine i 2 mjeseca, preselili smo se i on je dudu dok smo bili u novom stanu bacio u neku kutiju, još smo spavali kod mojih jer se stan farbao, i ja sam rekla da je duda otišla kod bake i dide u dalmaciju. par dana je bio malo nervozan i to je bilo to. a bio je veliki duda fan.

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja se uopće ne zabrinjavam s dudom veća mi je briga hrana jer mi živi na boci a dudu će ostavit kad sama bude spremna bez forsiranja i mazanja s ičim,stavim se u svoju kožu i zamislim da meni neko uzme nešto šta ja volim i šta me smiruje pa ubila bi ga

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Andrija ima dudu za uspavljivanje, i ne mislim mu je nasilno uzimati. Ja sam dudala prst do 2. razreda osnovne, pa bolje duda nego prst. Dudu barem bacim i kupim novu.

Veći mi je problem što traži dudu u autu, i to je jedini način da se vozimo u miru.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja nemam namjeru ukidati dudu, jer ju jakoooo voli.
    Ima dana kada mu nije u ustima čitav dan, a ima dana kada se ne
    odvaja od nje.
    Veći mi je problem to što ga muče zubi i grize ju, tako da svaki 3.dan
    moram kupovati novu.

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Dora ima dudu za uspavljivanje. nekad zaspi bez nje, a nekad inzistira na njoj. Zasad ne radimo drame. Mislim da će s vremenom sama pustiti dudu.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Opet duda

Ja Kaci dajem dudu samo za spavanje a kad zaspi obicno joj i ispadne iz usta.Kad sam bila dete prezivela sam veliku traumu zbog dude:imala sam 4.god. i jos sam nosila dudu.Moja mama je pokusala na sve nacine da me odvrati od toga ali bezuspesno.Sve bi to bilo dobro da se nije nasla jedna baba iz komsiluka sa "dobrim savetom" i na smrt me prepala.Maskirala se u baba rogu,obukla neku staru jaknu okrenutu naopacke,veliku kapu stavila na glavu,crne rukavice,a na oci(sto mi je tek sad u 30.-toj smesno) neke ogromne naocare za sunce.Kako je to strasno izgledalo!I onda mi rece onim strasnim baba roginim glasom "daj mi dudu".....A ja zanemela i pruzila dudu i nikad vise ...U osnovnoj skoli sam nosila protezu par sati na dan a sada imam savrsene zube cak mi se svi dive zbog toga kazu da je osmeh najlepsi u mojoj pojavi.Kod zubara idem ponosna obavezno mi kazu "blago tebi,... ".Eto,hocu da kazem da duda maloj deci ne smeta toliko koliko se oko nje pravi problem....ili je to bar moje misljenje...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •