Daklem, prosle godine sam otisla na bolovanje radi cuvanja trudnoce. Tocnije, krajem kolovoza 2006. Bilo je dosta frkovito i zaista nisam mogla raditi. Neki dan mi je frendica spomenula da imam pravo na neku jednokratnu pomoc za bolovanje u neprekidnom trajanju od 3 mjeseca. Radim u drzavnoj firmi (obrazovanje, kultura). Zvala sam tajnicu ali mi je rekla da je riznica zatvorena i da vise nemaju novaca za takvu isplatu. Rekla mi je da joj se javim u sijecnju 2008 i da ce probat nesto saznat o tome. Koliko se sjecam jedna druga kolegica, koja je imala komplikacija sa kaziprstom (ne salim se) i nije radila bar 4 mjeseca zbog toga dobila je spomenutu naknadu. Sada ja pitam vas koji znate, imam li i ja pravo na tako nesto, je li poslodavac obvezan da mi to isplati (obzirom da je vec bio slucaj takve isplate) i hoce li biti kakva zastara ako se javim u sijecnju? Naime, pitala sam u nasem knjigov. servisu prvo jel imam pravo tak nekaj traziti, a oni su me odkantali i rekli da cuvanje trudnoce nije bolest i da nemam pravo. Mislim, bila sam na BOLOVANJU. Zar je bitan razlog? Kako bolestan prst moze imati vecu tezinu od cuvanja trudnoce?