Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Prekidanje ugovora o radu početkom porodiljnog dopusta

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Prekidanje ugovora o radu početkom porodiljnog dopusta

Zanima me koja je pravna osnova gore navedenog. Naime, zaposlena sam na određeno vrijeme, kao zamjena, ostala sam trudna i otišla na komplikacije. Žena koju sam mijenjala još je na porodiljnom dopustu, a po isteku 6mj što će biti negdje u siječnju ili veljači prelazi na novi posao. Danas sam iz ustanove dobila poruku neka se javim dan prije otvaranja porodiljnog kako bi mi prekinuli ugovor o radu :shock: jer je to navodno rutina.

Zanima me ima li itko iskustva sa sličnim ili ako postoji neka stručna osoba u tom području da mi objasni o čemu se zapravo radi. Također, zanimaju me koje će reperkusije navedeno imati na moju naknadu? Hvala

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anitalu,

mislim da ti u firmi nemaju što prekidati ugovor o radu koji je zaključen na određeno vrijeme. Taj ugovor će isteći svojim trajanjem.
    Dakle, ako ti je ugovor o radu na određeno vrijeme zaključen do 20.2.2008, on će, neovisno o tvojem statusu (porodiljni / bolovanje / rad) završiti sa tim datumom i ako ti ga ne produže u firmi, ti se odi prijaviti na HZZ.

Ja nisam još čula za LEGALNU praksu PRIJEVREMENOG raskida ugovora o radu na određeno vrijeme sklopljenog sa osobom koja je trudna i treba otvoriti porodiljni.

kad ti odeš na porodiljni, tvoji poslodavci sa tobom nemaju ionako više ništa.

Inače prođi si kroz ovaj pdf, imaš cijelu hrpu topica o ugovorima na određeno vrijeme.

Evo ti jedan LINK

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Problem je taj što ugovor nije definiran vremenski (do određenog datuma) nego do povratka kolegice (koja se neće vratiti jer odlazi da drugo radno mjesto). To me jedino buni, inače jasno mi je kako mi ne bi trebali moći prekinuti ugovor dok sam na bolovanju/porodiljnom

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anitalu prvotno napisa
    Problem je taj što ugovor nije definiran vremenski (do određenog datuma) nego do povratka kolegice (koja se neće vratiti jer odlazi da drugo radno mjesto). To me jedino buni, inače jasno mi je kako mi ne bi trebali moći prekinuti ugovor dok sam na bolovanju/porodiljnom
    Ja ga ne bih prekidala. Ako je ugovor zaključen na određeno vrijeme, istekom u ugovoru definiranog "određenog" vremena, isteći će i ugovor.

U svakom slučaju, ako se ne javi koji pravnik, posavjetuj se sa nekim odvjetnikom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •