Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: pedijatrica o dojenju

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno pedijatrica o dojenju

Eto izjava pedijatrice u nasem malom mistu kad je nju upitano kako dugo trebalo bi dojiti dijete:
    "Prvih 6 mjeseci se preporucuje dojenje, do 1 godine ako netko bas zeli dojiti, ali nakon 1 godine to nema smisla. Pa neces valjda dojiti do 2 godine?!" :shock:
    Nazalost to je jedna od dviju pedijatrica u gradu i pretpodstavljam da je dosta mama nakon ovakvog "strucnog" savjeta odustalo od duljeg dojenja...

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

žalosno.....

moram se pohvaliti da imamo divnu pedijatricu koja apsolutno podržava dojenje...svaka joj čast, evo i imenovati ću je dr.Belulović-Vlašić u Opatiji

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a ordinacija joj vrvi raznoraznim millovima

u kojem si ti gradu aneta?

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nase malo selo zove se Makarska

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam već više puta napisala da je naša pedijatrica savršena,žena stvorena za taj posao u svakom pogledu.Ali me je ,kad je mali imao 4 mjeseca pitala:"Jeste i drugu djecu ovako dugo dojili?" Mislim,grozno,4 mjeseca!

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    a ordinacija joj vrvi raznoraznim millovima
    kako to misliš? misliš na one naljepnice na stolovima za presvlačenje?
    ma može u ordinaciji biti milijun naljepnica...kad sam je pitala da li da mu dam rižolino, odlučno je rekla NE....djeci ne treba takva hrana, pogotovo ne dojenoj....

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne mislim na (kršitelj koda)ove prematalice u čekaonici, iako i one su tu.. Mislim na blokiće na koje zapisuje što treba, mislim na kalendare na zidovima, mislim na sve slike na zidovima, na letke u nosaču, na razno razne uzorke u hodniku, kalendare kod sestre (a Rodin koji sam joj donjela si je odnjela doma jer joj doma baš treba ). I tako.. Puno je tu kršenja koda. Ali da, eto niti meni nikad nije predložila da prestanem dojiti. Nije to nikad doduše ni pohvalila. Tako, valjda je to super kad nije bolje..

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moja prvo nije vjerovala da samo dojim jer je malac previše dobivao....a po nekim drugim savjetima za dohranu i sl mogu zaključit kako misli da "još uvijek dojim"....
    što se mene tiče ja tek 8,5 mjeseci dojim i nadam se da će bar do 2 godine sisat...ma što drugi mislili o tome...

evo ja pohvaljujem svoju baku koja je svoje 5-ero djece dojila min 1,5..najduže je dojila najmlađeg ujaka 2,5 godine..a to je bilo prije 50-30 godina...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bravo za baku!
    tako je i moja
    a onda kao da je preskočena jedna generacija u pogledu dojenja- barem u mojoj obitelji. ni mm ni ja niti moji brat i sestra nismo dojeni. a sva naša djeca jesu, troje- još uvijek

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja imam u krugu poznanika nekoliko dugo dojenih. Najduze je bio jedan dojen 5 godina.
    No to su sve stariji ljudi. Generacije danasnjih mladih roditelja skoro uopce nisu dojene.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kopiram s duplog topica:

Citiraj anjica prvotno napisa
    Citiraj Aneta prvotno napisa
    ali nakon 1 godine to nema smisla.
    ovo je misljenje i moje pedijatrice :/
    Citiraj mali karlo prvotno napisa
    nažalost i moje, kad smo neki dan bili kod nje rekla je da pod hitno prestanem dojit jer mi mali može postat peder. Kad je to rekla nisam znala bil se ili , ali bila sam . Uostalom šta se nju briga do kad ću ja dojit, ak moje dijete bude htjelo sisat do škole, tako će bit
    rekla je da pod hitno prestanem dojit jer mi mali može postat peder.
    :shock:
    rekla je da pod hitno prestanem dojit jer mi mali može postat peder.
    :shock:
    da ja niosam znala šta da kažem pa sam asmo prešutila i sad sam ljuta na samu sebe jer mislim da sam trebala reagirat ali imam vremena
    Citiraj leonisa prvotno napisa
    majko moja. jel moze na PP o kom DZ se radi?
    meni je bas zao kad tako nesto procitam, i to od medicinski obrazovane osobe :/
    Citiraj Sanja prvotno napisa
    Mene je moja, kad smo pretprošli puta bili kod nje, pokušala uplašiti da će mi mala, ako ju ne prestanem dojiti, "sisati do pete godine i trčat će za vama i vikati "mama, daj mi sisu", pa nećete si valjda to dopustiti".

To je bilo negdje početkom ljeta, dakle, bebačica je imala tek nešto preko godinu dana (recimo 14-15 mjeseci).
    Citiraj (maša) prvotno napisa
    nažalost i moje, kad smo neki dan bili kod nje rekla je da pod hitno prestanem dojit jer mi mali može postat peder. Kad je to rekla nisam znala bil se ili , ali bila sam . Uostalom šta se nju briga do kad ću ja dojit, ak moje dijete bude htjelo sisat do škole, tako će bit
    pa kako će bit peder ako toliko voli sisu

:shock: tako nešto od doktorice...još se ne mogu ne čudit kad čujem tako nešto..

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    ne mislim na (kršitelj koda)ove prematalice u čekaonici, iako i one su tu.. Mislim na blokiće na koje zapisuje što treba, mislim na kalendare na zidovima, mislim na sve slike na zidovima, na letke u nosaču, na razno razne uzorke u hodniku, kalendare kod sestre (a Rodin koji sam joj donjela si je odnjela doma jer joj doma baš treba ). I tako.. Puno je tu kršenja koda. Ali da, eto niti meni nikad nije predložila da prestanem dojiti. Nije to nikad doduše ni pohvalila. Tako, valjda je to super kad nije bolje..
    vidiš, ja nikad ne gledam šta to njoj i sestri visi po zidovima, kakvi kalendari i sl...to mi uopće nije važno...na kraju krajeva kad dođem u ordinaciju niti nemam vremena gledati oko sebe, a vjerujem da nas je takva većina

u čekaonici nisam niti jednom naišla na niti jedan letak u ovih 10 mj. koliko idemo kod nje

jedine uzorke koje sam dobila od dr. su bili uzorci krema za atopičnu kožu

mene je pohvalila za dojenje...i to pred drugom mamom koja je olako odustala od dojenja i podržala me u dojenju kada mi je bilo najteže, kad je Adrian završio u bolnici zbog alergije i kad su me tamo ispilali da MORAM prestati ddojiti

baš zato tvrdim da je ona baš SUPER DOKTORICA

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Za pedijatra kojeg smo odabrali smo čuli da je od jedini od onih koji su nam u DZ prodojeći. I stvarno, pitao jel dijete siše, pohvalio, kaže 'vidi se, zdrava beba' i sljedeći put isto pitao jel samo siše, pohvalio, kaže 'ništa drugo do 6 mjeseci ne treba'. Pohvalio je čak i to što mu ne uvodim nikakav ritam. Ipak, kad sam se htjela s njim posavjetovati u vezi problema sa mojim bradavicama (bijele nakon podoja), pitao me koliko je dugo na sisi i kad sam mu rekla da zna biti prilično dugo, rekao mi je da ne treba biti duže od pola sata, da od toga nikakve koristi, samo štete. A moj Bartol, koji je do tog trena sve stoički podnio, udri u plač. A ja sam mu pred pedijatrom rekla 'bez brige, nećemo mi ovo poslušati'.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj betty boop prvotno napisa
    vidiš, ja nikad ne gledam šta to njoj i sestri visi po zidovima, kakvi kalendari i sl...to mi uopće nije važno...
    Ali vjeruj mi, ti kalendari gledaju tebe. Najbolje djeluje ono što nam djeluje na podsvijest. Naravno, tebi koja imaš čvrstu odluku to nije naštetilo, ali možda je baš ona majka koja je lako odustala imala 'koristi' od toga što je visilo po zidovima. A o tome i ti super prodojeći pedijatri, nažalost ne razmišljaju.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Slažem se. Moć reklame.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zena ocito ne zna, a misli da zna i vjeruje da daje dobar savjet.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma zena zna neke krive stvari ocito. nas je pedijatar prodojeci i ja i mm smo bili tako ponosni sta smo ga izabrali kad smo ga vidli u emisji na tv o dojenju u kojoj je sve lijepo prodojeci govorio. i moram ovo podijelit s vama iako je malo OT ali sam bila jako sretna kad mi je to rekao, moj zabac je imao zacepljen nosic i kad smo dosli na pregled pitam dr. jel mu trebam jos nesto davat osim kapi za nos (fizioloska) da mi se ne cini da je strasno ali da ne bi tila da se pretvori u neku ozbiljniju prehladu a on mi kaze (nije ni pitao jel ga jos dojim jer nam se to kao podrazumijeva) da ga ne dojim da bi mi dao nekakv antibiotik ali dokle god ga dojim da se to ne smatra prehladom i da mi nece nista davat jer dijete sve vec dobije od mene a od toga ne moze bolje! :D

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ni naša pedijatrica nema kalendara u ordinaciji ni letaka (ima nekih postera dječjih igraonica i Lupoceta) i (kršitelj koda)ov poster majke kako doji bebicu....neznam točno što taj poster predstavlja...

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i (kršitelj koda)ov poster majke kako doji bebicu....neznam točno što taj poster predstavlja...
    (kršitelj koda)ov logo - to predstavlja. A onda poslije negdje i poruku da je formula isto što i majčino mlijeko.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

vidiš, ja nikad ne gledam šta to njoj i sestri visi po zidovima, kakvi kalendari i sl...to mi uopće nije važno...na kraju krajeva kad dođem u ordinaciju niti nemam vremena gledati oko sebe, a vjerujem da nas je takva većina. u čekaonici nisam niti jednom naišla na niti jedan letak u ovih 10 mj. koliko idemo kod nje
    ma nije niti meni to od životne važnosti, ali slučajno znam kako to podsvjesno djeluje na psihu. Podmukle su marketinške metode, baš kao plakat o kojem netko gore piše da ne zna što predstavlja - (kršitelj koda)ov plakat, a beba doji.. :zbljuv:
    A ovo što kod nje se ne stigneš niti osvrnut oko sebe je isto pomalo žalosno - takvom brzinom se izmjenjuju pacijenti, ne stigneš ni pitati što te sve zanima. I sve to nakon duuugog čekanja u čekaonici, bez obzira na to što si naručen. Jer i ostalih 10 je naručeno kad i ti..
    mene je pohvalila za dojenje...i to pred drugom mamom koja je olako odustala od dojenja i podržala me u dojenju kada mi je bilo najteže, kad je Adrian završio u bolnici zbog alergije i kad su me tamo ispilali da MORAM prestati ddojiti

baš zato tvrdim da je ona baš SUPER DOKTORICA
    ovo za pohvalu pred drugom mamom koja je odustala mi je baš ružno, čemu to? Da toj mami nabije osjećaj krivnje? Ma joooooj, kao što vidiš ne razmišljamo svi isto i nemamo iste kriterije. Meni bi recije najsuperskije bilo da me u tišini svoje ordinacije "pohvali" i to ne riječima nego da ja vidim na njoj da joj je to stvarno iskreno drago. Meni se recimo ne sviđa turanje svih mogući cjepiva bez ikakve mogućnosti razgovora o njima. Kad sam odbila ono za vodene kozice ona kao da se uvrijedila
    No sve je ovo teški OT.

U biti drago mi je da si zadovoljna s pedijatricom to je važno. Ovo gore je samo moje viđenje (jer kad već tako javno hvališ onda valjda smijem i ja reći šta mislim )

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    i (kršitelj koda)ov poster majke kako doji bebicu....neznam točno što taj poster predstavlja...
    (kršitelj koda)ov logo - to predstavlja. A onda poslije negdje i poruku da je formula isto što i majčino mlijeko.
    Ms.Mar, fantatično si u dvije rečenice rekla ono protiv čega se borimo!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    Ms.Mar, fantatično si u dvije rečenice rekla ono protiv čega se borimo!

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

naša pedijatrica isto jako hvali dojenje ali ipak ima punu čekaonu i ordinaciju plakata i sat na zidu i to redom od (kršitelj koda)a, (kršitelj koda)a i vivere(ili podravke-za to nisam sigurna )!
    šteta!
    na to mjesto bi mogla staviti slike naših beba kako doje-mislim da bi
    to bila najljepša "reklama" za dojenje :D

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a to mjesto bi mogla staviti slike naših beba kako doje-mislim da bi
    to bila najljepša "reklama" za dojenje
    Super ideja!

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    a to mjesto bi mogla staviti slike naših beba kako doje-mislim da bi
    to bila najljepša "reklama" za dojenje
    Super ideja!
    i ja se slažem

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj big milky mum prvotno napisa
    na to mjesto bi mogla staviti slike naših beba kako doje-mislim da bi
    to bila najljepša "reklama" za dojenje :D
    Stvarno super ideja! :D

Al ta ista pedijatrica koja je prodoječa i sve pet i svi ju hvale, kaj se toga tice, je imala par čudnih komentara tipa nek probamo probno dojenje (dati čajeka bebi da vidim dal bu popila, kao dal je gladna); da se može početi s dohranom polako od 4. mjeseca ak hoćeš i tak neke. Al to sam skužila tu i tam tak spomene, al dok joj objasniš da isključivo dojiš, onda to jako, jako pohvali i potice. Ja sam zaključila da toliko žena to radi krivo ponekad (uvođenje dohrane itd itd) da se joj možda ponekad ne da borit il zezat il objašnjavat il kaj već, pa da jednostavno popusti (go with the flow).. il kaj ja znam kaj.

Samo kaj bi baš njezina zadaća trebala bit informirat i poticat isključivo dojenje... Hm.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •