Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 62 od 62

Tema: Jeste li išli na vađenje krvi s bebicama?

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi smo često vadili krv u toj dobi jer smo imali problema sa željezom. nismo imali loša iskustva. jedino mogu reći da jaaako puno ovisi o sestri koja vadi krv

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Mi bili prekjucer a prije toga kad je imao svega 13 dana. Sve smo morali. Oba puta iz prstica. 1. put me sestra uvjeravala da to njega ne boli jer male bebe ne osjecaju bol :? . On je naravno plakao cim ga je ubola. Tolko o tome da ga ne boli.
    2. put je tuzno plakao, nije vristao, ona mu je sama drzala prstic. Zamotala ga je a on poslje stalno s njim mahao (valjda mu je smetalo) i bio je jako smijesan jer je bas bio srednji...
    nekada su navodno bebama radili operacije na živo, mislili da ne osjećaju bol ... toliko o sveznajućoj medicini, tko zna kojoj gluposti ljudske vrste ćemo se iščuđavati nakon 50 godina.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo prošli tjedan išli vaditi krv radi kontrole željeza.Sve je super prošlo,beba nije rekla ni a,iako smo mislili da će se drečit kad ga netko dugo drži za rukicu.Vadili su mu krv iz prstića i sestra je bila ok,pričala mu je pa nije ni stigao zaplakati. :D

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo prvi put vadili krv sa 3 mjeseca, iz prsta. Pedijatar je rekao da mu se M. čini jako blijed pa da mu ne daje željezo bezveze, nek ipak prvo vidimo kakav je hemoglobin. Znam da je bio iznad gornje granice.
    Mene su ko bebu često pikali jer sam bila preblijeda, a uvijek sve OK sa željezom. Eto, mali naslijedio maminu put.
    Drugi put smo bili sa 13 mj. i opet sve OK. I tad su mu vadili iz prsta.
    Tad sam prvo pitala dal mu vade iz prsta ili vene, jer da je bilo iz vene ne bi išla.
    Uglavnom, prvi put nije ni malo zaplakao, a drugi put malo, ali zato jer mu je sestra držala prst, ne zbog bockanja. Ali on nije zaplakao ni kad se cijepio.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi smo prije tjedan dana prvi puta vadili krv, a u subotu cemo imati godinu dana.
    Do sada smo kod Dr isli samo na redovite preglede, a prosli tjedan je Dana oborila trodnevna viroza. Bila sam hrabra (iako nam je bila prva temperatura) i skidali smo ju sami, ali treci dan je temp otisla na 39.8 pa se mama (ja) prepala i nakon toga smo otisli kod dr. Krv su nam vadili iz prsta (i koliko se sjecam na uputnici je pisalo KKS) i piskili smo u vrecicu.
    Ni ja nisam sigurna da bih vadila misu krv za bezveze. Tek toliko. Da sumnjaju na nesto, ili da je bolestan ajde, ali onako.....

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Imamo 9,5 mjeseci, do sada smo jedno 3 puta vdili krv iz prstića svaki put u Klaićevoj, nije ni zaplakala, i prezadovoljni smo s tetama u Klaićevoj.
    Ovaj ponedjeljak je vadila krv i bojali smo se da će morati vaditi iz vene, što je možda još uvijek očekuje
    Teta vadilica u Klaićevoj je rekla da one za vađenje krvi iz vene imaju neke svoje taktike, ali da je to uvijek traumatično kao za njih tako i za roditelje i bebu.

Ja stvarno ne znam kako bi ja svojoj držala tako dugo ruku na miru, sve da ju ništa ne boli, problem je držati mirno ruku u tome položaju.

Inače kada smo došli doma iz rodilišta peta joj je bila sva plava od uboda,imala ih je negdje 6,7, valjda su joj vadili krv iz pete i to iste

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji klinci (osim Andrije u sklopu pregleda za skolu) nisu nikad vadili krv radi kontrole zeljeza.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi vadili prije 10-tak dana, iz prstića.
    nije ni čmrknuo-bilo mu je zanimljivo.

ali se zato tata skoro srušio

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno jeste li isli na vadjenje krvi sa bebicama

Marija je imala samo 3 nedelje kada smo isli.Bila je malo zuta pa smo morali na proveru. Muza i mene su izbacili napolje dok su to radili i grckali smo nokte dok se ona unutra drala.Najduzih pet minuta u mom zivotu.Srecom sve je bilo ok i utesila se cim smo je uzeli k sebi

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nama je pedica isto rekla da je redovna kontrola krvi i urina nakon 3 mjeseca!
    Znate li gdje se to moze obaviti privatno? zivimo u Novom Zagrebu!

Datum pristupanja
    Jan 2008
    70

Početno

mi imamo 5.5mj. nismo vadili krv,a nismo imali temperature pa ne vidim razloga.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam vodila svoje na KKS s 6 mj. po savjetu pedice.

Znate li gdje se to moze obaviti privatno? zivimo u Novom Zagrebu
    Ima privatni lab. u Dugavama-oktogon.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •