-
-
evo ti za početak ovaj link
http://www.indianpediatrics.net/feb2000/case2.htm
triploidno je ispravan izraz.
žao mi je da ti se to dogodilo.
i ja sam znala imati takvih zametaka.
navijam da sljedeći puta bude sve ok
kvalitetu js kod nas, koliko je meni poznato utvrđuju samo vizualno, ne rade neka veća i kompleksnija istraživanja ( mislim na slučaj kad ti rade IVF, a ni inače jer od kud bi im bio materijal).
no možda ja ne znam dovoljno što sve kod nas rade pa uzmi ovaj odgovor s rezervom
-
Uf! Preplaši me s ovim! :shock:
Kako se provjerava inače kvaliteta jajne stanice?
Zvala bi ja sad odmah doca, ali je na g.o.!!
Uf!
-
I da li ja kao pacijent mogu zahtjevati da se oplodnja vrši samo s 1 spermatozoidom uz pomoć mikroinekcije?
Rvukovi-kiako je tebi bilo objašnjeno kad si imala takvu JS šta se radi u idućem postupku? Moram priznati da mi se nisu baš pretrgali objasniti u bolnici nakon postupka!!
Hvala ti na odgovoru!
-
Malo mmmucam!
Kiako=kako
-
ja sam isto čula ako JS oplode sa više od 1 spermija ta se dalje ne koristi, ako imaš kako kažeš slabije opne skreni pažnju drugi puta da idete na ICSI tj. mikroinekciju gdje se oplodnja radi samo s 1 spermijem
-
Uf!
Čitajući o sindromu triploidije- a našla sam svašta na netu sad kad imam točan naziv- pitam se da li bi moj doc da nisam rekla da sam bila prehlađena tražio kakve dodatne pretrage?
Sad kad si vrtim film unatrag- u jednom trenutku je rekao da se iznenadio da je estradiol tako slab- tj. koliko sam shvatila sazrijevanje js?
Nije li i to jedna vrsta alarma da možda nije nešto u redu s Js?
-
Kvaliteta j.s. se mijenja iz ciklusa u ciklus, ponekad drasticno. To sto se jednom oplodila abnormalno ne znaci da ce se i drugi put. I unutar jednog ciklusa kvaliteta moze drasticno varirati i cesce je slucaj srece (kad se j.s. stvara, mora se dvaput podijeliti u mejozi, a taj proces je pun pogresaka) nego vanjskih utjecaja tipa prehlada (prehlada bas i ne utice na jajnike - utice na imuni sistem i dakle eventualno mozda implantaciju, ali bas na jajnike ne bih rekla). Ja sam u jedinom IVF-u u kojem nije bilo ICSI-ja imala 7 zrelih j.s. od kojih se jedna uopce nije oplodila, a jedna se oplodila abnormalno (tj. s dva spermija). Svakako to mozes rijesiti da ides na ICSI, ali nije bas ni vjerojatno da ce se desiti ponovo. Ako postupke placas, onda odvagnes rizik - 1000kn ekstra za ICSI ili mogucnost da se desi ponovo (abnormalna oplodnja ili nedostatak oplodnje). A da li postoji naznaka da imas problema s hormonalnom slikom, FSH, LH itd, PCOS itd? Ako ne, ne bi se brinula za jednu j.s. - jedna lasta ne cini proljece. Ono sto ti se desilo spada u 90% slucajeva kad prirodnjak ne uspije iz raznoraznih razloga. Zelim ti vise srece drugi put!
-
oops, sad sam vidla da si bila stimulirana (koliko gonala?), a ne prirodnjak. Da, jedna stanica na stimulaciji je dosta malo, pogotovo za tvoje godine; zato se je doktor zalio da ti je estradiol nizak, jer estradiol je proporcionalan broju j.s. pa se zapravo zalio da imas malo j.s. Hm, zapravo bih rekla da ti je veci problem onda to sto slabo reagiras na stimulaciju nego triploidija, i da u tom slucaju treba ici na ICSI za svaki slucaj jer je svaka j.s. dragocjena ako ih imas malo. Imas mozda poviseni FSH? Iako kvaliteta j.s. varira iz ciklusa u ciklus (osim kod zena koje konzistentno imaju problema s kvalitetom, kao ja, npr. osjetljive na vrstu stimulacije itd.), odgovor na stimulaciju iz ciklusa u ciklus varira puno manje. Ali eto, jedna zena koja je bila u ciklusu sa mnom svaki put je imala samo jedan embrio, a svaki put je zatrudnila, a ja, s 7-11 j.s. morala sam ici 4 puta da uspijemo jednom, tako da nije sve u broju. Pardon na nepazljivom citanju, i puno srece u prirodnjaku (u 2. mjesecu, jelda?)
-
Sad sam i ja nešto naučila, taman kad pomislim, da me više ništa ne može iznenaditi pojavi s neka nova tema koja može donijeti peh u postupku. Uf, fakat sam mislila da je to nemoguće.
-
-
Dobro, 16 gonala je ja bi rekla dosta blaga stimulacija. Ja sam primala 40-tak. Rekla sam da s obzirom na (mlade) godine, imala si manje j.s. nego sto je bilo za ocekivati jer ih u prosjeku ima bar 5-6 (ili ti nisu pogodili stopericu ako ih je bilo vise a nisu bile zrele). Ali hormone bi svakako trebala izvaditi!!! Bar jedanput.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma