Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Zašto zastoji mlijeka?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Zašto zastoji mlijeka?

Imam curicu od 2.5 mj. Zadnjih mjesec dana, barem jedan put tjedno, ako ne i dva, imam zastoj mlijeka. Blister,bolni čvor,sve je jako bolno.Uglavnom uspjevam izdojiti (jer mala nemoze izvući),uz tusiranje toplom vodim,bušenjem blistera...
    Zanima me što da radim da se to ne bi tako često događalo. Održavam redovnu higijenu,ne nosim uske grudnjake,ne spavam na trbuhu... neznam što raditi... :?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

usisavas li ili radis neke radnje u kojima ponavljas pokrete ruku slicne usisavanju?

kakav vam je polozaj na dojci? doji li efikasno?
    cujes li zvukove dok doji?

koristi li dudu varalicu ili flasicu?

doji li na zahtjev?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Dojim je na kad god hoce,nekad 3.5,4,5,6... kad hoce.Koristi dudu, a bocicu rijetko. Kad jede,nekad bas vuce,a nekad malo vuce,a malo se igra sa bradavicom pa je baca vani,pa lize,pa opet "skoci"na bradavicu... Kad jede vecinom se cuje"klikajuci" zvuk. Obicno sjedim dok je dojim, aona mi je u narucju. Vrlo rijetko lezimo dok jede...
    ne usisivam,a neradim niti slicne pokrete.... Zaista neznam zasto je to tako. I uostalom,imam previse mlijeka,pokusavam ne izdajati, ali kad mi se napravi zastoj(sto je obicno 2 puta tjedno),onda se do kraja izdojim,dok uspje krenuti iz kanalica mlijeko. Tako da ispadne da se izdajam 2 puta tjedno.
    Isto tako, kad krene mlijeko,jastucic na desnoj dojci mi bude skroz mokar, a na lijevoj samo kap,dvije. I obicno na toj dojci najcesce imam zastoj...

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mamanola ima li beba kakvih bijelih naslaga u ustima? Crvenilo na pelenskom području?
    Kako ti izgledaju bradavice? Osjećaš li kakvu probadajuću bol u dojkama, neovisno o podoju?

Ovaj kliktajući zvuk za vrijeme podoja može upućivati na soor. A on pak može biti uzrok blistera, začepljenja..

Ako te stvarno muči prevelika količina mlijeka, nakon što isprazniš dojku (bilo dojeći ili izdajanjem) možeš na dojku staviti list kupusa. Izrežeš onaj bijeli tvrdi korijen, malo izlupaš list onim batom za meso, onako da omlohavi i posložiš ga oko dojke - bradavicu ostaviš nepokrivenu. Na to sve staviš grudnjak da lijepo drži kupus na mjestu. Držiš tako dva sata, a onda možeš promjeniti list, staviti novi. Ne bi trebala držati duže od 8 sati u komadu. Kupus samnjuje upale i otekline i malko smanjuje proizvodnju mlijeka pa ti može olakšati stvar.

Odgovori molim te na gornja pitanja, jer ako je soor u pitanju, tada trebaš obavezno tretirati da ga se riješite..

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

TOPLO PREPORUĆAM SINTACINON!MENI GA JE PREPORUČILA PEDIJATRICA,ISTI PROBLEM.TO JE OKSITOCIN U SPREJU UŠTRCAŠ POLA SATA PRIJE PODOJA I MLIJEKO SAMO KREĆE!NAKON 4 DANA UPOTREBE NESTALI PROBLEMI SVE SE USTALILO!

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ipak rađe probaj prvo prirodnim metodama

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nisam savjetnica, ali iz vlastitog (sličnog) iskustva bih te željela utješiti, da će ti problemi s vremenom potpuno nestati. Ja sam prvih par mjeseci stalno imala zastoje zbog blistera, a sad se niti se sjećam zadnjeg zastoja.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sun, Beba nema crvenu guzu,bili smo prije koji dan kod dr. i gledali su usta, i nisu nista komentirali. Ona inace stalno ima bijeli jezik, ali kazu da je to od mlijeka.
    Bradavice mi izgledaju normalno(osim kad dode blister),a cesto osjecam da me dojka pocne boljeti(probadati) cca 2-3 min. poslije podoja i traje 15-tak min. I to uglavnom ta ista dojka.

Marie,hvala na utjehi, ali ovo me vec izluduje. Evo, ovo je vec treci zastoj u 24 sata.Pa vec sizim...

Tetamaja6,da li se taj lijek moze kupiti bez recepta, ili moram ici kod pedijatrice?I nisam razumjela, da li to posprejas bradavicu ili bebi usta?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamanola prvotno napisa
    Bradavice mi izgledaju normalno(osim kad dode blister),a cesto osjecam da me dojka pocne boljeti(probadati) cca 2-3 min. poslije podoja i traje 15-tak min. I to uglavnom ta ista dojka.
    Ovo jako zvuci kao soor, skup s coktanjem i bijelim naslagama. A soor je neugodan za bebu pa zna ne vuci kak spada, pa ti to mozda povecava rizik zastoja. Buju se javile cure savjetnice a i ti nazovi sos ak stignes.

~~~ da se sto prije sredite ~~~

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mamanola taj sprej špricaš sebi u nos. To je umjetni oksitocin. Oksitocin je inače hormon koji je odgovoran za otpuštanje mlijeka. Kad beba krene sisati oksitocin je odgovoran za let down. Taj hormon je osjetljiv na stres i najbolje se otpušta u idealnim uvjetima (topla, mirna atmosfera, bez stresa i ometanja) Po onome što si napisala meni se ne čini da ti imaš problema sa otpuštanjem mlijeka, zato sam ti i napisala da mislim da ti je bolje pokušati sa prirodnim metodama, ovo je ipak umjetni hormon :/

Čini mi se da bi najbolje bilo da napraviš bris na gljivice. Probadanje, blisteri, coktanje sve to može biti uzrokovano gljivicama.

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

meni se to desilo sa drugom bebom tako da sam probala sve prirodne metode koje znam i za koje sam čula!ništa!košta 40 kn i može bez recepta, meni je pomogo za 4 dana!sad je 3 mj. i sve je o.k ali sintacinon stoji u ormariću s lijekovima zlu netrebalo!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da ali on NE RJESAVA problem u ovom slucaju.
    taj sprej je oksitocin a to je hormon koji je zaduzen za refleks otpustanja mlijeka s kojim ona, po opisanom, nema problema.

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ISPRIČAVAM SE SAMO SAM IZNOSILA SVOJE ISKUSTVO!PRIPAZITI ĆU UBUDUĆE! :/

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma, ne, sve ok, samo sto su problemi razliciti pa su i metode razlicite.

a sintacinon se u nekim zemljama vise ni ne proizvodi. bolje je kada majka uspije na prirodan nacin postici let down bez kemije.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da,mislim da sa let downom nemam problema. Mlijeko sisti na sve strane,cim odmakne glavicu. Ali mislim da je Sun skuzila sto je problem. Pokusat cu s kupusom, a pitat cu pedijatricu da mi da nesto da provjerim da nisu te gljivice.
    Puno hvala, curke, na odgovorima, nadam se da ce se rijesiti taj nas problem...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •