Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Problemčići

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Problemčići

Naša beba stara je 18 dana i imamo nekoliko problemčića:
    1. mlijeka imam za izvoz tako da beba isprazni 1 dojku u 2 podoja zaredom.Može li to dugoročno dovesti do problema? Zasad mi se ova dojka koju ne sisa prepuni do trećeg podoja (jer je ne siše i po 6 sati) pa kaplje na sve strane
    2.od 4-5 stolica, 1 je uvijek zelena ili zeleno-žuta.Je li to znak gladi?3.beba jede halapljivo i najede se već za 5 minuta.Onda je muči trbuščić pa čekamo da podrigne,ali uglavnom zaspe.Pretpostavljam da nije gladna ako jede tako kratko?Inače rođena je sa 4,5kg pa je to valjda zato - jače povuče,ili zbog toga što ja imam jaki let down..
    4.puno spava i da je mi ne budimo ne znam kad bi jela,može odspavati i po 4-5h u komadu bio dan ili noć. Patronažna nam je savjetovala da je budimo svaka 3h,da ne dehidrira.Ima li to smisla? To mi baš i ne izgleda kao dojenje na zahtjev

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Re: Problemčići

Citiraj ivana b prvotno napisa
    1. mlijeka imam za izvoz tako da beba isprazni 1 dojku u 2 podoja zaredom.Može li to dugoročno dovesti do problema? Zasad mi se ova dojka koju ne sisa prepuni do trećeg podoja (jer je ne siše i po 6 sati) pa kaplje na sve strane
    I nama je bilo tako, unutar 3 sata sam davala jednu pa smo tek onda prelazili na drugu. Ona druga je curila, kapala ali sve se kasnije sredilo, sa neka 2 meseca bebina cike su skontale tempo i prilagodile se.

2.od 4-5 stolica, 1 je uvijek zelena ili zeleno-žuta.Je li to znak gladi?3.beba jede halapljivo i najede se već za 5 minuta.Onda je muči trbuščić pa čekamo da podrigne,ali uglavnom zaspe.Pretpostavljam da nije gladna ako jede tako kratko?Inače rođena je sa 4,5kg pa je to valjda zato - jače povuče,ili zbog toga što ja imam jaki let down..
    Moguće da je solica oksidisala od vazduha u crevima pa otud zelena. Beba koja kaki 4-5 puta dnevno teško da je gladna
    Možda da probaš u toku podoja da je podigneš da podrigne pa da nastavite podoj.

4.puno spava i da je mi ne budimo ne znam kad bi jela,može odspavati i po 4-5h u komadu bio dan ili noć. Patronažna nam je savjetovala da je budimo svaka 3h,da ne dehidrira.Ima li to smisla? To mi baš i ne izgleda kao dojenje na zahtjev
    Na ovo ti nemam baš neki odgovor. Moja je isto puno spavala prvih dana ali je ona bila uspavana zbog žutice. Ja sam je budila danju, a noću bih nekad jednostavno prespavala. Pogledaj ovaj tekst: http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=2051

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Re: Problemčići

Citiraj ivana b prvotno napisa
    ivana za pocetak cestitam na bebici

mozes li odgovoriti na neka pitanja:
    da li je beba rodjena u terminu?

kolika je bebina porodjajna tezina?
    kolika je najmanja zabiljezena tezina?
    kolika je zadnja zabiljezena tezina?

koliko ima mokrih pelena u 24h i koliko pokakanih?

koliko ima podoja u 24h?

kakav je polozaj pri dojenju?
    kazes da imas jaki let down, da li si probala dojiti je tako da joj mlaz sto manje smeta (dojenje lezecki i dojenje tako da lezi na tebi da mlaz smanji sila teza)?
    da li kad prejaki mlaz krene skines bebu sa dojke i pustis da mlaz iscuri u gazu/pelenu?

da li beba efikasno isprazni dojku prije nego joj ponudis drugu?
    drugu ako ne mozes izdrzati mozes izdojiti, par kapi, tako da popusti napetost.

kakvi su vam nocni podoji? doji li po noci?

za pocetak, molim te odgovori na ovih par pitanja.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Thnx
    Evo odgovora:
    -rođena je na dan termina
    -porođajna težina 4530g, 52 cm, nakon 3 dana izgubila 380g pa u idućih 7dana u rodil.dobila 120g,otpušteni doma 20.12. nakon 10 dana sa 4300 (nije bio neki prirast jer u rodilištu imamo samo 6 podoja dnevno,pretpostavljam zato).Kolika je trenutna kilaža ne znamo jer nam je patr.sestra na godišnjem do 10.1. ali smo je jučer mjerili metrom i duga je već 57cm!
    -mijenjam je 8 puta,svaka pelena je mokra a često se popiški i dok je presvlačim. Pokakanih je 4-5
    -podoja - isto 8
    -noćnih podoja - bar 3 (naš ritam je svaka 3 h,po danu i po noći)
    -položaj pri dojenju - samo ležeći,zbog epiz.Drugi položaji ne dolaze u obzir. Pokušala sam položaj kolijevke ali me boli rana a i grudi su mi tako velike da se ne mogu nikako namjestiti
    -pretpostavljam da imam jaki let down jer se ona često zagrcava.Nju je nemoguće maknuti s dojke,doslovno nemoguće tih par minuta!Prišteka se i vuče tako agresivno,baš ko mala pirana! Sve zvijezde prebrojim kad potegne, tako da ne mogu pustiti mlaz da iscuri u gazu
    -dojku isprazni efikasno tek nakon 2 podoja (grudi su mi inače velike a sad su mi narasle na 8 - 9-etku radi ove hiperprodukcije mlijeka)

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mislim da tvoja beba fino napreduje.
    procitaj ovaj text http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1295 mozda ti pomogne oko prejakog LD.

takve stolice (i eksplozivne, zelene...) znaju biti posljedica zraka uslijed hlapljivog dojenja i prejakog let downa, no i prvo mlijeko je bogato laktozom koje laksativno djeluje na stolicu.

javljaj se i dalje da vidimo kako vam ide

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivana iskrene čestitke

nisam znala da je lucija stigla, raduje me da je sve ok i da užvate zajedno.
    Šaljemo vam puse, D. i ja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •