Citiraj ivana b prvotno napisa
Naša beba stara je 18 dana i imamo nekoliko problemčića:
1. mlijeka imam za izvoz tako da beba isprazni 1 dojku u 2 podoja zaredom.Može li to dugoročno dovesti do problema? Zasad mi se ova dojka koju ne sisa prepuni do trećeg podoja (jer je ne siše i po 6 sati) pa kaplje na sve strane
2.od 4-5 stolica, 1 je uvijek zelena ili zeleno-žuta.Je li to znak gladi?3.beba jede halapljivo i najede se već za 5 minuta.Onda je muči trbuščić pa čekamo da podrigne,ali uglavnom zaspe.Pretpostavljam da nije gladna ako jede tako kratko?Inače rođena je sa 4,5kg pa je to valjda zato - jače povuče,ili zbog toga što ja imam jaki let down..
4.puno spava i da je mi ne budimo ne znam kad bi jela,može odspavati i po 4-5h u komadu bio dan ili noć. Patronažna nam je savjetovala da je budimo svaka 3h,da ne dehidrira.Ima li to smisla? To mi baš i ne izgleda kao dojenje na zahtjev
ivana za pocetak cestitam na bebici

mozes li odgovoriti na neka pitanja:
da li je beba rodjena u terminu?

kolika je bebina porodjajna tezina?
kolika je najmanja zabiljezena tezina?
kolika je zadnja zabiljezena tezina?

koliko ima mokrih pelena u 24h i koliko pokakanih?

koliko ima podoja u 24h?

kakav je polozaj pri dojenju?
kazes da imas jaki let down, da li si probala dojiti je tako da joj mlaz sto manje smeta (dojenje lezecki i dojenje tako da lezi na tebi da mlaz smanji sila teza)?
da li kad prejaki mlaz krene skines bebu sa dojke i pustis da mlaz iscuri u gazu/pelenu?

da li beba efikasno isprazni dojku prije nego joj ponudis drugu?
drugu ako ne mozes izdrzati mozes izdojiti, par kapi, tako da popusti napetost.

kakvi su vam nocni podoji? doji li po noci?

za pocetak, molim te odgovori na ovih par pitanja.