Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: MoPaRu izaziva meningitis

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno MoPaRu izaziva meningitis

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To je toliko stara vijest da mi se cini da su se medjusobno krenuli razracunavati strucnjaci i "strucnjaci".

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

istina...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U članku piše da "roditelji u Zagrebu, prema preporuci pedijatara, u sve većem broju koriste strana cjepiva" - ako s tim imate iskustva, molim vas napišite KOJE strano cjepivo umjesto MoPaRu i GDJE se kupuje? Hvala unaprijed.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa priorix od glaxo smith cline to je zbilja toliko stara stvar jos davne 2oo3 je isla ta spika i jos te sam cure cijepila s priorixom, kostao je oko 100 kn i bilo ga u svakoj ljekarni. nuspojava nije bilo nikakvih

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    To je toliko stara vijest da mi se cini da su se medjusobno krenuli razracunavati strucnjaci i "strucnjaci".
    upravo tako.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ili smo mi tu temu jako puno okrenuli na forumu da nam je stara...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni je drago sto je tema opet pokrenuta jer stalno dolaze nove mame (kao ja), a sa jednogodisnjakom tesko nac vremena za pretraznik

nama je vrijeme za cijepit se, a jutarnji inace ne citam.
    hvala

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a jesu li krenuli od ove god. cijepiti priorixom ili se to i dalje čini moparuom?

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

...mislim - odobrava li i financira hzzo od ove god. priorix?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Čini mi se da je Priorix od Nove godine bez PDV-a, što bi značilo da ga pokriva HZZO. Provjerit ću popodne na poslu.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno neku

kaže IG:
    ...neku trajnu posljedicu.
    ...naglasak na NEKU....

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Čini mi se da je Priorix od Nove godine bez PDV-a, što bi značilo da ga pokriva HZZO. Provjerit ću popodne na poslu.
    jel provjereno?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Priorix sad jest bez PDV-a, znači barem mu je cijena manja, ali još nisam saznala što to znači za roditelje, mogu li birati s čim će cijepiti dijete. Javim kad saznam.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

uvijek možeš birati
    samo Priorix plačaš

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Busybe, baš sam znatiželjan....
    Koga smatraš stručnjacima, a koga "stručnjacima" ??

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ovako: Priorix se i dalje mora platiti, ali mu je cijena niža jer nema poreza, znači u ljekarni bi trebao biti oko 100 kn.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma morala sam ih nekako odvojiti, a istina je da nemam osobni stav (niti dovoljno relevantnih informacija kako bih procijenila) tko je strucnjak, a tko "strucnjak" (Gjenero-Margan koja je cini mi se tvrdila kako je nase cjepivo ok i Imunoloski zavod ili ovi drugi koji guraju GSK cjepiva).

Naime, prije nekoliko godina, od jedne ozbiljne/ije novinarke sam dobila info o tome koliko je lose nase MPR cjepivo. Ako je to ona znala/dobila informaciju, onda su to sasvim sigurno znali i lijecnici koji su sad na strani GSK-a (vjerojatno i dobro placeni) i koji su se sad osilili i dizu frku i paniku oko necega sto su 100% znali i prije. Sta ja znam, valjda osjecaju da je sad povoljna klima da nesto promijene u svoju korist (jako sumnjam da rade puno u korist djece, ako se to ne poklapa s njihovom koristi), mozda se nekome klima stolica ili sta ja znam da su sad skocili ovi drugi iskoristiti priliku da ojacaju poziciju.

Takodjer sam od nje cula da nigdje nema prakse kombiniranja cjepiva kao sto se na nasoj djeci eksperimentiralo (prvo Infanrix, drugo DiTePer za sve one koji ne mogu platiti ili nemaju info da mogu platiti).
    I jos puno toga.

U biti, ne volim ni iznositi ove price jer na razini znanja i informiranosti koju ja imam i informacija koje su mi dostupne, zaista se sve svodi na moju, roditeljsku odluku, kojoj strani cu vjerovati i prikloniti se. I svaka rasprava se na kraju moze svesti jedino na prepucavanja jer ja u nesto (ne)vjerujem, a netko se moze pozivati na svoju strucnost (ne nuzno ti, mujice), koju ja nisam u stanju samo tako procijeniti i opet se svodim na to vjerujem li izvoru ili ne. Ako se uopce kuzi sto zelim reci.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aha. mislim da kužim.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Ovako: Priorix se i dalje mora platiti, ali mu je cijena niža jer nema poreza, znači u ljekarni bi trebao biti oko 100 kn.
    bili danas kod pedijatrice - može priorix uz doplatu od 115 kn.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A sta je taj prorix nas to ceka skoro?

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

...hi!...

...i nas zanima priorix. Mi od početka sve plaćamo pa mi sad ovo nije više ni pod upitnikom. Pedica nas samo dalje 'fura' sa uvoznim cijepivima. Ja isto nemam pojma, prvo sam pristala da dobije sve u jednoj pikici, a tek kasnije sam stigla kopati po informacijama.

Nažalost, nemam svoj pedijatrijski karton, no ja sam u toj maloj grupi još davne '76. godine nakon 'nekog cjepiva sa godinu i par mjeseci dobila neobjašnjivi meningitis. Na otpusnici mi piše da se javio nakon cijepljenja, ali je cijela jedna rečenica precrtana pa ne znam o čemu se radilo. Mami nikad nisu ništa rekli i tako to prošlo... Mama misli da je to bio BCG-ali valjda se i onda to dobivalo odmah po rođenju :? , pa mislim da je bio MoPa ili ondašnja inačica toga. Protiv rubeole sam cijepljena u 8. razredu pa to znam da nisam dobila kao beba... Kad god sam usporena ili drugi misle da sam spora u kapiranju, sjetim se tog meningitisa... - tko zna sad u kojem grmu leži zec kad je ionako već kasno...

Da ne duljim, do kad najkasnije treba dobiti Priorix? Trenutno doma imam velike turbulencije i Dado mi je kod mame izvan Zg. Odgodili smo cijepljenje, a sestra nam nije rekla do kad da se najkasnije javimo... Zna li netko?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim do navršene 2. godine

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Što se događa ako se ne dobije do drugog rođendana?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

produžava se vrijeme osjetljivosti tj. nezaštićenosti

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jasno.
    Mislila sam na nešto manje očigledno.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a što, npr?
    Nema ništa drugo.
    Neče ništa bolje ili lošije biti djelotvorno nego što bi bilo da se cijepi sa npr. 14-15 mjeseci. Niti će rizik od nuspojava biti manji ili veći.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Npr. neka zakonska zakučica. A ovo ostalo mi je jasno.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa eventualno možeš imati problema s upisom u vrtić
    ili s pedijatrom
    ovisi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove