-
Pmoć, argumenti za protiv slane hrane
Drage moje,
malo je konfuzan naslov, ali nisam nista mogla bolje smisliti...
naime, vec dugo vremena ne mogu ljudima objasniti da se ne smije soliti hrana (naravno govorimo o hrani za bebe), jer kad kušaju bebinu hranu koju spremim uvijek mi kažu da je jako bljutava i da je moram dobro posoliti, jer je to odlicno za zdravlje...i uvijek se nasekiram objasnjavajuci da se ne smije soliti i da to nije u redu...naravno ja idem po svom.....nego da li mi neko moze poslati neki link, gdje je neki pedijatar, doktor, specijalista itd argumentovao zasto se ne treba soliti hrana za bebe, pa da mogu to dati da procitaju, mozda tad prestanu mi govoriti da solim hranu,,, kad kazem da mi to govore ljudi pri tom mislim na jako bliske ljude (familijarne),,
unaprijed zahvalna,
mama koja daje bebi da jede bljutavu hranu
-
Pokaži im knjižicu Moja prva godina. Tamo piše da djetetu ne treba soliti hranu. I reci da ti je tako doktorica rekla.
-
samo znam da nemiju jesti soljenu hranu jer im bubrezi nisu valjda dovoljno razvijeni il tako nešto, to sam jedno davno negdi pročitala.
I evo ima nas još koji dajemo djeci bljutavu hranu iako sam ja sad karlu počela malo, malo solit.
-
Ma mislim da se ne bi trebala opterecivati da nalazis znanstvene dokaze za ono sto ti, kao mama, smatas ispravnim za svoju bebu. Samo ces se dovesti u situaciju da ce za sve sto radis trebati imati "zaledje". Jednostavno reci: Jede neslano, jer sam sam ja, MAMA, tako rekla. Otkada sam sa pocela tako ponasati, puno mi je lakse u zivotu.
-
E i potpisujem Deaedi
-
Osoblje foruma
sol je opterecenje za bubrege.
mala djeca ne znaju da je nesto "bljutavo" jer su nenavikla na zacine. i u prehrani odraslih je bolje koristiti sto manje soli. prosjecan hrvat trosi duplo vise soli od prosjecnog europljanina. sol je losa pogotovo kod visokotlakasa jer dodatno podize tlak.
osim sto potpisujem Deaedi jer se nemas kaj opravdavati, bolje je djecu ne navikavati na prezacinjenu hranu.
-
Iz knjige "Što očekivati prve godine" dr M. Jovančevića:
Za dijete mlađe od godine dana
Budući da bubrezi malog djeteta ne mogu podnijeti veće količine natrija, te zbog toga što rano navikavanje na sol može dovesti do kasnijih problema s povišenim krvnim tlakom, dječjoj hrani ne bi trebalo dodavati sol. Većina hrane sama po sebi sadržava nešto natrija, osobito mliječni proizvodi te mnoge vrste povrća, tako da ga djetetu ne može uzmanjkati čak ni onda ako njegovoj hrani ne dodajete sol.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma