Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Motori i djeca

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Motori i djeca

"28-GODIŠNJA D.M., majka sedmogodišnje djevojčice, nakon pada s motocikla bori se za život u splitskom KBC-u, javlja Radio Dalmacija.
    Nesretna je žena u Naklicama, na omiškom području, sinoć oko 20.30 sati pala s motocikla pri čemu je zadobila teške tjelesne ozljede glave. Nesreća se dogodila zbog vožnje neprilagođenom brzinom.
    D.M. je izgubila kontrolu nad motociklom te je pala na kolnik u koji je udarila glavom. S motocikla je pala i njena sedmogodišnja kćer koja je zadobila lakše tjelesne ozljede.
    Nijedna od njih nije imala zaštitnu kacigu."

Ne samo da nisu imale kacigu nego dijete od 7 godina po zakonu ne bi ni trebalo biti na motoru.
    Često smo svjedoci da se na motorima voze djeca mlađa od 12 godina, a ponekad i dvoje djece uspiju nagurat na motor.
    Bilo bi zgodno da se uz projekt sigurnosti u AS promovira i sigurna vožnja na motoru: ne ispod 12 i ne bez kacige?
    Danas se motocikl može nabaviti za 5-6 tisuća kuna i njihov broj je sve veći a s tim i neodgovorno ponašanje roditelja.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Takve akcije provode i promoviraju neke druge udruge... udruga Roda baš i nema neke veze s tim...

Nije stvar u udrugama, svatko iole pametan će se sgroziti nad samom činjenicom stavljanja djeteta na motorbez kacige... stvar je (opet) u (gruuuuuuba riječ) policiji i onima koji bi to trebali sprečavati (i preventivno djelovati)...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

koje druge udruge?

i ako se roda već brine o sigurnosti djece u prometu, mislim da je i ovo jedan značajan segment te sigurnosti

ali koliko vidim nitko drugi tako ne misli i moram priznat da me to pomalo ljuti i puno razočarava

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja u zg bas ne vidjam djecu na motorima (ustvari, na cesti nikad nisam, vidim samo na utrkama djecu obicno motorista kako voze svoje male motore, to mi je ok) ali kad sam u dbk, to vidjam na cesti svakodnevno i slazem se da bi se moglo nesto napraviti, prvenstveno krenuti od policije koja to, kao ni autosjedalice "ne vidi"

jednom davno sam cula da u nekim zemljama eu nije zabranjeno voziti djecu na motoru, vespi npr
    :/

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ivana_st prvotno napisa
    ali koliko vidim nitko drugi tako ne misli i moram priznat da me to pomalo ljuti i puno razočarava
    ljudi su na odmorima

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

gle, nemoj odmah napadat... moj odgovor je bio dobronamjeran...

Djeca ispod 12 nemaju šta radit na motoru u prometu (izolirana područja, npr. piste, su sasvim druga priča)... to je protuzakonito...

Ne vjerujem baš da je policija toliko glupa da ignorira majku bez kacige koja vozi 7-god kćer bez kacige na neregistriranom motociklu/mopedu... tu ti nijedna udruga ne može pomoć'....

U RH imaš milijunipetsto motoklubova, udruga i grupa koje promoviraju npr. kacigaštvo... pa ipak ima puno pojedinaca kojima ne dolazi iz dupeta u glavu... sumnjam da bi Roda tu uspjela nešto promjeniti...

No, možda se varam???

A o majci ovog jadnog djeteta mogu samo reći da je dobila što je tražila... sva sreća pa je preživjela pa joj dijete nije ostalo siroče... i mislim da će odsad stavljat kacigu i pri samoj pomisli na motor/skuter...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

nisam pomocu pretraznika nasla je li se ova tema razradila pa bi je aktualizirala. sudeci koliko je dijete na skuteru (s kacigom, bez kacige, ispred pa cak i iza vozaca) cest prizor izgleda da je to u dubrovniku postala opce prihvacena pojava.
    ne znam je li problem u tome sto policija rijetkim kaznjavanjem takve voznje u kojoj se izravno i svjesno ugrozava zivot djeteta, a naplacivanjem kazne vozacu ukoliko nema kacigu i sam ugrozava svoj zivot, zapravo komunicira krive vrijednosti i zabrane. ili je stvar jednostavno u komodu i ignoranciji neodgovornih roditelja? ili o needuciranosti i povodljivosti? na znam i nije mi namjera optuzivat, samo ukazujem na problem i razmisljam o rjesenju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •