Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 105

Tema: cjepivo i autizam

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Velike novosti: Amerikanci priznali da cjepiva pogoršavaju autizam.
    http://www.worldnetdaily.com/index.p...w&pageId=57629

Presudom u korist oštećenog djeteta otvara se nova stranica u odnosu cjepitelja i djece oštećene autizmom. Velika novost je da se umjesto paradigme "cjepivo uzrokuje autizam" koju cjepitelji nikako ne prihvaćaju (unatoč razmjerima i očiglednosti) - sada u primjenu stavlja "cjepiva pogoršavaju autizam"

Nešto više detalja o presudi na: http://www.huffingtonpost.com/david-...-_b_88558.html

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A što je kod ovog djeteta uzrokovalo autizam?
    MoPaRu cjepivo, koje je "krivo" za autizam kod engleske djece ili tiomersal?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čini se da si previdio dio gdje se spominje "pogoršava autizam". Ovakva formulacija je veliki ustupak kompletnoj pro-cjepiteljskoj kamarili, a svejedno omogućuje oštećenoj obitelji kompenzaciju troškova uzrokovanih autizmom. Ovime se ne odgovara na pitanje što je uzrokovalo autizam (cjepivo) nego se samo smanjuje količina nepravde prema oštećenima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj mali je 2 put primio dktp (difteria, veliki kasalj, tifus, polio) i 2 puta hepatitis

imao je nakon prvog cijepljenja reakciju i jadnice koje tu radeu birou za konzultacije (koj je u nl zaduzen za cjepljenja, postoji naime paralelan sustav sa ekipom bez formalnog medicinskog obrazovanja koja je zaduzena za zdravlje predskolske djece) su uredno rekle da nema veze i obavile docjepljivanje

sad kad mi klinac ima autizam saznala sam da se djecu koja imaju reakciju ne treba docjepljivati

sad znam i da se djecu koja su prehladjena ne smije docjepljivati

usput sam i doznala da cjepiva pruzaju zastitu od nekih 60-80%, da cjepljena djeca dobijaju bolestine koje su izmutirane verzije onih protiv kojih su cjepljeni i slicno

u USA je proglasena epidemija autizma jer 1 na 150 klinaca ima autizam, i stavljen je veto na cjepiva koja kao konzervans koriste zivu

nizozemska nema konzervans zivu (sto vrlo ponosno isticu na stranicama o cjepivima). zaboravili su napomenuti da koriste derivat aluminija kao konzervans (moj je klinac prepunjen aluminijem)

prvi simptomi su vam da klinac nema sa vama kontakt ocima, ne mase, ne reagira na ljude oko sebe (ili reagira krivo), ne reagira na to kad ga zovete, ne prati vas kad nekud idete

autizam nije samo ono sto ste vidili u filmu rainman, to je ogroman spektar poremecaja

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

1 na 150 klinaca ima autizam
    a ostali imaju hiperaktivnost?
    ne kuzim odakle ovi bombasticni podaci o broju 1 na 150.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Flo, na žalost ja na iste takve podatke nailazim već par godina, neke domaće stručnjakinje potvrdile.
    u Americi se već neko vrijeme govori o pravoj epidemiji autizma
    ubaci u google 1 in 150 autism
    npr.
    http://www.washingtonpost.com/wp-dyn...020801883.html

1 in 150 Children in U.S. Has Autism, New Survey Finds

By Rick Weiss
    Washington Post Staff Writer
    Friday, February 9, 2007; Page A06

Approximately one in every 150 children in the United States has autism or a closely related disorder -- a figure higher than most recent estimates -- according to a federal survey released yesterday, the most thorough ever conducted.

The new data, from 14 states, do not mean that autism is on the rise, because the criteria and definitions used were not the same as those used in the past.

But the sheer number of children apparently affected -- 560,000 nationwide if the new statistics are extrapolated to all 50 states -- makes autism an "urgent public health issue" and a "major public health concern," said Marshalyn Yeargin-Allsopp, chief of the developmental disabilities branch of the Centers for Disease Control and Prevention, which conducted the survey.
    The prevalence of autism, a poorly understood behavioral syndrome that interferes with a child's ability to relate to or interact with others, varies mysteriously from state to state in the survey, with New Jersey standing out as a hot spot and Alabama and West Virginia having low rates. West Virginia, however, appeared to tally a significant increase from 2000 to 2002, the two years for which data have been compiled so far. Most of the other states showed no change in that period.

The survey, which is to be updated regularly, offers no clues about what causes autism or the range of related disorders that together cost the nation tens of billions of dollars a year and take an immeasurable emotional toll on families.

In particular, it sheds no light on the controversial claim that trace amounts of mercury in childhood vaccines are behind the growing number of diagnoses in recent decades. The survey data may help settle that question in future years, because most vaccines have recently eliminated the ingredient.

The survey does provide an unequaled, standardized baseline measure of the prevalence and distribution of autistic behaviors around the country, CDC officials said. In the short term, that can help state and federal officials budget their special education and mental health services needs. Over the longer term, it may tell at last whether autism is becoming more common and, if so, why.

"We need to do our best to get a better understanding of how many children are affected," said Catherine Rice, a CDC behavioral scientist and a senior author of the new report, published in today's issue of the agency's Morbidity and Mortality Weekly Report.

The results are the first to come out of the CDC's Autism and Developmental Disabilities Monitoring Network, launched in 2000. That program aims to get the most accurate statistics possible on the prevalence of autistic behaviors by collecting information on thousands of children from schools, medical clinics and social service providers.

Past estimates have varied because there is no simple test to provide a definitive diagnosis and because the behavioral measures used to define the syndrome have changed over time.

Today, the definition encompasses a wide range of children, some "fully disabled" and others who "have something that is much more mild and can attend school but may have some social disability," said Thomas R. Insel, director of the National Institute of Mental Health.

Insel said he was "not surprised" by the new numbers, given recent estimates that ranged from one in 150 children to about one in 170.

He emphasized that the new numbers may not reflect the true incidence of the syndrome because they are derived not from clinical exams but from descriptive reports provided by teachers and others, which were reviewed by experts for key words that suggested a diagnosis of autism, Asperger syndrome or any of several related disorders.

The CDC is comparing selected survey cases with data collected from medical exams to test the accuracy and validity of the survey's impressions.

By applying a standardized methodology across the nation year after year, Insel said, the CDC survey promises to tell a lot about autistic behaviors in the United States.

The survey looks at records of 8-year-olds, the age by which the vast majority of autistic children are diagnosed. Alison Singer, senior vice president of New York-based Autism Speaks, an advocacy group that funds about $30 million in research, said the survey pulls back the veil on the huge toll autism is taking in America.

"We need to remember that behind every one of these one in 150 is a family," said Singer, the mother of a 9-year-old autistic girl. She said Congress should take heed and fund the Combating Autism Act it passed in December, which authorized $945 million in research and other funds over five years.

"That money has to get into the hands of the researchers," Singer said, "so we can find a cause and understand what is fueling this high prevalence."

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovdje sam našla malo detaljnjije o cdc-evom istraživanju
    http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/ss5601a1.htm

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    1 na 150 klinaca ima autizam
    a ostali imaju hiperaktivnost?
    ne kuzim odakle ovi bombasticni podaci o broju 1 na 150.
    bio je čak na Opri taj podatak

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jedino što mogu na sve ovo reči je to da sam sretan što nismo u Americi.
    Jer kod nas nema 1 od 150 djece autizam.
    Sad neka mi netko objasni kakve veze imaju cjepiva u Americi i autizam u Americi s našim cjepivima i sa zdravljem naše djece??????

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

koliko cjepiva prime naša djeca a koliko američka?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    jedino što mogu na sve ovo reči je to da sam sretan što nismo u Americi.
    Jer kod nas nema 1 od 150 djece autizam.
    Sad neka mi netko objasni kakve veze imaju cjepiva u Americi i autizam u Americi s našim cjepivima i sa zdravljem naše djece??????
    pa vjerojatno puno više nego što se to kod nas želi priznati.
    najbolje da odmah odbacimo svaku sumnju i silnu energiju utrošimo tvrdeći da nije .

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako tumaciti podatak da kod nas nema takve epidemije autizma?

i ako sam dobro shvatila u epidemiju autizma idu i djeca koja imaju makar jedan simptom autizma ili sl. poremecaja - nekad...ja mislim da smo onda svi u toj skupini i sva djeca, spektar poremecaja je jako sirok, poprilicno senzacionalisticki.
    kao sto se islo s time da su svi hiperaktivni.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i moram staviti disclaimer - stvarno bi bila presretna da je sve stvar cijepljenja, to je jako lako uklonjiva opasnost, samo mi podaci koje se iznose ne govore bas tako lako u prilog tome

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa kod nas je epidemija Distoni sindroma

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako sam dobro shvatila u epidemiju autizma idu i djeca koja imaju makar jedan simptom autizma ili sl. poremecaja
    nisam još naišla na takvu informaciju.
    u epidemiju autizma ubrajaju sve poremećaje iz autističnog spektra, ali dijagnostika se zasigurno ne zasniva na samo jednom simptomu.
    koliko znam, postoji ona tablica i bodovi(e jesam objasnila) po kojoj se dobiva dijagnoza.

osobno ne mislim da su svi autis. poremećaji vezani uz cijepljenje, ali postoji osnovana sumnja da je u jednom dijelu slučajeva cijepljenje bilo okidač za a.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pojavio se novi i lijepi članak o djevojčici čiji je slučaj na sudu okrenuo naglavce paradigmu nedodirljivosti cjepiva:
    http://www.ajc.com/metro/content/hea...tism_0306.html

Vjerujem da će cjepiva poput pušenja uskoro izgubiti privilegirani status kod vlasti, ali ne vjerujem da će se zbog toga djeca (u prosjeku) išta manje cijepiti. Štetne prakse predugo ostaju u modi.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno štetne prakse

Davor napisa:
    Štetne prakse predugo ostaju u modi.
    Ajd nešto se počelo zbivati na prilično velikom nivou - možda ćemo sad opreznije biti pokusni kunići , ali ostaju još uvije poligoni za eksperimentiranje Afrika, J. Amerika, Indija...
    Ponekad pomislim koliko se pažnje ulaže na zašitu npr. gorila, a tko će sve te ljude spasiti od cjepiva???

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: štetne prakse

Citiraj suzaks prvotno napisa
    a tko će sve te ljude spasiti od cjepiva???
    zašto?
    pa ima ih 6 miljardi, nisu baš ugrožena vrsta

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Imam prijateljicu kojoj je mali autističan, godinama ide od liječnika do liječnika, da bi lani otišla u Beograd u neki kliniku koja je specijalizirana za autizam i ona kaže da su joj rekli da je velika vjerojatnost da je obolio od cjepiva.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nije po to morala ići u Beograd.
    Mogla je to ovdje saznati od vrlih forumašica i forumaša.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a na koje se cjepivo misli?na priorix?

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mujica, molim Te kontaktiraj me, može i na mejl još bolje, nova sam, i skupljam informacije anti cjepiva :D imam desetak članaka i dvije-tri knjige, trebam još materijala :D privatni razlozi, ništa korporativno.
    Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    bezveze.
    Potpuno irelevantna vijest. Uopće nije zaslužila objavljivanje na portalu.
    Valjda im ponestalo tema.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dovoljno ti je malo prsurfati arhivom tema ovdje na Rodi.
    To ti je nepresušan izvor anti-vakcinalnih informacija

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj flower prvotno napisa Vidi poruku
    kako tumaciti podatak da kod nas nema takve epidemije autizma?

i ako sam dobro shvatila u epidemiju autizma idu i djeca koja imaju makar jedan simptom autizma ili sl. poremecaja - nekad...ja mislim da smo onda svi u toj skupini i sva djeca, spektar poremecaja je jako sirok, poprilicno senzacionalisticki.
    kao sto se islo s time da su svi hiperaktivni.
    nefunkcioniranjem sistema i usporenom dijagnostikom?

u medjuvremenu se vrte i podaci sa 1 na 96 klinaca

u hr se jos uvijek more djece proglasava za neposlusnu, ljenu i ne znam kaj a u igri su cesto razliciti poremecaji

znam za brdo djecu koja u dobi od 6 ili 7 godina i dalje jedva pricaju ali za pedijatre to i dlaje nije nesto zabrinjavajuce

sa 6-7 vise nema govora o ranoj intervenciji ako to dijete ikad bude dijagnosticirano jer je roditeljima draze cuti da je sve ok

autizam nije uzrokovan samo cjepivima, pokretac moze biti dosta toga. metali (dio konzervans u cjepivima, dio iz vode, dio iz pesticida jer ljudi uglavnom ne vode racuna da li je hrana cista) zagadjenje iz zraka je pojacano ako ste uz prometnicu ili aerodrome. u zemljama gdje voze prljaviji auti zagadjenje je vece

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije po to morala ići u Beograd.
    Mogla je to ovdje saznati od vrlih forumašica i forumaša.
    u beogradu je ordinacija sa certifikatom od GPL i vec 20-ak godina rade. osim sto starcima koji ne govore engleski pruzaju ok uslugu takodjer imaju certificirani kadar koji rada po ABA metodi. kako biomedicina ide od ideje ortomolekularne medicine, da se mora u tijelu postici ravnoteza oni pokusavaju razlicitim suplementima (kod djeca koja lose jedu) doci do ravnoteze u organizmu. koliko se ja sjecam kod njih su ti suplementi kostali isto ko u USA a mo smo tu po nizozemskoj placali istu stvar 3 puta vise

@mujica, osim pljuvanja i kritiziranja kao covjek od struke ponudi nam informacije kojima mozemo pomoci nasoj djeci (pretpostavljam kad toliko znas o tome sto je lose mozes nam dati kvalitetnije rjesenje sto nam je pametno za raditi kad se klinci jedno jutro probude sa mutnim i tupim pogledom a dan prije su cijepljeni pa nakon toga vidis kako ti dijete ide unatrag i prestaje pricati i vraca se u pelene a kvrga na nozi ne prolazi preko mjesec dana)
    Posljednje uređivanje od stray_cat : 27.05.2011. at 11:27

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    nefunkcioniranjem sistema i usporenom dijagnostikom?

u medjuvremenu se vrte i podaci sa 1 na 96 klinaca

u hr se jos uvijek more djece proglasava za neposlusnu, ljenu i ne znam kaj a u igri su cesto razliciti poremecaji
    I to je ispravno.

Kad bismo svako neposlušno ili lijeno dijete proglašavali autističnim ili ADD, imali bismo ih i mi puno kao amerikanci.
    Ja sam siguran da se u takvom napuhavanju broja bolesnih od autizma ili ADD krije interes, kao što se krije interes i u napuhavanju broja osoba s povišenim masnoćama u krvi

autizam nije uzrokovan samo cjepivima
    autizam uopće nije uzrokovan cjepivima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I to je ispravno.

Kad bismo svako neposlušno ili lijeno dijete proglašavali autističnim ili ADD, imali bismo ih i mi puno kao amerikanci.
    Ja sam siguran da se u takvom napuhavanju broja bolesnih od autizma ili ADD krije interes, kao što se krije interes i u napuhavanju broja osoba s povišenim masnoćama u krvi

autizam uopće nije uzrokovan cjepivima.
    i opet nisi nicim argumentirao to sto pises

i opet nisi ponudio ni jedno rjesenje, samo negiranje

ovo sa napuhavanjem broja i novcu koji se vrti oko ADD u principu stoji. isto je sa novcem koji se vrti oko autizma

kao netko tko se intenzivno susrece sa profesionalcima koji se vrte oko djece sa posebnim potrebama odgovorno tvrdim da najveci dio njih nema znanja, nema talenta za rad sa takvom djecom i nisu toga ni svjesni. svoj lose odradjen posao prebacuju na klince. proglasavaju klince za sve i svasta jer nisu u stanju iz njih dobiti reakciju za testiranje

znam hrpu djece koju su losi strucnjaci proglasavali za djecu sa niskom inteligencijom jer ih nisu znali testirati

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A, Mujice, ovi koji proizvode i raspačavaju cijepiva rade za 'trule banane'?
    Mislim, tu nema interesa profitnog?
    Pa tam se vrti najveća lova....
    Nije teško izračunat tko zarađuje - onaj koji procjepljuje obvezatnu ilitiga cijelu populaciju iili netko drugi?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sjećate li se cjepljenja protiv velikih boginja? Znate li zašto se više ne treba cijepiti? Zato jer je u svijetu tolika procijepljenost da je bolest nestala. A znate li kako je to teška i smrtonosna bolest bila? Zar mislite da na toj bolesti i cjepivu isto nije bilo zarade? Očito je bilo.
    Ali, možda, samo možda, pomislite ponekad da su i oni koji su na čelu neke farmaceutske industrije ipak ljudi. I da rade na dobrobit svih ljudi.
    Da, ima nuspojava cjepiva.
    Da, ima nuspojava lijekova.

Ali, ima i dobrih posljedica, odličnih čak. Kad je posljedica život.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Sjećate li se cjepljenja protiv velikih boginja? Znate li zašto se više ne treba cijepiti? Zato jer je u svijetu tolika procijepljenost da je bolest nestala. A znate li kako je to teška i smrtonosna bolest bila? Zar mislite da na toj bolesti i cjepivu isto nije bilo zarade? Očito je bilo.
    Ali, možda, samo možda, pomislite ponekad da su i oni koji su na čelu neke farmaceutske industrije ipak ljudi. I da rade na dobrobit svih ljudi.
    Da, ima nuspojava cjepiva.
    Da, ima nuspojava lijekova.

Ali, ima i dobrih posljedica, odličnih čak. Kad je posljedica život.
    X

Ne mogu vjerovati da netko može potpuno negirati postojanje ikakve učinkovitosti cijepljenja.

Čini mi se da je nama u današnjim uvjetima lako prebacivati krivnju za sva zla ovog svijeta na želju za profitom i truli kapitalizam.

Opreznost da, ali i ove puste teorije zavjere i paranoja ne pridonose boljem i zdravijem čovječanstvu.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    i opet nisi nicim argumentirao to sto pises

i opet nisi ponudio ni jedno rjesenje, samo negiranje
    Već sam ti napisao, stray_cat, da tebi neću više nikakve argumente davati jer je to skroz beskoristan trud.

Što se tiće pravih, kvalitenih studija o povezanosti cijepljenja s autizmom, ako samo malo proooglaš, naći ćeš ih desetak. Sve kvalitetno provedene studije opovrgavaju povezanost cijepljenja s autizmom.

Neću umjesto tebe googlati, jer ćeš ionako na temelju neargumentiranih "osobnih iskustava" nekakvih ridikula s youtube-a zaključiti da su prave stručne studije smeće, jer eto tamo neki jadnik govori suprotno.
    Posljednje uređivanje od mujica : 28.05.2011. at 15:45

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne znam imaš li ikakve argumente, ali priznajem da ti je fora odlična jer implicira da ti je problematika toliko jasna da se sve praši.

Kad je već tako, daj pojasni Beti3 koji je stvarni razlog zašto se više ne daje cjepivo za velike boginje (osim ako se negdje ne pojave). Rekao bih da je fest zabrazdila, ali srećom imamo tebe imunologa ovdje pa ćeš nam svima to lijepo pojasniti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja mislim da su velike boginje baš odličan primjer

cjepivo jest ukinuto u onom trenutku kad je bolest istrijebljena,upravo zbog procjene a su moguće nuspojave( kod 14 do 500 za svaki milijun cjepljenih često od encefalitisa ili ozbiljne nekroze tkiva.) postale prevelik rizik nad činjenicom da bolesti više nema.

to mi je logična odluka...liječenje i jest uvijek ODVAGIVANJE štete i koristi

samo je lako danas biti pametan,a ignorirati istovremeno činjenicu da je od te bolesti u "modernom" 20.stoljeću umrlo skoro pola milijarde ljudi.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj flower prvotno napisa Vidi poruku
    za autizam je karakteristicna slika da dijete usvaja normalno sve obrasce pon. a da od negdje 18mj. ili 24 mj. krene nazadovanje - slika je koja se u autizmu javlja i u necijepljene djece i dio je kl. slike kao takve. s autizmom ima kontroverze kad se otkrilo da su dio tih istr. o povezanosti cijepljenja i autizma financirana od konkurentske tvrtke za proizvodnju cijepiva. vrlo sivo podrucje.
    Ovo ne mora uvijek biti točno. Postoje djeca koja se rode s autizmom, roditelji navode odsustvo pogleda, smiješka i reakcije na okolinu. Kad se uzme anamneza, često se vidi da i kod djece koja su nazadovala u kasnijoj dobi otpočetka ipak nije bilo baš sve kako treba.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Ispravak zablude: autizam je bolest i o tome ti može svjedočiti sve veći broj ljudi koji su se izvukli. Vjerujem da postoji i autizam kao psihičko stanje potpuno slično ovome koje se širi poput poplave i da za tu djecu stvarno nema lijeka, ali to ne znači da zato treba dići ruke od svih.
    Flo, znam da si se nagledala djece više nego itko od nas i to što predlažeš je OK. Problem je jedino što ovaj problem raste i ako se ne krene eliminacijom tražiti uzrok postat će još puno veći. Konkretno, gore spomenuta studija je trajala 12 godina i cijelo vrijeme su bilježili porast - eliminirali su pogrešnu stvar. Ne kužim zašto je toliko teško prihvatiti mogućnost da je uzrok problema (recimo) "cjepivo" za ospice i otkud tolika sposobnost negiranja očitog. Pa i ospice su za ljude.
    Ispravak zablude : autizam je ipak stanje, a ne bolest
    Da, postoje ljudi čije se funkcioniranje nevjerojatno poboljša (npr. Temple Grandin, pogledaj na netu), ali uvijek ostaju karakteristike autizma u većoj ili manjoj mjeri.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da se vratim na temu, činjenica jest da je ekspanzija poremećaja iz autističnog spektra, kao i govorno-jezičnih poremećaja velika. Ipak, veze sa cjepivima još nisu u potpunosti dokazane, postoji više teorija o nastanku tih poremećaja. Trenutno su dosta zastupljene teorije o zrcalnim neuronima i genetskoj podlozi.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja mislim da je širenje autizma i stvar "popularizacije" bolesti tj bolje dijagnostike

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne znam imaš li ikakve argumente, ali priznajem da ti je fora odlična jer implicira da ti je problematika toliko jasna da se sve praši.

Kad je već tako, daj pojasni Beti3 koji je stvarni razlog zašto se više ne daje cjepivo za velike boginje (osim ako se negdje ne pojave). Rekao bih da je fest zabrazdila, ali srećom imamo tebe imunologa ovdje pa ćeš nam svima to lijepo pojasniti.
    Napisala sam ono što su me profesori učili. Misliš da su i njih indoktrinirale farmaceutske tvrtke, pa su nas krivo učili? I zašto se više ne pojavljuju velike boginje (po onome kako su tebe učili)?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

1..... Ne znam imaš li ikakve argumente, ali priznajem da ti je fora odlična jer implicira da ti je problematika toliko jasna da se sve praši.
    2....... Kad je već tako, daj pojasni Beti3 koji je stvarni razlog zašto se više ne daje cjepivo za velike boginje (osim ako se negdje ne pojave). Rekao bih da je fest zabrazdila,
    3......ali srećom imamo tebe imunologa ovdje pa ćeš nam svima to lijepo pojasniti.
    1. Upravo tako.
    2. Kaj joj imam objašnjavati? Očito zna razlog zašto se više ne treba cijepiti protiv boginja i napisala ga je. Nije nimalo zabrazdila. Što ti nije jasno u onome što je napisala?
    3. Nisam imunolog.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Da se vratim na temu, činjenica jest da je ekspanzija poremećaja iz autističnog spektra, kao i govorno-jezičnih poremećaja velika. Ipak, veze sa cjepivima još nisu u potpunosti dokazane, postoji više teorija o nastanku tih poremećaja. Trenutno su dosta zastupljene teorije o zrcalnim neuronima i genetskoj podlozi.
    Ne da veza s cjepivima nije u potpunosti dokazana, već je dokazano da je nema.

I sve dok se tvrdoglavi antivakcinalci budu vrtjeli oko cjepiva kao potencijalnog uzroka nikada se neće pomaknuti korak naprijed. Jer će zbog svoje fiksacije jednostavno propustiti istražiti druge potencijalne uzroke ili rizične čimbenike, što bi dovelo do otkrića uzroka.
    Srećom, postoje ljudi koji promišljaju puno šire jer nisu ograničeni bolesnom fiksacijom, koji sustavno ispituju moguće uzroke, pa vjeroujem da će se jednog dana znati uzrok (što ne znači da će se nači i način sprečavanja ili liječenja)
    Posljednje uređivanje od mujica : 29.05.2011. at 00:46

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Baš. Diskreditacijom jedne studije se baš ništa nije dokazalo, upravo naprotiv. Osim ako korak u nazad ne smatraš nekim ozbiljnim kretanjem.

Nego, glede mede, ono famozno cjepivo za velike boginje, gle što CDC piše o nuspojavama:
    In the past, between 14 and 52 people out of every 1 million people vaccinated for the first time experienced potentially life-threatening reactions to the vaccine. Based on past experience, it is estimated that 1 or 2 people in 1 million who receive the vaccine may die as a result.

Promaklo, a? Šerbeđija zna bolje?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Davore, prvi dio o diskreditaciji studije, pa dapače, pa naprotiv, pa koracima, uopće nisam razumio (oprosti).

A na onaj dio o reaktogenosti cjepiva protiv velikih boginja, jedino što mogu odgovoriti je:

Pa? Šta onda?

Samo jedna do dvije osobe na milion cijepljenih će umrijeti od cjepiva.
    A na milion necijepljenih će u epidemiji velikih boginja oboljeti stotine tisuća i deseci tisuća ljudi će umrijeti.

Di je tu problem shvatiti vrijednost cijepljenja?

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj suzaks prvotno napisa Vidi poruku
    Tema: autizam....autizam kao IZLJEČIVO stanje....
    Sa drugog foruma roditelja djece s poteškoćama nekoliko je roditelja počelo s metaboličkim načinom dijagnostike autizma te krenuli liječenjem detoksifikacijom od teških metala i određenim tipom prehrane - i rezultati su (po mom laičkom mišljenju) IZVRSNI!!!
    Upravo to. Knjiga koja govori o takvom načinu tretiranja autizma i dr poremećaja je "Gut and Psychology Syndrome" dr. Natashe Campbell-McBride.
    Autorica smatra da pojedina cjepiva mogu biti okidač za pojavu autizma kod one djece koja već imaju loš imunitet. Dakle cjepivo samo po sebi nije krivac već u kombinaciji s oslabljenim imunitetom čini čuda.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne bih se prenaglio s poklanjanjem povjerenja niti njoj. Tek će vrijeme pokazati je li ona samo još jedna u nizu onih koji žele zaraditi na bolesnima, a bez ikakve ozbiljne podloge.... ili stvarno ima neke istine u toj nejzinoj dijeti....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj suzaks prvotno napisa Vidi poruku
    Sa drugog foruma roditelja djece s poteškoćama nekoliko je roditelja počelo s metaboličkim načinom dijagnostike autizma te krenuli liječenjem detoksifikacijom od teških metala i određenim tipom prehrane - i rezultati su (po mom laičkom mišljenju) IZVRSNI!!!
    Helacijska terapija (detoksifikacija od teških metala) autizma je odavno prokazana kao prevara.
    Čak i wikipedia to zna:
    Based on speculation that mercury poisoning may trigger the symptoms of autism,[20] chelation therapy is widely used by alternative therapists to treat autism, with some surveys[citation needed] suggesting 2–8% of children with autism have had the therapy. Parents either have a doctor use a treatment for lead poisoning, or buy unregulated supplements.[21] Aspies For Freedom, an autistic rights organization, considers this use of chelation therapy unethical and potentially dangerous.[2] There is strong epidemiological evidence that refutes links between environmental triggers, in particular thiomersal-containing vaccines, and the onset of autistic symptoms.[22][23][24][25] There is no scientific support for chelation therapy as a treatment for autism.[12][26]
    evo još malkice o tome....

http://www.aspiesforfreedom.com/

http://www.brighthub.com/mental-heal...es/104145.aspx

http://autism.about.com/od/treatment...notchelate.htm

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Srećom po cjepiva, kelacija ne fercera

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni nije jasno zašto se na djeci prije cijepljenja ne rade nekakve pretrage-jer kako ni svaki lijek nije za svakoga tako nije ni isto cijepivo dobro za cijelu naciju ili populaciju, za toliko različite genetsko, imunološke ljude

-zašto je tako teško prihvatiti činjenicu da je cijepivo omožda okidač za autizam...zašto ne biti sretan zbog te spoznaje i raditi istraživanja u smjeru dokazivanja ili oprvgavanja toga-radi dobrobiti naše djece

-mijice-i jedna smrt je previše- lako je statistički se složiti jednan nasprema milijun-ali čovjek a pogotovo dijete nije statistika- to je jedan mali život koji je okružen još desecima života koji će patiti ako se njemu nešto dogodi- ne mogu razmišljati na taj način...tzreba se raditi na tome da cjepiva budu 100% sigurna i korisna, a ona bi i to bila da nije love je li tako...sam si samnom složio da je problem cijepiva u konzervansima-u tom grmu leži zec-oni su ono što je opasno u cijepivima-ali neka druga kombinacija konzervansa bila bi neisplativa jer bi cijepivo bilo kratkoga vijeka trajanja i kvarljivo a to farmaceutskoj industriji nikako nije u cilju...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nisam se s tobom složio da su konzervansi opasni, već sam rekao da su nužno zlo ili nešto u tom smislu (ne mogu sada pronaći).

meni nije jasno zašto se na djeci prije cijepljenja ne rade nekakve pretrage-jer kako ni svaki lijek nije za svakoga tako nije ni isto cijepivo dobro za cijelu naciju ili populaciju, za toliko različite genetsko, imunološke ljude
    A kakve pretrage?
    Radi otkrivanja čega? Budućeg nastanka autizma?
    Kad bi se znalo što je uzrok autizmu, mogle bi se provoditi. Međutim, još uvijek je uzrok autizma nepoznat, koliko mi je poznato.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    ali neka druga kombinacija konzervansa bila bi neisplativa jer bi cijepivo bilo kratkoga vijeka trajanja i kvarljivo a to farmaceutskoj industriji nikako nije u cilju...
    famozni monstrum farmaceutska industtrija.....

A bi li tebi bilo drago da su cjepiva kratkog vijeka trajanja i pokvarljiva?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •