Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: povečan tsh u trudnoći

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno povečan tsh u trudnoći

bok, tst mi je pokazao trudnoću a i nala z da mi je povećan opet tsh 6.terapiju još nisam dobila doktorica je na godišnjem, dali to mož štetiti plodu pijem samo terapijuju eutirox od 25.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

htjela bih ti pomoci, ali nisam najbolje razumjela pitanje.. ako mozes, napisi koju dijagnozu imas - koju bolest stitnjace?

kod mene je hashimoto hypotireoza, u trudnoci mi povecavaju dozu eutyroxa (cca svakih mjesec dana) i to sve dok se tsh ne smiri.. u mojem slucaju ne samo da nije stetno za bebu, vec je OBAVEZNO da pijem hormone stitnjace (tabletu) jer moja stitnjaca NE RADI gotovo uopce, a sada u trudnoci je njena funkcija (rad) povecana za cca 25 %..
    Cini mi se da je upravo suprotno kod dijagnoze hipertireoza, mislim da se tablete ne smiju uzimati.. Svakako, konzultiraj lijecnika..
    Ukoliko ne mozes doci do svoje doktorice (endokrinologa), savjetujem ti da se obratis sestri u ambulanti bolnice (pretpostavljam da se radi o bolnici) i kazes da si trudnica sa xy dijagnozom i procitas joj nalaz.. sigurna sam da ce te ODMAH uputiti dezurnom lijecniku.. tako je bilo u mom slucaju kada je doktorica bila na godisnjem.. sretno..

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

sudeci po napisanom, i ragazza ima problem s hipotireozom.

TSH od 6 (gornja granica je 4) nije jako povisen, ali o terapiji mora odluciti lijecnik. nastavi piti Euthyrox od 25 mikrograma, ali i sto prije odi endokrinologu!

i trebalo bi provjeriti koliki su fT4 i fT3

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

data, imaš pp.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ragazza, molim te ukucaj u pretražnik euthyrox i vidjet ćeš koliko je cura na toj terapiji i tijekom trudnoće, a i kasnije za vrijeme dojenja. u svakom slučaju konzultiraj svog liječnika.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pa ne brine nju hoce li Euthyrox stetiti bebi (naravno da nece ako je pravilno doziran), nego kakav je utjecaj povecanog TSH.

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni je tsh u trudnoći skoćija na 80 jer mi ga je moj pametni ginekolog ukinija

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •