-
Pitanje o dojenju
Bok, cure!
Prvi put se javljam na ovom forumu, ali sam do sad stalno virkala i puno ste mi pomogle oko svih nedoumica. Rodila sam pred 3 i pol mjeseca i dojim bebača od početka. Kad je imao 12 dana, morala sam ga ostaviti u bolnici
radi transfuzije krvi jer je bio anemičan, ali to je prošlo i sve je krenulo na bolje. Međutim dogodila se jedna druga stvar.
Do otpusta iz bolnice (imao je 18 dana) imao je dnevno nekoliko stolica, a od onda su stolice neredovite (nebi imao po 3 dana), a kad bi dobio bila bi vrlo obilna (rjeđa i žuta). Napominjem da je u bolnici imao par obroka (kršitelj koda)a te se kasnije ispostavilo da je granično alergičan na kravlje mlijeko tako da u slučaju prelaska na adaptirano mora uzimati Pregomin.
Od 2 mjeseca počeo je piti željezo pa bez stolice zna biti i 5 dana koja je sad tvrđa i zelena.
Zanima me da li je normalno da beba tako rano počne imati neredovitu stolicu, odnosno što mogu učiniti da mu olakšam, jer nakon par dana bez stolice počne biti jako nemiran.
Mokre pelene su u redu, pa pretpostavljam da je količina mlijeka dovoljna. Dojim ga na zahtjev i prosječno dobiva 750 g. mjesečno (rođen je s 3050 a s tri mjeseca je imao 5170).
Oprostite na opširnosti i hvala.
-
Osoblje foruma
ja ću ti samo na brzinu reći da je za isključivo dojene bebe (a ako sam dobro shvatila tvoja bebica trenutno jest isključivo dojena?) normalno da i po 10 - 14 nemaju stolicu!
-
Osoblje foruma
Pretpostavljam da se Karlu poremetio metabolizam zbog, za njega zbunjujućih, promjena prehrane. Pa još i dodatak željeza može utjecati na stolicu.
Ako sam dobro shvatila, on je, otkako je došao iz bolnice (19. dan), isključivo na tvojemu mlijeku i dobro napreduje. Pokušaj mu pomoći masažom trbuščića i samo nastavite s dojenjem - meni se čini da vam dobro ide.
-
Stolica mu je zelena zbog zeljeza. To znam jer moj Joco od nedavno pije zeljezo i pise na sirupu da oboja stolicu u tu boju.
Mi nemamo nikakvih problema sa stolicom (doduse vec smo skoro stari godinu dana), ali meni je rekla sestra kod pedijatrice da bih izbjegla zatvor neka mu dajem iskljucivo na taste zeljezo. Uz to ide C vitamin, radi lakse apsorpcije zeljeza.
Kod malih beba je to teze postici da dajes zeljezo na taste, one doje i po noci, pa je tesko ikad reci da su na taste.
Medjutim, moja oba sina imala su razmake izmedju kakanja i po 8 dana (osobito mladji). Sve se ustabililo nakon par mjeseci, kad je poceo kakati barem jednom dnevno. Recimo sa cca 4 mj., mozda 5 sve je bilo ok.
Sad ima strasno brz metabolizam i kaka poslije svakog obroka.
-
Da, od kad je doma samo ga dojim. Jedan put je pojeo malo Pre(kršitelj koda)a (30 ml) kad je imao mjesec i pol dana dok sam ja bila kod doktora, a nisam se stigla izdojiti pa je taj dan tako jako povraćao da je završio na infuziji dan i pol u bolnici. Tad su mu radili alergotest i ispalo je da je granično pozitivan na kravlje mlijeko, ribu i pšenično brašno (sve s jednim +).
Kad smo već kod toga, da li netko ima iskustva s alergijom na brašno jer mi se čini nemoguće izbjeći ga u mojoj prehrani, a kasnije i kod dohrane.
-
Osoblje foruma
Carlito, misliš na celijakiju?
Ukucaj tu riječ u pretražnik - ima nekoliko cura sa tim iskustvom.
-
Ne znam da li je to celijakija. Iskreno se nadam da nije. Ovo je bio alergotest na pšenično brašno. Koliko je meni poznato celijakija je netolerancija glutena kojeg ima i u drugim žitaricama. Osim toga nitko mi nije spominjao tu mogućnost.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma