Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 77

Tema: famozno povlačenje kožice!!! help!!!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno famozno povlačenje kožice!!! help!!!

imam jednu molbu curama koje imaju muške bebe!
    naravno radi se o famoznom povlaćenju kožice na mišu!
    ovako, ja to radim roku, ali nemam pojma je li to ok!
    pitala sam doktoricu i ona je rekla jednom do dva puta na dan povući kožicu i očistiti miša - ali ona je njemu to tako povukla da su mu pukle kapilarice pa je malo krvarilo - ustvari imam osječaj da je ona to previše povukla - njemu je pola glavića izašlo vani a ja se skoro srušila
    e sada ona kaže da to tako treba natezati - ja to ne mogu - jednostavno mi ne ide i između ostaloga i ne pokušavam toliko to nategnuti!"
    pomozite recite kako, zašto i koliko!¨?
    ja sam vam zbunjena što se toga tiće, jedni govore ne natezati drugi viću obavezno natezanje, jedni govore malo nategni, doktorica nategne tako da se ja rušim u nesvjest

eto sorry ako tlačom ali u moj familiji sva ženska djeca, a svekrva nema pojma- blago njoj

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

i nama ped isto rekla povlačiti i čistiti jer inače će, kako reče, morat doktor napraviti. i onda smo to u početku radili iako nam se činičo da to baš ne može biti normalno, da ne govorim kako je to ona napravila.
    no onda sam negdje pročitala da to nije dobro (ne sjećam se više gdje) plus naš nekiinstinkt, pa smo prestali.
    s vremena na vrijeme se pitam jesmo li dobro odlučili :/

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

e pa rozi to se i ja pitam - treba li to raditi?!
    neki kažu da neki ne! :?
    ali uvjerena sam da to ne treba raditi onako kako radi pedijatar jer ono je užas!!!!

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja rijetko kad prevlačim prepucij i činim to nježno.
    ne smatram to potrebnim.
    sada, kada ima skoro godinu dana, pomalo uspijevam prevući kožicu.
    evo ti nekih linkova. dosta se već o tome pisalo...
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=prepucij
    http://roda.hr/forum/viewtopic.php?t...light=prepucij

ima toga još...

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne radim. djeluje mi to skroz neprirodno. Pustim ga često gologa pa on sam nateže i misli da je to čisto dosta. Kad ga kupam u kadi onda to malo promrdan da bolje operem. Ali nikakvo natezanje ni forasanje. Čisto onako malo razmrdam. Mislim da će to sve doći na svoje. A ako neće opet će morat doktor, nisam ja ta koja će mu svakodnevno nešto na silu natezati..

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

maremama vidim da je tvoj sinak još jako mali za razliku od mog sina.
    Mi od rođenja imamo problem sa tom kožicom koja nikad nije mogla da se prevuče preko glavića, bila je srasla od rođenja.
    Nama su rekli da se to ne dira kod tako male bebe ni slučajno,
    prevučeš koliko možeš, bez ikakvog forsiranja, očistiš i to je to, a da se sve eventualne korekcije rade u kasnijoj dobi - ja sam bila dužna malog odvesti dječijem hirurgu do trećeg rođendana.
    Mi nikad nismo ništa natezali, ni slučajno nasilno, moš mislit koliko to boli!!! :shock:

Sreća je u tome što nikad nismo imali problema, nikad nije došlo do upale, ni najmanje,
    samo znam iz tuđih priča da se nekad ta kožica zna navući toliko da u potpunosti onemogući mokrenje, a onda je naravno neophodna intervencija ljekara.

Da skratim, G. smo vodili na dječiju hirurgiju sa dvije i po godine.
    Tada su mu tu kožicu bukvalno zgulili, grozota jedna, derao se nemoguće,
    da sam znala ne bih ga ni vodila.
    Naročito što mu je nakon toga kožica ponovo počela srastati.
    Prva kontrola bila je uz ponovno nasilno odljepljivanje, opet dreka i sve što uz to ide, ja očajna.
    I opet isto, ponovo srasta.

Negdje sam pročitala ( ovdje na forumu ) da se može kožica polako i postepeno povlačiti-odljepljivati kad dijete kupaš,
    dijete ti sjedi u kadi 15tak minuta, to se malo smekša, i onda malo po malo i napreduje.
    Tako je kod mene - to mi je bio zadnji pokušaj nekog iole normalnog "tretmana".
    Da nije upalilo, molila bih doktore da ga obrežu.

Ali ponavljam, tvoj sinak je još isuviše mali,
    meni je više pedijatara reklo da se kod tako male bebe ništa ne smije dirati.

Moj bi ti savjet bio - ako nemate upale i te vrste problema jednostavno pusti nek bar za sada stoji kako jest.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja ne navlacim. pedica je htjela prevuci na silu pa nisam dala. nema sanse. ako se ne povuce do puberteta ili kada ce mu smetati a bit ce svjestan problema, to se lako rijesi kratkim kirurskim zahvatom.

jedino ne kuzim kako prije nije bilo toliko "fimoza". izgleda kao da je to bolest novog doba.

btw, fizioloska fimoza je potpuno normalna-djecaci se radaju s kozicom sraslom s glavicem. to se kasnije postupno povuce, mislim da od 3 godine nadalje. i da nema nikakve potrebe nista povlaciti na silu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kod nas se nije dala uopće prevući dok je bio mali, niti sam je nešto forsirala.
    Sad se da do pola glavića. Ja i dalje ne čačkam po tome, a ako dođe do kakve upale ići ćemo onda tretirati. U protivnom, kad postane svjestan i veći pa mu počne smetati, ići ćemo tada razmišljati o kirurškom zahvatu, ali pod anestezijom.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi smo isto bili zbunjeni hrpom savjeta oko toga. Na kraju je zavrsilo upalom koja je prosla prije nekoliko dana. Morali smo stavljati obloge i lokalno antibiotik. Nosili smo i kontrolni urin jer u takvim slucajevima postoji mogucnost infekcije mokracnog mjehura i onda bi treba uzimati antibiotike. Sad smo uspijeli malo je prevuci, ne do kraja i takvo stanje odrzavamo. Ja sam se osjecala grozno kad je doktorica spomenula antibiotike, pa sam zakljucila da je bolje da donekle to prevlacim nego da ima urinarne infekcije.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne treba prevlačiti ako ne ide, pogotovo ne nasilno!

Moj sin je imao veliko suženje prepucija i dr. nam je čak davao kortikosteroide da mažemo taj suženi dio i govorio je da će vjerojatno trebati operacija. Od kreme smo srećom brzo odustali, a operaciju smo ostavili kao zadnju opciju.
    U roku nekoliko tjedana nakon skidanja pelene (ovog ljeta), kožica se mogla u potpunosti prevući. Još je suženo i ne ide glatko, ali ga prevlačenje ne boli i svaki put je sve lakše.

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Podižem temu opet jer se malenom danas upalio pišonja. Prilikom mijenjanja pelena primjetila sam da je malo napuhnut i tvrđi, a kad sam pokušala prevući izašlo je dosta zelenkastožute tekućine.
    Do sada smo prevlačili svaku večer nakon kupanja, išlo je oko pola centimetra i nikad nije došlo do upale. Ne silim, koliko ide,ide.
    Sad ispiremo kamilicom i mažemo nekakvom kremicom koju mi je pedica preporučila preko tel.
    Pročitala sam sve živo o tome i još uvijek mi par stvari nije jasno... je li to dobro kad ide tekućina ili ne? :? Koliko sam skužila, nakon toga slijedi lagano odljepljivanje ili...
    Eto ako je netko imao sličan slučaj neka me malo prosvjetli. Zanima me što me čeka sljedećih dana...

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Za bilo kakve površinske upale kože, kao ta koja je kod vas, borna voda je odlična stvar.
    Obično tapkanje namočenom vatom, ispiranje nakon pranja,
    ja sam čak znala i oblog da stavim svom sinu preko noći ili dok spava.
    Odlično za smirivanje crvenila, ublažavanje iritacija, saniranje blagih upala.
    i sretno. Nadam se da nije strašno ( taj dio sa tekućinom mi je baš :? )

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne bih znala sto s tekucinom, ali znam da je preporuka, globalno, ne prckati po pisonji, a pogotovo ne silom. uvjerena sam da je cesta dijagnoza suzenog prepucija ima veze s tim sto su djeca puno duze u pelenama nego pred par desetljeca.

j. je s godinu dana jos uvijek imao skroz suzen prepucij, nije se ni malo mogao rasiriti. nisam apsolutno nista dirala, ali sam ga skinula iz pelena i nakon dva gologuza mjeseca hop! kozica se mogla skroz prevuci bez ikakvih problema.

pokusajte, bar po doma, biti sto vise bez pelene ili sa jako labavo zakopcanom pelenom. potici ga da se sam igra i navlaci kozicu.

natasa, zar nije borna voda opasna i otrovna? :? znam da se ranije koristila, ali sada navodno vise ne, jer prouzrocuje vise stete nego koristi.

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Samo da vas izvjestim da je danas super i nije mi ništa jasno. Skroz se sve povuklo...piško je normalan i ništa ne curi. Valjda je ta krema stvarno pomogla, jer jučer je izgledalo jako loše. Nadam se da će i djelovati duže.
    Hvala na savjetima

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mislim da je borna voda u hr zabranjena, jer sadrži neki otrov. Pitaj MartinuP.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nije zabranjena, prodaje se najnormalnije

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

"je li to dobro kad ide tekućina ili ne? Koliko sam skužila, nakon toga slijedi lagano odljepljivanje ili... "
    Vjerojatno uspoređuješ s onim što je pisano u ranijim postovima na ovu temu-da se mamama čini kako smegma polako pridonosi odljepljivanju. Ali to po mome nije to, jer je smegma bijela i gusta/kruta.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj vikiikatja prvotno napisa
    ali se vodi pod evedencijom otrova?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    mislim da je borna voda u hr zabranjena, jer sadrži neki otrov. Pitaj MartinuP.
    taman sam ja ovo tila rec!
    sad vise nisam sigurna jeli zabranjena ali svakako znam da se vise ne preporuca ju koristiti jer ima stetno djelovanje. to mi je nedavno rekla i moja ljekarnica. acidi borici ili borna voda sadrzi bornu kiselinu.

evo malo vise:

Borna kiselina (H3BO3)
    Borna kiselina se dobiva se iz prirodnih nalazišta isparavanjem kondenzata koji izlaze iz zemlje u vulkanskim predjelima ili taloženjem vodene otopine natrijeva tetraborata (boraks) s kiselinama kao što je, primjerice, klorovodična kiselina. Na tržištu dolazi u obliku 3% ili 2% otopine ili pak u obliku čiste krute borne kiseline. Čista borna kiselina je slaba kiselina, fini bijeli, mekani prah. Teško se otapa u hladnoj vodi, ali se zato dobro otapa u kipućoj vodi. Osim toga, borna kiselina se otapa u alkoholu i eteru. Može se otopiti i u vrućem glicerolu i to u velikim količinama, a nakon hlađenja takve otopine nastaje kristalinična tvar koju nazivamo boroglicerid. Boroglicerid djeluje jako kiselo.
    Otopina borne kiseline se koristi za obloge kod ulceracija, erizipela i opeklina. Smatra se da djeluje na gljivična oboljenja kože i sluznice. Inhibira rast Candide albicans na sluznici, ali se ne smije koristiti kod beba! Upotrebljava se u obliku 3% otopine kao blagi antiseptik i keratoplastik. Može se koristiti i kao posip koji je zapravo 10%-tna smjesa sa talkom. Takvi posipi se ne smiju koristiti kod beba. Na tržištu se nalazi se i masti i kreme sa bornom kiselinom (borvazelin). Kod upotrebe borne kiseline mora se imati naumu da je moguća njezina resorpcija i toksično djelovanje osobito kod male djece. Prije se borna kiselina daleko češće koristila, međutim, danas je njezina upotreba sve rijeđa. Naime, prema nekim stručnjacima, ona uopće ne djeluje i sav učinak kojega ona ostvaruje jest tek placebo i privremeni osjećaj hlađenja na koži.
    sa:
    http://www.farmakologija.com/materia/d_antiseptici.htm

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj vikiikatja prvotno napisa
    Ne smije se prodavati jer je otrov. Ako se prodaje kao prašak, to je protuzakonito i možeš ljekarnu tužiti Ljekarničkoj komori. Smije se prodavati (tj. izdavati na "crni" liječnički recept) jedino svježe napravljena otopina, nikako prašak, jer je 15 g praška smrtonosno za odraslu osobu (znači pola one doze koja se nekad prodavala).

BTW, čitam neki dan jedan članak, i naiđem na podatak da je još 1973. u SAD-u zabranjena upotreba borne kiseline kod djece u bilo kakvom obliku. A mi još danas u DM-u imamo kremu za guzu sa istom .

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    A mi još danas u DM-u imamo kremu za guzu sa istom .
    koja je to,baš me zanima

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Neka "prava Pavlovićeva" , radi se u Srbiji. Spominjala se tu po forumu.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Neka "prava Pavlovićeva" , radi se u Srbiji. Spominjala se tu po forumu.
    ma daj?! kako mi je to promaklo. sva sreca da ju nisan kupila, bice zato nisan ni skuzila sastav. thx!

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

NE koristiti bornu vodu! Cure su vec rekle zasto.

vezi povlacenja kozice - mom mladjem sinu se to nije dalo prevuc do prije par dana, a on ima 6 punih godina. Ne bih nista forsirala, to ce kad tad doci na svoje, a i ako ne, onda kirurgija.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj je dobio urinarnu infekciju, ja nisam prevlačila jer je tad imao 4 mj. Bili kod nefrologa i ona rekla da je to zastarjelo mišljenje i kako sam to mogla dozvoliti. Da sam trebala prevlačiti.
    Pored redovne terapije lijekova, trebam dva puta prevlačiti kožicu i nefrologica mi preporučila bornu.
    Rekla ako mi u ljekarni budu rekli da se to nekoristi da ja svejedno uradim po njenim uputama.

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni je pedica rekla da ispirem s hipermanganom, ali sam ja koristila samo kamillicu...činilo mi se previše jakim za to područje.

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj monax prvotno napisa
    Pored redovne terapije lijekova, trebam dva puta prevlačiti kožicu i nefrologica mi preporučila bornu.
    Rekla ako mi u ljekarni budu rekli da se to nekoristi da ja svejedno uradim po njenim uputama.
    A ovo za bornu... :/ ...ja ju ne bih koristila. Ipak je to pišonja mog malog anđela...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni se isto cini sumnjivo ovo kaj je pedica rekla monax. s 4 mjeseca prevlaciti kozicu.. otkud sad to??!!

pa jos s bornom, a to je otrov.. ne znam. ja bi isla po jos koje misljenje.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pročitala sam hrpu toga na ovu temu, stavljala sam već i linkove (ima više sličnih topica), ali svugdje kažu "ne dirati", pogotovo ako nema nikakvih problema.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Tek sam sad skužila da se topic nastavio.
    Moj V. je pred 2 tjedna imao situaciju s "đurom". Odjednom je vrh kožice popucao i to ga je peklo. Nismo otišli kod pedijatrice nego sam se konzultirala telefonski, a preporučila je slijedeće:
    U kadu napuniti tople vode i tada puno puta navući kožicu. To nam je bio horor jer se ionako mali "đuro" u vodi još više stisne, pa je fakat teško prevući kožicu. Tad mi se činilo da imamo bar pola metra viška. Ali uspjevali smo. (Sad je već majstor u navlačenju )
    Nakon toga staviti oblog od borne vode (također nemoguća misija, smotati gazu oko mini pimpaća).
    Nakon obloga namazati Garamycinom. I to sve ponoviti 2-3 puta dnevno.
    Za slučaj da se ne smiri, rekla nam je da idemo u Klaićevu na kirurgiju.
    Međutim, stvarno je nakon 3 dana prošlo.

Ne mogu vjerovati da nam je pedica preporučila nešto što je na rubu/ivici štetnosti!!!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moram se nadodati.
    Naš prijašnji pedijatar je također govorio ne dirati. To mi se stvarno čini logičnim, jer (ne znam kakvi su pimpaći kod vaših sinova) kod male bebe je pimpać fakat mali i vrlo je teško navući kožicu.
    Mi stvarno nismo ništa s tim radili dok nije sam krenuo na WC kad smo ga naučili da ga sam navuče kako bi bolje nišanio.
    Obzirom da mu je nedavno kožica popucala, nisam sigurna da je u tome bio redovit.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja navlacim od 4.mj.
    Nije bas lijepi osjecaj, al od pregleda kad je imao oko 4 mj. dr. me pitala kako cistim, ja rekla nikako, da sam procitala kako je bolje ne dirati, no ona nategnula, a unutra svaceg
    Rekla da moram ocistiti da se ne stvore upale.
    Pa sam cistila parafinskim uljem -
    sta o njemu mislite :?

Vec skoro godinu dana mali navlaci sam dok se tusira, al ga moram podsjetiti

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    meni se isto cini sumnjivo ovo kaj je pedica rekla monax. s 4 mjeseca prevlaciti kozicu.. otkud sad to??!!

Moja šd.počne odmah na prvoj kontroli sa mjesec dana.I sad im sve funkcionira kako treba.Iskreno,znam dosta muškića kojima mame to nisu počele na vrijeme i sad to moraju riješiti kirurškim putem

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja šd. ne znam uopće kako mi je to ispalo.Trebalo je moja ped.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa u svim dostupnim tekstovima o fizioloskoj fimozi (pojava kad je kozica priljepljena za glavic, normalna pojava s kojom se radaju muska djeca) kaze da je potpuno normalna do 3 godine, a nekad i duze. ja sam uglavnom citala iskustva o prevlacenju na silu (iz nepoznatog razloga) i o strasnim traumama klinaca prilikom pisanja. ja svom klincu to ne namjeravam priustiti dok je ovako mali. kasnije, ako ce trebati..

i kada on pisa, ja pogledam situaciju i nema nikakve zmazanoce niti icega. nategnem mu kozicu do kraja kad mu idem otresti (nakon svakog pisanja), ali neide nis previse, a ja ne forsam. u zadnje vrijeme se on igra sam s pimpacem, a kad pocne ici sam na wc onda ce ga tata nauciti kako se s tim barata 8)

ne znam ima li kakve veze s icim, ali on ne nosi pelene od 5 mjeseci, ne znam kakva je situacija s pelenasima.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Već sam mislila da sam luda jer svako govori drugačije, a n ajviše mi na živce ide moja ped. Sa 1 god mi je rekal čekat ćemo 2, sa 3je rekla čekajte 4 a zadnje kad sam pitala da F ima 4,5 god i da još uvijek ne može prevući kožicu, rakla mi je da to nije bitno i da će to moći u školi.

Tek kad sam djete golo uvela u ordinaciju se udostojila to pogledati i zaključila da bi on u svojim godinama to ipak trebao više prevući i da neka ga odvedem kod kakvog kirurga da mu to nasilno prevuče (ono namažu kremom koja ima anesteziju i potegnu) što je meni horor svoje vrste.
    Ja usprkos njenim divnim savjetima vrlo religiozno sam do 2. god svako veče parafinskim uljem čistila i natezala koliko je išlo bez sile ili naznake da bi to njemu smetalo. U 2. god je to naš tata preuzeo i to je sad još gore.
    Ne mogu vjerovati da netko to nije dirao uopće jer to kod nas nije dolazilo u obzir jer nam se stalno taložilo ono nešto bijelo, mi to zovemo "sirić".
    Ima li tu ko sa četverogodišnjakom da me utješi da i njegova kožica ne ide dole.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nemam vlastito iskustvo (razumljivo), ali nekima se povuce u pubertetu.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa

I ja sam se to pitala, radi se o nefrologici:
    pitala me zašto nisam prevlačila i kako sam to mogla dozvoliti a ja nigdje nisam pročitala da se to radi malim bebama već tamo od 6mj. polako i ne nasilu.
    Onda mi je lijepo rekla kako je to zastarjelo mišljenje i kako mi se moglo to desiti kad imam već muško dijete.

Pedica me poslala kod nefrologa zbog bubrega s obzirom na hitnost i gužve otišla sam kod privatnice, našla podatke na forumu.

Osim moje zbunjenosti inače je profesorica super.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I još su mi tu sestre rekle da moram tu jako navlačiti jer sam se žalila kako mi je to teško a on neda i da moram na silu.
    Mjesec dana poslije na kontroli pita me sestra jel može više prevući nego što do sad ide i ja kažem da ja neuspijevam jedino da nasilu potrgam.
    A ona mi lijepo kaže a nemojte na silu zaglaviće se.
    Zašto mi odmah nije rekla da se može zaglaviti :? a ja kao sivonja navalim na dijete. Skoro da sjednem na njega

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ne samo da se može zaglaviti, nego se nasilnim prevlačenjem može postupno stvarati vezivno tkivo, i onda nema rješenja osim operacije.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja je sestra navlačila svom sineku od rođenja jer je njihov pedijatar (po mom mišljenju ne baš normalan po mnopgim odlukama) rekao da tako rade. Ona je uporno navlačila pa je malecki ipak s godinu dana riješio to operativnim putem jer je jedna strana bila prirodno srasla i nikako ju ne bi mogla prevući, tako im je rekao kirurg. U rodilištu je jedna jako draga sestra na moje pitanje rekla da je njoj dječji kirurg rekao niti slučajno, da će to dečkić sve sam obaviti i tako je i bilo! U slučaju da ne, rekla je da je granica kad se to treba riješiti 6 godina. A moja pedica je rekla ništa dirati do 6 mjeseci, samo malo očistiti koliko se može, a kad smo navršili 6 mj. rekla je da malo, koliko se da, niš na silu i da će to on sam. On to zaista već odavno radi sam, nategne kožicu kao praćku, ja se sledim, a on umire od smijeha i prevlačenje sve bolje ide. I ništa ne mislim poduzimati.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi bili na nasilnom prevlačenju kod kirurga (adhesiolisa)-zbog problema s mokrenjem - ne preporučam nikome da bez razloga to priušti svom sinu.

nakon par dana nam se desilo i da se prevuče pa ne ide nazad (parafimoza) - apsolutno grozno i opasno i ne želim to nikome (a nisu nas na vrijeme upozorili kako da to izbjegnemo)

rezultat-gore nego prije, uz mogućnost da se zbog ožiljka nikad neće riješiti samo od sebe+ naravno trauma strašna i sad se ni pod razno neće sam igrat i navlačit

e, da- dobne granice po novijim istraživanjima baš i nema (kažu i do iza puberteta)

Ja više fakat ne mogu sama sebe natjerati da ponovo prepričavam ove ružne događaje, ali idem potražit stare topice pa podignem.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

“The worst foreskin problem most
    intact males ever have is that someone
    thinks they have a problem.”
    John A. Erickson

Evo, da ne ostanem dužna izvor, sa stranica i brošura za roditelje (National Organization
    of Circumcision Information
    Resource Centers, www.nocirc.org)

Evo i par linkova o njezi, ako vas zanima drugo mišljenje:

http://www.nocirc.org/publish/4pam.pdf
    http://www.cirp.org/library/normal/aap1999/
    http://www.nocirc.org/publish/6pam.pdf

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

mi smo bas od pedice dobili uputnicu za kirurga jer mom malom(19 mj) je to skroz slijepljeno ,jedva se nazire mala rupica kad se potegne.ona tu nije nista mogla pa nam dala uputnicu.e sad sam ostala isprepadana s vasim iskustvima pogotovo Tulip da se mislim da li da se uopce jos narucujemo u kirurga.samo me brine ako duze cekamo jel moze postat gore.ajme uopce nisam pametna a pri pomisli da ce jadnicak dozivit tako strasno iskustvo nasilnim povlacenjem,i jos da ga boli ili pece pri piskenju nekoliko dana... odma mi dode slabo.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dr. R je rekao da se to prepusti tati jer žene nemaju pojama o tim stvarima..
    19.06.2005. 10:32
    Poštovani,

u velikoj sam nedoumici glede pitanja prevlačenja kožice 7-mjesečnom dječaku. Naša pedijatrica nam od samog početka govori da trebamo djetetu prevlačiti kožicu svaki dan nakon kupanja. To radim jako pažljivo jer me iskreno strah, vidim da to dijete smeta. Očito nisam dovoljno uporna jer nas je doktorica na posljednjem pregledu "grdila" da moramo to raditi agresivnije i uporno prevlačiti tako da se i vidi glavić. Inače ćemo završiti na kirurgiji što će tek biti komplicirano. Kad god mu to doktorica napravi, nastane crvenilo koje traje još barem 2-3 dana. Pročitala sam u tri knjige koje su pisali specijalisti pedijatri naši i engleski te u priručniku koji sam dobila u rodilištu da se ne smije nasilno prevlačiti kožicu zbog opasnosti nastanka ranice koje se može inficirati te da nakon godine dana starosti djeteta to ide puno lakše jer će se kožica sama proširiti i moći će se prevući bez problema.

Molim Vas za Vaše mišljenje glede ove teme jer osobno jako cijenim Vaš stručni savjet.

Unaprijed Vam hvala!
    Srdačan pozdrav!
    Dr. Darko Richter
    21.06.2005. 11:08
    Moj savjet vam ovdje striktno ovisi o pregledu, jer svi nešto pipkaju po muškom genitalu, a problem je vrlo jednostavan: kožica se ili može, ili ne može prevući. Između toga se može napisati bezbroj knjiga o tom pitanju, čiji je papir najbolje upotrijebiti za WC. Ako se kožica ne može prevući, a to vam će vam najbolje reći prije svega pravi muškarac-pedijatar ili dječji kirurg, tada treba napraviti obrezanje iliti cirkumciziju. U međuvremenu, i kod normalne kožice i kod fimoze, treba provoditi normalne higijenske mjere. Kod fimoze je to malo teže, ali je ipak moguće, s raznim kremicama i mastima, sve dok se ne obreže. Nije to ništa strašno, ali se preporučuje napraviti dok još dijete nije sasvim svjesno genitala, obično je to vrijeme dok još nosi pelene, a svakako prije polaska u školu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dora, jos je puno premlad, ne brini, rijesit ce on to kad se pocne igrati.

pristedi sebi i njemu muka i pusti taj pimpac na miru, ako ga ne prevuce do pubeteta bit ce napretak vremena za to.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja ipak ne bi čekala do puberteta, (jel ako do tada ne prevuće, opet mora doktoru) ili da to sam obavi. moš si misliti dečka pred pubertet koji mora pokazati pimpać doktoru i još mu dati da mu ga dira.
    i moja šogi je čekala pa je malome u nekoliko navrata pimpać natekao kao kruška i bio crven i bolan, nije mogao niti piškiti, užas. rješenje-antibiotici i kad splasne oteklina, opet prevlačenje kod doktora. zašto klincima priuštiti nekoliko bolnih upala nepotrebno? naravno, nisam ni za neko agresivno potezanje, ali ako se mora radi zdravlja, mora se. moj F je na potezanje išao sa cca 1 god, nakon što su urolozi na šalati rekli da se to treba napravit, a pedica je isto govorila da ne treba. bilo je bolno i bol je trajala, dan dva, ali nikad pimpać nije bio upaljen po nekoliko dana. po meni bolje da boli jednom, nego nekoliko puta, jel to je prvenstveno radi higijene i zdravlje, a ne radi ljepote
    Posljednje uređivanje od Suzizana : 20.10.2010. at 23:31

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moj stariji si je to prevukao sam sa 7 godina. A sa 3 su nas slali kirurgu (već ga je i naručio za op, ali na kraju nisam dala). Na pregledu za školu sa 6 g je vrlo malo moao prevuči i školska dr je rekla da će si sam do puberteta i da to nema veze sa fimozom.
    Kada ste spominjale "tekučinu" mislile ste vjerojatno na masne jastučiće ( ne mogu se nikako sjetiti kak se to zove) koji proširuju rub kožice. Oni povremeno pucaju i stvaraju se novi.
    Svakako mislim da ne treba ništa na silu raditi jer je to priroda tako zamislila sa nekim razlogom.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pubertet sam spomenula jer ce tada njemu samom biti stalo da se to obavi.

i meni su se prijetili kad je f. imao godinu dana, da je to fimoza, da ce trebati operacija.. pa si je sa 3 veci dio prevukao sam. ne znam otkud odjednom taj imperativ da se kozica prevuce s godinu dana, a klinci jos nose pelene do 2-3 godine. po meni je to apsurd. mislim da si vecina djecaka--ako im se da sansa--to sama rijesi do neke dobi. a vecina nasih tata se sjeca kad su si to napravili, sto znaci 1) da nisu bili premali i 2) da nisu imali problem i potrebu za kirurskom obradom. meni se cini da je najveci problem bas u tom inzistiranju da se kozica prevuce do neke suludo mlade dobi.

koliko sam ja citala, nasilno i prerano prevlacenje kozice ce prije dovesti do prave fimoze (ovo kad su decki mali se zove fizioloska i u velikoj vecini slucajeva se rijesi samo od sebe) i do stvarne potrebe za kirurgijom.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

eci, mislis na smegmu?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •