Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 77 od 77

Tema: famozno povlačenje kožice!!! help!!!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

pridružit ću se ovoj temi, i napisati svoje isukustvo.
    Meni ped. rekla treba malo navući (kliko ide) i očistiti, bar jednom dnevno. I tako mi radili, i nisam koristila vlažne maramice uvjek u kadu i vodom operi. Međutim ostala sam i drugi put trudna, i pred kraj trudnoće, kad mi je bilo teško nositi ga u kupatilo, prebacivat u kadu, koristila bi po danu maramice. i tako 5 dana, i onda se to dolje skoro začepilo. srećom na vrijeme smo primjetili. I nije bilo nekih velikih problema, dobili mast (bentrion) i za 7 dana sve prošlo. Od tada, sam to čistila, možda jednom tjedno, ili dva.
    Misim da ni sa čime ne treba pretjerivat.Neće se ništa loše desit ako se kožica navuče, s vremena na vrijeme, ali svakako ne prečesto.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    eci, mislis na smegmu?
    Tako je, na to sam mislila. I MM se sječa da si je to napravio sam.

Poludila sam kada je kirurg na operaciji bruha mlađem sinu to povukao, a da me nije ni pitao. Mučili smo se sa tim 2 tjedna. Nije htio piškiti, urlao je koliko ga je bolilo. Na kraju mu se ponovo sljepio do pola jer nisam to mogla prevlačiti kako su mi rekli. Više niš ne diram,.sam si povuče u kadi koliko ide i to je to.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Uf, ja sam se toliko bojala tog prevlačenja da me bilo strah i čitati ovakve teme. Umarale su me krajnosti od "ne diraj ništa" do "odmah prevlači" savjeta.
    Pa tako od straha i nedoumice i nisam ništa dirala, par puta sam mu lagano probala prevući, nije išlo, ostavila...
    I kad je malac imao nepunih 9 mjeseci opet lagano probam kad ono - skroz se prevukla kožica. Koji šok
    Svakako, nije bilo krvi, on uopće nije regirao, sve 5.
    Otad mu tu i tamo prevučem i očistim piša (iako je uvijek čisto i ispod kožice). Ne činim to svaki dan, otprilike jednom tjedno. A sad vas opet čitam i nemam pojma, je li to dovoljno, previše, premalo...

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ne spadamo u 0-1 ali imamo istih problema.
    Pedijatricu mogu samo hvaliti što se tiče prevlačenja. Uvijek kaže samo polako , koliko ide, bude to već. I naravno tako sam i radila. (maleni ima 13 mjeseci).
    Prije dva dana, ne znam šta mi bi, pišonja mu je bio u dignutom položaju (valjda mu se piškilo ) i očito sam malo prejako potegnula te se kožica skroz prevukla.
    Do tada su mu tri četvrtine virile, nekako nahero

Uglavnom, mali je vrisnuo jako i nemoram ni opisivati koliko mi se srce paralo i želudac završio u grlu..... Sada mi neda ni bliz pišonji, vrišti svaki put....
    Kožica nije "pukla" nego se doslovno odlijepila od vrha. Sada ima crveni flek i na njoj i na "njemu" gdje je bio spoj..... Katastrofa!

Prvi dan se plakao svaki puta kada je morao piškiti, i ja sam se plakala sa njim.....
    Danas nasreću piški bez problema ali mi neda ni blizu pišonji.... Ja se nekako bojim da mu se ne inficira pa ipak bez obzira na njega to očistim vodom i stavim malo Tyrosura i lanolinske kremice.
    Da li da to ostavim i ne diram ili da nastavim sa čišćenjem ali npr rijeđe tipa jednom dnevno?????

Hvala unaprijed na bilo kakvom savjetu!

Mama koju izjeda krivnja....

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

JA sam i prvom i drugom povlačila koji put u vodi (koliko ide, ništa na silu)...prvom prevukla skroz (samo je skliznulo jedan dan iako sam ja radila kao i svaki dan dotad) sa nekih 10 mj...

Manji sad dođe do vrha al ne pređe još (8 mj)....u vodi dok kupam i prije stavljanja pelene još 2-3 puta probam dok je koža mekša..

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj coflek prvotno napisa Vidi poruku
    Ne spadamo u 0-1 ali imamo istih problema.
    Pedijatricu mogu samo hvaliti što se tiče prevlačenja. Uvijek kaže samo polako , koliko ide, bude to već. I naravno tako sam i radila. (maleni ima 13 mjeseci).
    Prije dva dana, ne znam šta mi bi, pišonja mu je bio u dignutom položaju (valjda mu se piškilo ) i očito sam malo prejako potegnula te se kožica skroz prevukla.
    Do tada su mu tri četvrtine virile, nekako nahero

Uglavnom, mali je vrisnuo jako i nemoram ni opisivati koliko mi se srce paralo i želudac završio u grlu..... Sada mi neda ni bliz pišonji, vrišti svaki put....
    Kožica nije "pukla" nego se doslovno odlijepila od vrha. Sada ima crveni flek i na njoj i na "njemu" gdje je bio spoj..... Katastrofa!

Prvi dan se plakao svaki puta kada je morao piškiti, i ja sam se plakala sa njim.....
    Danas nasreću piški bez problema ali mi neda ni blizu pišonji.... Ja se nekako bojim da mu se ne inficira pa ipak bez obzira na njega to očistim vodom i stavim malo Tyrosura i lanolinske kremice.
    Da li da to ostavim i ne diram ili da nastavim sa čišćenjem ali npr rijeđe tipa jednom dnevno?????

Hvala unaprijed na bilo kakvom savjetu!

Mama koju izjeda krivnja....
    to crvenilo će proći, samo nemoj previše po tome dirati.
    mojima se kožica povlačila malo po malo sama, sada sa 6 i pol godina se odlijepila sasvim, nije to nikakav problem što je kožica zalijepljena ako dijete može normalno piškiti, niti ispod ima nečeg posebnog za čistiti. ako se i nakupi smegme ispod zalijepljenog dijela ni to ne treba dirati-bar je nama tako objasnio naš pedijatar.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam vec luda od tog pisonje. Ma i vec sam i pisala o tome...
    Uglavnom, kad je malac imao 13 dana zavrsili smo u Klaicevoj zbog navoden upale uha. Posto upale nije bilo (a nasa pedijatrica ju je vidjela) radili su mu kompletan pregled. Usred pregleda doktorica mu je povukla kozicu skroz do kraja! Uzas! Nakon toga ja sam svaki dan vrlo malo povlacila, tek toliko da se vidi vrh i cistila samo vodom. Na pregledu s mjesec dana pedijatrica je napravila isto! Ni ona nije najavila, ja sam naravno viknula al je bilo prekasno. I tako sam ja njemu do godine dana svaki dan to i dalje cistila, kozica se dala prevuc preko cijelog glavica bez problema. Nakon godine dana nije mi vise dao ni blizu pisonji. Cistila sam jako rijetko, kad bi uspjela nekako zabavit jer se uvijek bacao i izvijao i bilo me strah da ga ne ozljedim. Nakon nekog vremena sam jednostavno prestala i sad, sa 3 godine njemu je to potpuno sljepljeno. Neide ni milimetar. Ja mu pokusaam kod kupanja pomalo al neda, pokazala sam njemu kako da sam al nije zainteresiran. Sveki me maltretira da mora na operaciju (doktorica je), ako odem kod pedice bojim se da ce mi reci isto ali ona je old school pedica i nemam bas puno povjerenje u njene dijagnoze. On nema nikakve smetnje, nije crveno, prvi i zadnji urinoinfekt je imao s 4 mj. Nekako mislim da, ako njega ne smeta, zasto bi mene. Ja bi najrade pricekala do skole s tim al ipak mi je sveki bacila crv sumnje i ja nikako nebi htjela donjet krivu odluku.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Nisam baš skužila po opisu, ali ako vidiš da bi se moglo upaliti, maži s betrionom ili nekom sličnom masti. Moj sin je u prvoj godini visio kod urologa zbog bakterija pa normalno da su čačkali i po tome i izludili nas oprečnim mišljenjima. Na kraju smo odustali od svega i super je.
    Uglavnom, njemu se u tom "džepiću" nakupilo toga da sam se ja bojala da mu skroz ne smeta za piškiti, a pošto znam scenarij kod doktora, sama sam mu to prevukla, očistila, ali mu se podlilo pa sam mazala.
    Dakle, ne dirati, ali kad si već dirala, maži. Da se ne bi zakompliciralo.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Koksy, mi više ne diramo, to je sad njegov posao, ali prije smo svaku večer stavili malo ulja na vaticu i počistili koliko ide, pa je s vremenomn išlo sve bolje.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam baš skužila po opisu, ali ako vidiš da bi se moglo upaliti, maži s betrionom ili nekom sličnom masti. Moj sin je u prvoj godini visio kod urologa zbog bakterija pa normalno da su čačkali i po tome i izludili nas oprečnim mišljenjima. Na kraju smo odustali od svega i super je.
    Uglavnom, njemu se u tom "džepiću" nakupilo toga da sam se ja bojala da mu skroz ne smeta za piškiti, a pošto znam scenarij kod doktora, sama sam mu to prevukla, očistila, ali mu se podlilo pa sam mazala.
    Dakle, ne dirati, ali kad si već dirala, maži. Da se ne bi zakompliciralo.
    Mislim da nisi skuzila, mozda sam ja zbrkano napisala. Ja to njemu ne diram vec 2 godine i to ne izgleda niti upaljeno niti kao da ce se upaliti, izgleda sasvim ok samo sto je sljepljeno, dakle, kozica se neda prevuc ni malo, Ali nije crveno, nema problema sa mokrenjem...zato i jesam u dilemi. Jer on problema s tim nema a ipak mislim da bi u ovoj dobi vec trebao moci barem malo prevuc, pa barem do pola glavica. Zato me i muci; dal da to pustim pa sta bude-bit ce ili da odemo urologu pa da mu tu kozicu malo zarezu.
    Jer on ne zeli sam prevlacit, uopce ga ne zanima pisonja a meni neda.
    Posljednje uređivanje od koksy : 14.01.2011. at 01:03

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ma ovo sam ja cofleku pisala jer je ona nesto nasilnoprevlačila, pa uletio tvoj post.
    Ja bi probala u kućnoj radinosti to sredit, ovo kod dr.mi je pregrozno. Ipak možeš s njim razgovarat i pregovarat i pomalo vježbat. Pa ako ne ide, uvijek ti ostaje otić dr.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

na ovom blogu ima za skinuti pdf o tome, nisam detaljno čitala, možda kome pomogne

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne diraj nista, rijesit ce on to sam kad ce imat potrebu za tim. tretiraj pimpaca kao njegov "private part".

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    ne diraj nista, rijesit ce on to sam kad ce imat potrebu za tim. tretiraj pimpaca kao njegov "private part".
    potpisujem, nije njemu kožica preuska, nego slijepljena i zašto bi to trebalo na silu odljepljivati?

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Da javim trenutno stanje

Crvenilo je prošlo. Povlačim sada već mogu reći i prenježno. Nakako najradije i ne bih, ali nam je pedica na zadnjem pregledu rekla da mu se kožica ponovno počela lijepiti i da moramo povlačiti. uffffffff......

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Ja sam od početka prevlačila malo koliko je išlo, kod kupanja i poslije još malo kod oblačenja pidžame prije spavanja, kad sam mu i premazala s baby uljem. Svaki dan isto, lagano, ništa na silu, polako se otvaralo i dalo prevući malo po malo više. Obično prije nego što se odlijepi pokoji dio, izađe malo bijelih naslaga koje očistimo. Onda se drugi dan samo vidi da se odlijepilo malo više - bez crvenila. Ako nije bilo bijelih naslaga, znalo se zacrveniti - sad je to znalo biti i koji put češće jer malac kod pišanja gurne prstić unutar kožice pa i sam zna odlijepiti pokoji dio na silu. No kako god pazila i bila nježna, evo nam se jučer upalilo i kožica natekla za 3 broja - pika, buba! Danas već sve dobro - nakon malo mazanja i istiskivanja gnoja, ispiranja kamilicom i posjete doktorici...
    Jednostavno ne možeš biti pametan što raditi - iako ja bih opet prevlačila polako i mazala. I nastavit ćemo dalje dok se ne prevuče do kraja.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da nisi skuzila, mozda sam ja zbrkano napisala. Ja to njemu ne diram vec 2 godine i to ne izgleda niti upaljeno niti kao da ce se upaliti, izgleda sasvim ok samo sto je sljepljeno, dakle, kozica se neda prevuc ni malo, Ali nije crveno, nema problema sa mokrenjem...zato i jesam u dilemi.
    Ako ti sin ima više od tri godine i to ne riješavaš, na kraju će morati biti obrezan, pa bi možda bilo dobro da ipak odlučiš nešto napraviti.

Evo jedan zgodan citat iz usta jednog tinejđera

"Nisam siguran da je dobro navlaciti ako neide....meni moja stara nije nista navlacila pa sam moral pod noz u tinejderskim godinama da to obrezu...ako neide onda mora to da se obavi....ma to je minimalni zahvat, traje pol vure, sam me bilo strah da ne precvika sve skupa...ostal sam tam vuru vremena posle operacije pa na tramvaj, autobus i doma....niko nije ni bil s menom....

bolje ti to obavi sto prije nemoj cekat da se decko pocne seksualno napaljivati, jer ja sam hodal sa curom tad...a znas kak je kod decki, cim vidi curu vec mu se dize u tim godinama, a zamisli ja imal shavove sve okolo, pa su pucali, ja krvaril, bolovi nemoguci tak jedno dva tjedna...al sam ih pred curom podnosil stoicki i gore i dole."

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ti sin ima više od tri godine i to ne riješavaš, na kraju će morati biti obrezan, pa bi možda bilo dobro da ipak odlučiš nešto napraviti.

Evo jedan zgodan citat iz usta jednog tinejđera

"Nisam siguran da je dobro navlaciti ako neide....meni moja stara nije nista navlacila pa sam moral pod noz u tinejderskim godinama da to obrezu...ako neide onda mora to da se obavi....ma to je minimalni zahvat, traje pol vure, sam me bilo strah da ne precvika sve skupa...ostal sam tam vuru vremena posle operacije pa na tramvaj, autobus i doma....niko nije ni bil s menom....

bolje ti to obavi sto prije nemoj cekat da se decko pocne seksualno napaljivati, jer ja sam hodal sa curom tad...a znas kak je kod decki, cim vidi curu vec mu se dize u tim godinama, a zamisli ja imal shavove sve okolo, pa su pucali, ja krvaril, bolovi nemoguci tak jedno dva tjedna...al sam ih pred curom podnosil stoicki i gore i dole."

ja sam već dosadna, ali žao mi tih dečkića s tim pišulincima- imam doma dva dečka kojima je sve totalno bilo slijepljeno- do sedme godine se odlijepilo samo sve, bez navlačenja, mazanja, ičeg- čak i sinu kojem je kirurg kod operacije bruha na silu (bez mog znanja i odobrenja) odlijepio kožicu i ona se ponovo zalijepila.
    nemojte plašiti mame s ovakvim pričama jer je nemoguće da svaki drugi dečkić ima fimozu, a tako po našim doktorima ispada.

smrdljiva čarapa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

hvala suncokret!
    I ja mislim da bi trebalo biti tako. I mm me uvjerava da je on sve to sam obavio u pubertetu.
    Ja probam (maleni ima 2 godine) nakon tuširanja malo povući, ali ne ide. I on mi ne da da diram jer mu je doktor nedavno jače povukao pa je par dana plakao kad je piškio.
    Mislim da ću sve ostaviti prirodnom toku stvari.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

To je opasno zanemariti samo ako se djetetu ponavlja uroinfekt (to je imao moj mlađi sin) pa smo ga odveli u Klaićevu u dobi od 3 godine i tamo su mu odlijepili kožicu do kraja. NIkad mu poslije nije srasla.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    nemojte plašiti mame s ovakvim pričama jer je nemoguće da svaki drugi dečkić ima fimozu, a tako po našim doktorima ispada.
    Uopće mi nije bila namjera nikoga plašiti, pa pobogu i ja sam mama dječaka i meni je tako rečeno od strane mog pedijatra, a i u jednog privatnoj dječjoj poliklinici, gdje su mu je i odlijepili, nisam ja to izmislila.

Nakon toga smo redovito povlačili, sin to sada sam radi kada se tušira i sve je ok.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa Vidi poruku
    Uopće mi nije bila namjera nikoga plašiti, pa pobogu i ja sam mama dječaka i meni je tako rečeno od strane mog pedijatra, a i u jednog privatnoj dječjoj poliklinici, gdje su mu je i odlijepili, nisam ja to izmislila.

Nakon toga smo redovito povlačili, sin to sada sam radi kada se tušira i sve je ok.
    eto, a nama naš pedijatar rekao nek ne diramo ništa.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovaj mi je tekst pomogao u odluci
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=202&Show=1941

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

taj tekst i mnogi drugi koje sam citala na temu su me nagnali da vise nikad ni ne dotaknem f. pimpaca u namjeri da mu petljam s kozicom.

samo se nerviram kad citam kolikim mamama govore nebuloze o fimozi, a kad pomislim na to koliki su djecaci maltetirani zbog necijeg neznanja bude mi doslovno muka.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nama je pedica preporučila da obavezno prevlačimo kožicu, ali s obzirom na naše iskustvo sa tom pedicom odlučili smo da je za naše dijete najbolje da napravimo suprotno od onoga što ona kaže. Nismo imali problema sa pišonjom, ali smo ga od rođenja prali tako da smo kožicu nježno, nježno povukli koliko je išlo i namazali kremicom nakon pranja. Iz početka to je stvarno bilo malo (kožica nije išla puno preko pišonje) i dugo vremena je bilo tako, ali smo primjetili da se svaki puta ima šta za očistiti ispod onog dijela koji se dao pomaknuti. Nismo ništa silom potezali, to nam je ušlo u rutinu: nakon kupanja povučemo nježno kožicu koliko ide (u kadi mu operemo povlačeći lagano kožicu) i namažemo kremicom. Tada možemo i vidjeti da li je sve u redu, da li se crveni, da li je dobro opran, koliko ide kožica itd. Sada ima 3 godine i kožica mu prelazi već sasvim preko glavića. Mislim da nećemo ni imati problema s pišonjom.

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Trazila sam nesto sasvim drugo pa usput naletila na ovu temu. S obzirom da imam musko dijete, sve smo ovo prosli pa imam potrebu napisati svoje iskustvo.

Pedijatrica nam je rekla da navlacimo koliko ide. Da smo se bas pretjerano trudili i nismo, onako kad ga kupamo povucemo malo, operemo i pustimo. Problem je poceo kad je imao godinu dana. Ja pedijatrici nisam spomenula da nismo nikad prevukli kozicu tako da ju je skroz prevukla na sistematskom kad je imao 13 mj. a ja skoro pala u nesvjest kad sam to vidjela. Probala drugi dan i ja tako, nema sanse, sve se poljepilo. Sogica mi je pricala da su njenom malom gulili to sve u bolnici kad je imao godinu i pol. Taj mi se scenarij bas nije svidio.

Nakon sto se to poljepilo pocela sam nalaziti na misu nekakve bijele fleke, u biti nakupine ispod koze, recimo velicine kao da je zulj. Mekano na dodir ali nema sanse da se pogura prema povrsini pa ocisti. Pitala sam drugu sogoricu i ona mi je tada rekla da se ne brinem, da je njima pedica iz stare skole i da je rekla da to uopce ne diraju, da se tako sve samo cisti i da ce mali misonju navuc sam (tako je i bilo).

Uglavnom, jednom prilikom smo u bolnici bili na nekim pretragama i kad je sestra malom stavljala vrecicu za urin, digla je takvu paniku zbog tog bijelog, kao morat ce ici kirurgu bla bla...mozda zato ima temperaturu?!! (imao je upalu uha)
    Nakon toga sam rekla da cu pitati nasu pedijatricu za svaki slucaj....zena mi je rekla isto sto i sogorica...nece mu nista biti, neka povlacimo i dalje koliko ide a te bijele fleke da su nakupine smegme ili cega vec i da to samo ide prema van i gdje izadje sama se kozica odlijepi. Tako je i bilo, dodje do povrsine, izadje bijelo bez nekog mirisa i tamo ostane mala rupica gdje se kozica odvoji.
    Da ne duljim previse, ta se kozica jos par puta znala zaljepiti ako je netko od nas - pa cak i sam mali - naglo odvojio veci komad, pa bi se odljepila, znalo je biti da ga pecka kad piski i slicno. Trenutno mi sin ima 2 godine i 9 mj, nedavno smo izasli iz pelena i mozda je ostalo 3mm koji se drze bas na prepuciju, ostalo se skroz prevlaci a i on se sam brine da si opere "misa i kozu i glavu unutra" kako sam kaze.
    Svatko ce raditi kako sam osjeca, ja sam iz ovog iskustva dosla do zakljucka da je to sasvim normalno da ide postepeno i da ne treba forsirati (mada imam prijatelja koji je to kirurski morao rijesiti u pubertetu)i vjerojatno ce kod vecine djece sve samo po sebi doc na svoje.
    Plus mali savjet, ako vec prevucete i bude krvi i slicno, dobro je staviti kloramfenikol da se ne zaljepi nazad.

luth avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Pozdrav,

Evo još jedne zabrinute mame... Moj D. ima 13 mjeseci i obično nakon kupanja malo povučem da počistim ako se kakvog smeća skupilo. Nije to nasilno prevlačenje, samo malo, tek toliko da se vidi glavić. E sad, problem se stvorio, kad je malac naglo podignuo guzicu u zrak, dok sam mu tako lagano nategnula i osjetila sam kako je puknulo. Krvarilo je, ali nije plakao, niti mu je smetalo dok sam mu ispirala sa fiziološkom.

Pokušavam pronaći da li se preporuča kakva kremica sad za to da se ne slijepi, jer je sad ta rupica, koja je bila skroz malecka, dosta velika, a bojim se da ne bi poslije imao problema, jer je to sad veći problem, nego da ništa nisam išla čistiti...

Također, da li da sad to ostavim i više ne pokušavam niti čistiti ili da ipak poslije kupanja nastavim sa laganim potezanjem kako se ne bi slijepilo?
    Ako ima tko iskustva sa nekom neinvazivnom kremom (da nije beloderm i sl.) bila bi zahvalna na preporuci.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •