Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: prijava bebe i zdravstveno

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno prijava bebe i zdravstveno

ja i dečko smo nevjenčani, ali živimo skupa iako sam ja prijavljena na staru adresu. Zanima me što onda prilikom prijave djeteta? Da li se ona može prijaviti na njegovu adresu iako sam ja zakonski skrbnik prijavljen na drugoj adresi ili i ja moram promjeniti svoju adresu prebivališta?

Također ako netko zna kako ide sa zdravstvenim.Osigurana sam preko fakulteta i nakon poroda će mi mirovati sva prava i obveze pa me zanima što se onda događa s mojim zdravstvenim i možemo li se ja i beba osigurati preko mog dečka? odnosno da li da bi se osigurali preko njega svi troje moramo biti prijavljeni na istoj adresi i smatrati se izvanbračnom zajednicom :?

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ako ti miruju prava i obaveze onda nemaš zdravstveno, dakle niti porodiljnu naknadu.
    ne znam da li se ti možeš osigurati preko svog dečka (vjerujem da će ti to netko drugi odgovoriti), ali beba sigurno može. moj dečko nema hrvatsko zdravstveno pa sam ja morala potrošit godinu dana apsolventure da bi p i ja bili osigurani preko mog faksa

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i šta je onda najbolje napraviti u takvoj situaciji?
    Nije mi jasno... ako ne mogu biti zdravstveno osigurana tih god. dana preko faksa kako ću onda uopće biti osigurana, preko koga?

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ako imaš manje od 27 godina možda možeš biti osigurana preko jednog od roditelja - za mene je to davno prošlo pa nisam točno sigurna kako ide...
    besplatni broj za info o obaveznom zdravstvenom osiguranju 0800 7979 - ja sam zvala i bili su vrlo ljubazni, sve što te zanima pitaš njih

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

imam i ja slično pitanjce...

ja sam prijavljena u vt, muz u pz i sad smo se preselili u zg i tu imamo prijavljeno boravište. jel mogu ja bebicu prijavit u vt iako ce biti za koji dan rodjena u zg i onda ju prijavit na zdravstveno preko sebe.

nadam se nisam zakomplicirala pitanje..

btw oboje radimo u firmo iz vt koja ima podruznicu u zg

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mislim da nebi trebalo biti problema posto si ti tamo prijavljena.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Po kojim 'kriterijima' odlučiti na kojeg od roditelja prijaviti bebu, mislim na zdravstveno osiguranje? Dali se dobija još neki doplatak na dijete?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •