-
-
Ja sam ti disala ovako (naučila na tečaju prije dvije godine):
Trudovi su oko 30 s, svakih 10-15 minuta.
Duboko udahneš kroz nos, zrak ispuštaš kroz usnice izgovarajući slovo S. Disanje ponavljamo 5 puta, tj. sve dok traje trud.
Trudovi traju 1 minutu, svakih 2-3 minute. Cilj nam je održati ošit između maternice i pluća.
Dišemo samo kroz nos, tj. ritmično i ubrzano dahćemo krpz nos (kao pas
) kad je trud najjači.
Na kraju duboko udahnemo kroz nos i ispuštamo zrak krpz usta, opuštamo se izdahom i odmaramo čekajući sljedeći trud.
Trudovi su češći i nepravilnog inteziteta, odmori su vrlo kratki (samo par sekundi). Tjera nas na tiskanje, no još trudove moramo predisati.
Dišemo na isti način kao gore.
Tiskanje-čekamo najjači trud. Duboko udahnemo zrak kroz usta (kao da ćemo zaroniti pod vodu, slobodno puti glas).
Napnu se mišići trbuha i zdjelice. Glava na prsa, stegnuti mišiće lica, stisnuti zube i čvrsto zatvoriti oči. Tiskati. Ispustimo zrak kroz usta.
Kad trud prestane, legnemo nazad, opuštamo se duboko udišući i izdišući zrak kroz usta.
Čekamo sljedeći trud i tiskanje.
-
Matilda je ovo tako lijepo objasnila.
Kod zadnjeg tiskanja, tiskaš kao da kakiš. Ne u glavu nego prema dolje.
Meni je babica govorila "kaki, kaki "
-
-
-
Čuj, ja sam tako disala i mogu reći da sam očekivala puno veće bolove /trudove), a i još sam bila na dripu. Doc je svaki put kad je došao pitao jel me nešto boli, ja njemu kažem NE, već se on zabrinuo kako to pa pojačao drip.
A kad sam rodila, pitala sam ih zar je već gotovo. Tad sam mogla još desetero rodit!!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma