Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: vjezbaci i bivsi vjezbaci, iskustva molim

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno vjezbaci i bivsi vjezbaci, iskustva molim

zanima me kakvi su refleksi vase djece?

naime, L. je bivsi vjezbac sa dijagnosticiranom hipotonijom.
    refleksi su joj, u motorickom smislu, odlicni, jako je spretna i okretna, no treba joj vremena da "reagira".
    npr. kad joj nesto kazem proci ce i do pola minute da to dodje do nje. narocito ako se u tom trenutku usredotocila na nesto trece.
    cak ko da ne cuje kad ju ponekad zovem, ne reagira.

na zadnjoj kontroli nam je receno da hipotona djeca tako usporeno reagiraju, da treba vremena da im dodje "iz dupeta u glavu" pa me zanima kakva su vasa iskustva?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bivši vježbač se javlja na raport

Marko je išao godinu dana na vježbe -hipotonija

ne primjećujem značajnija odstupanja od većine populacije

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja ju ne mogu usporediti sa ostalom popoulacijom jer nisam toliko u kontaktu s njom (populacijom )

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo još mali i još uvijek idemo na vježbe, također mu je dijagnosticirana hipotonija.
    Do sada još nisam ništa primjetila, možda zbog toga jer je još mali :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo isto bivsi vjezbaci(hipotonija).
    Moram priznati da ne primjecujem nekakve promjene u reagiranju.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

a hipertoni? josip je hiperton, nista ne primjecujem, ali on je jos mali, mi jos vjezbamo

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

anita nije vjezbac, ali cesto ne trza kada nesto radi.
    dapace, namjerno me ignorira i ponekad je jako ljuta kad je prekinem.
    obzirom da ja u poprilicnoj mjeri svjesno ignoriram podrazaje iz okoline...

e da. ako je dobre volje, kaze "pricekaj da zavrsim"

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: vjezbaci i bivsi vjezbaci, iskustva molim

Citiraj leonisa prvotno napisa
    naime, L. je bivsi vjezbac sa dijagnosticiranom hipotonijom.
    refleksi su joj, u motorickom smislu, odlicni, jako je spretna i okretna, no treba joj vremena da "reagira".
    npr. kad joj nesto kazem proci ce i do pola minute da to dodje do nje. narocito ako se u tom trenutku usredotocila na nesto trece.
    cak ko da ne cuje kad ju ponekad zovem, ne reagira.

na zadnjoj kontroli nam je receno da hipotona djeca tako usporeno reagiraju, da treba vremena da im dodje "iz dupeta u glavu" pa me zanima kakva su vasa iskustva?
    leonisa, jesi probala s mužem? sigurna sam da će njemu trebati i više od pola minute da dođe do njega, a pogotovo ako se usredotočio na nešto treće.
    mislim da ti je to skroz normalno, da nema veze s dijagnozom .

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i ja sam mislila da je normalno dok "to" nije uocila fizijatrica i rekla kako su hipotona djeca u svemu usporena pa i u tome.
    i dalje ne mislim da je to nenormalno ali me zanimalo kako je sa drugom djecom i da li joj je "postavka" ispravna.

ali sad nakon primjera s muzem imas pravo...L. trza ko iz topa

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja mislim da je to do karaktera, da nema veze sa diagnozom. Lukas isto tako - mislim da si uzme vremena da razmisli da li želi ili ne to što nudim. Ili da li mu je to važnije od onog što trenutno radi. Jer nekad kada ništa ne radi onda reagira bez te zadrške. I da, i MD je takav

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lovro nije vježbač...ali ima specijalni dar da ignorira njemu "glupa" pitanja.. ignorira do te mjere da ja mislim da mu sa sluhom nešto ne valja...i onda kad se ja "lagano uskomešam" i "tihim" glasom upitam: "PA DOOOBROOO!!!! TRAŽIM SAMO JEDNO DA ILI NE!!!!!!!" ...on, ne dižući pogled, jednostavno odgovori: "Ne."...(aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa).....

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i MM
    znaci, definitivno genetski

jos gore, MM samnom "razgovara", odgovara na pitanja...a poslije nema pojma da je ista rekao (di je tava, uf)
    tak da ako nesto hocu od njega, moram ga fiksirati pogledom i imam max 60 sec, nakon toga se iskljuci

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

znači to je ipak normalno..

već sam čitala poglavlje autizam

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

došlo mi od bebcentra danas ovo:
    Does your toddler ignore you? He's not doing it on purpose; it takes time and practice to learn how to listen well. Here's how to help: Keep your requests simple and clear, get down on his level when you want his attention, and give him your ear when he wants to talk. It's worth the effort. Developing good listening skills will help your toddler learn more effectively, follow important instructions, get along better with you and other adults, and make friends.
    ignoriranje je normala

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Sun

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za analizu bi bilo bolje ako se opise reakcija na ono sto ih interesira, da li isto reagiraju usporeno ?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I moja trogodisnjakinja koja je bila hipotona sporije reagira kad npr. kazemo da treba obrisati nos ili otici na tutu, ali ako slucajno u razgovoru, u susjednoj sobi, spomenem primjerice rijec cokolada, ostavlja sve sto je dotad radila i pocne: koja cokolada, gdje je cokolada, ima cokolade, jel za mene cokolada, ja bi cokoladuuu, dajte mi cokolade!!!

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

O da, to selektivno reagiranje mi je dobro poznato. Cuje i reagira brzinom munje na ono sto voli.

E sad, H je bila hipertona, za dijagnozu Distonija koju su nam postavili u Vinogradskoj dr. Sabol je rekao da je pogresna i da je H u granicama normale. Vjezbali smo od nekih njenih 8mj do 1g., doma uz fizioterapeuta. Prohodala je sa 13 mj i 3tj. Na zadnjoj kontroli sa 18mj, u Sabolu su nam rekli da je sve OK i da nemoramo vise dolaziti na kontrole. No, kada je promatram u odnosu na drugu djecu, cini mi se nespretnija, sporija, nesigurnija...Nemam prilike vidjeti je cesto sa drugom djecom njene dobi i usporediti. Ne ide u vrtic. Doma pokusavam kroz igru potaknuti njenu spretnost i motoriku, koliko ide. Cini mi se da bolje napreduje po ljetu, kada je vise vani, u parkovima...Inace, mrzi vjezbati, a ni neke aktivne igre bas ne voli previse.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kada je promatram u odnosu na drugu djecu, cini mi se nespretnija, sporija, nesigurnija..
    i mi smo vjezbali dok nije prohodala (tek sa vise od 16 mjeseci), isto mi se cini da nece biti sportasica, npr. ne zatrcava se kad dodje u park, penjanje u autosjedalicu traje li ga traje i sl.

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

L. je isto bivši vježbač, bio je hipo-hiper.
    Ne primjećujem nikakvu razliku.

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za djecu s laganim motoričkim poteškoćama je jako dobro ih čim prije uključiti u sport da se nespretnost smanji.
    To nereagiranje znači da se dijete isključilo iz okolino u prevelikom stupnju i može biti problema zbog toga u školi. Na tvom mjestu bih otišla u Savjetovalište ERF-a kod prof Turalije

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno hipo-hiper

pozdrav svima.
    malo kasnim, al valjda će netko naić i na ovaj topic. imam sina od dvije godine. vježbice radimo od njegovog 4. mjeseca. doveli smo u red vrat i rukicu al leđa se ne daju. već više od godine smo na vježbama za korekciju posture al sve ide sporo. dugo ne bude ništa onda mali pomak na bolje pa opet zastoj...inače svaki dan smo vani, dosta je aktivan, ja izmišljam igre koje bi potakle te određene mišiće ali to su sad već dvije godine rada.
    ima li tko sličnih iskustava? :?

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

napredak ovisi o:
    djetetovom stupnju oštećenja,
    njegovom karakteru,
    genetskoj strukturi,
    načinu vježbanja

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Draga Nadica_b,
    upravo zbog ovih faktora koje si nabrojila nije mi jasan zastoj.

Oštećenje - prvi stupanj (dg. hipo-hiper distonija)
    Karakter - veseo, spreman na igru
    Genetska struktura - ima nasljedno "rupu u leđima", guza izbačena
    Način vježbanja - e ovdje si me zbunila...vježbamo kroz igre koje potiču rad mišića leđa

Jesi na to mislila? :?

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kako se manifestira hipertonus? Na pregledu kod pedijatra, podizao ga je u sjedeći položaj,a maleni je imao zabačenu glavicu, rekao je da se čudno izvija i da je prečvrst i prekrut. Izgleda da ćemo i mi na vježbe. Ako dobijem uputnicu gdje otići? Molim preporuke.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Kako se manifestira hipertonus? Na pregledu kod pedijatra, podizao ga je u sjedeći položaj,a maleni je imao zabačenu glavicu, rekao je da se čudno izvija i da je prečvrst i prekrut. Izgleda da ćemo i mi na vježbe. Ako dobijem uputnicu gdje otići? Molim preporuke.
    ej, i mi smo vježbači, ponovno.
    L je bila hipertona- izvijala se, križala nogice koje su joj večinu vremena bile ispružene onak čvrsto
    a m je hipotona.
    najbolje ti je otići na goljak, u vinogradsku nemoj nikako, manja je gužva, ali oni rade po zastarjeloj metodi.
    samo na goljak se pregled čeka po mjesec i pol, dva, pa ćemo mi prvo na vježbe kod privatne fizioterapeutice.
    drži se, nije to ništa strašno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

llela ti si kod žučka ili ??

žučko neke dane ordinira i u klaićevoj, ali ne zanm gdi šalje na vježbe

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nismo, mi smo kod mihalić, bili smo kod nje sa L. i sad su nas i s m naručili kod nje.
    žena je ok, ljubazna je i hoće objasniti, a i prestane dijete pregledavati ako počne plakati, a ne ko u vinogradskoj gdje je žena toliko rasplakala L. da je poslije jecala još pol sata
    kaj ste i vi bili vježbači?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj veliki je bil kod žučka, pa samonda i s malom išla samo tam na kontrolu. ali je reko da je ona preveć nyprtedna za svoju dob, i da ga na treba!!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •