Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: xanax

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno xanax

E izem ti doktore!
    Odem napokon i do te neuropsihijatrije, i šta me dočeka?
    Kaže mi žena nešto neodređeno, bezveze,
    takav govor bih mogla čuti i od bilo koje šankerice
    "sve su vam to normalne pojave obzirom na stanje,
    ali NE SMIJETE plakati na poslu, pomislit će kolege da s vama nešto nije u redu,
    morate se kontrolisati pred djetetom"
    i sve u tom smislu,
    KO DA JA SAMA TO NE ZNAM

Kontam - pomozi mi ženska glavo!

10 minuta nazovi razgovora i 10 dana da pijem tablete xanax.
    Šta mi tablete mogu pomoći, pa nisu čarobne pilule za vraćanje u prošlost i ispravljanje krivih drina!

Elem, jedva nekako sebe nagovorim da popije jednu,
    totalno me ošamutila.
    Sjećam se da sam pričala sa jednom rodicom na telefon, a o čemu smo pričale ne bih se mogla sjetiti da me ubiješ!
    Još sam naredno jutro bila toliko loše da nisam mogla ni trepavicama mrdnuti,
    gore od najgoreg mamurluka.

Da li je neko pio ove tablete i kakva su vaša iskustva?
    (Meni više ne pada na pamet!)

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nisam nista pila ali mislim da tesko da tablete mogu nesto rijesiti u zivotu. smatram ih (tablete) amerikaniziranim "instant-rjesenjem za vase probleme". ako imas problema u zivotu, treba ih probati nekako rijesiti i promijeniti stil zivota. mislim da su antidepresivi jedna velika i opasna marketinska kampanja i zao mi je da ljudi puse te fore.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vidi na ovom smo topicu dosta pisale sto mislimo o tome i ima raznih misljenja ter ideja...

...ANTIDEPRESIVI...

ajd procitaj mozda nadjes nesto sto ce ti se ciniti ok...
    mislim da je ustvari gore od uzimanja samih antidepresiva - nesigurnost zeli li se to...

a u svakom slucaju ova doktorica je koma...
    odi po drugo misljenje... ustvari, kako je ona prepisala tablete - tek to drugo misljenje ce biti prvo...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: xanax

Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa
    ja popila jednu (još 1997 kad su me opljačkali)... pala u krevet - i nisam se budila 12 sati. nisam mogla ni govoriti, a nakon toga - ovo što kažeš... gore od najgoreg mamurluka... :/

to su neke "moderne" tablete, koje svi rado prepisuju...

kao što reče lucky day - idi po drugo mišljenje... odnosno potraži doktora koji će s tobom razgovarati. možda ti je dovoljan i neki biljni preparat kad ti je jako teško - da te malo umiri...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

malo sam pregledala link koji je lucky day navela i mislim da je ovo najbitnije:

Oni nisu happy pilula kako mnogi misle, uzmes i sve ti super
    ... al još nešto, ako ti xanax ne odgovara, ako te previše ošamućuje, onda zatraži druge antidepresive, neke koje te neće toliko omamljivati... recimo znam da kod nekog normabel izaziva izrazito spavanje, kao i temesta, dok netko drugi se kune u normabel.

inače, ne treba banalizirati depresiju. depra je bolest i neće tako lako "sama od sebe proći". naravno da samo kljukanje tableta nije dovoljno, treba tu i terapije (ako ti ne odgovara ta lječnica nađi jednu koja će te slušati) i možda inače promjene načina zivota, al tablete mogu pomoći da se lakše izvučeš... barem, ako ništa, da se naspavaš, u snu regeniraš i skupiš snage za nove (zivotne) pobjede...

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: xanax

Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa
    E izem ti doktore!
    Odem napokon i do te neuropsihijatrije, i šta me dočeka?
    Kaže mi žena nešto neodređeno, bezveze,
    takav govor bih mogla čuti i od bilo koje šankerice
    "sve su vam to normalne pojave obzirom na stanje,
    ali NE SMIJETE plakati na poslu, pomislit će kolege da s vama nešto nije u redu,
    morate se kontrolisati pred djetetom"
    i sve u tom smislu,
    KO DA JA SAMA TO NE ZNAM

Kontam - pomozi mi ženska glavo!

10 minuta nazovi razgovora i 10 dana da pijem tablete xanax.
    Šta mi tablete mogu pomoći, pa nisu čarobne pilule za vraćanje u prošlost i ispravljanje krivih drina!

Elem, jedva nekako sebe nagovorim da popije jednu,
    totalno me ošamutila.
    Sjećam se da sam pričala sa jednom rodicom na telefon, a o čemu smo pričale ne bih se mogla sjetiti da me ubiješ!
    Još sam naredno jutro bila toliko loše da nisam mogla ni trepavicama mrdnuti,
    gore od najgoreg mamurluka.

to su ti tablete za smirenje a ne antidepresivi.....neznam koliku si dozu popila da te je tako osamutilo.......
    ja sam si znala popiti one od 0,25mg i jedino sto me malo opuste kad se uzrujam......imala sam ih kao normalnu terapiju neko vrijeme,a poslije po potrebi.......mozda ti je tako na pocetku,a i svatko drugacije reagira....

neznam dali imas kakvu dijagnozu,ali nije lose otici na psihoterapiju kojih 2 puta mjesecno da se malo ispucas.....

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Slazem se mama courage - depresija JE BOLEST i ne mozes hje se samo tako rijesiti!
    Ja sam ju imala - nisam 4 tjedna ustala iz kreveta (a imala sam sina od 2 godine) mama mi je morala doci i brinuti se i za obitelj i za mene, tjerala me da ustajem, jedem (izgubila sam 15 kila)... ma to ti je bila ziva mora... cak sam bila izgubila i vid (morala sam stavljati naocale od muza da vidim na TV ili citati)
    I onda sam otisla kod psihijatra i dobila Xanax (ali i jos nesto s tim, ne sjecam se vise kako se zvalo, ali znam da je Xanax kao bio za to lose osjećanja, da te pokrene, a to drugo je bilo da smiri strah). I pila sam ALI PAZI, SAMO 1/2 tablete prvih 3 mjeseca, i onda 1/4 drugih 3 mjeseca!!!!!!! (sjecam se da je dok rekao da je minimalna terapija 3 mjeseca, ispod toga ne vrijedi).
    I bilo mi je dobro odmah nakon dva dana (i da, isla sam k njemu na kontrolu 3 puta svaka 2 dana kad sam pocela, dakle - 2., 4. i 6. dan, da on prati kako mi pristaje lijek.
    I od tada je proslo oko 5 godina i nikad vise nisam imala nikakvih sličnih problema, i sve je od tada samnom OK.

Tako mislim, da trebas ici kod drugog, raspitaj se tko je dobar, i slusaj onda sto ti kaze...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

filip, nataša je rekla da je popila JEDNU tabletu. kao što sam i ja tada popila SAMO JEDNU.

i ta jedna je dovoljna da te totalno "uništi" ...

ostatak sam vratila u ljekarnu, jer to smeće nisam htjela kod kuće. :/

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nisam imala osobnih iskustava ali kolegica s posla se godinama borila sa depresijom. sve dok nije došla do pravog liječnika koji joj je pomogao - prepisao ljekove, ali ju je i uputio na rješavanje životnih problema koji su depresiju uzrokovali. važno je raspitati se i naći kvalitetnog liječnika - nisu svi isti.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    filip, nataša je rekla da je popila JEDNU tabletu. kao što sam i ja tada popila SAMO JEDNU.

i ta jedna je dovoljna da te totalno "uništi" ...

ostatak sam vratila u ljekarnu, jer to smeće nisam htjela kod kuće. :/

Pa da,kaj ja znam kaj su tablete......ja sam rekla svoje iskustvo....meni osobno nije bilo TAKO traumaticno iskustvo....niste uzele LSD...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj filip prvotno napisa
    Pa da,kaj ja znam kaj su tablete......ja sam rekla svoje iskustvo....meni osobno nije bilo TAKO traumaticno iskustvo....niste uzele LSD...

sad kad bolje razmislim - možda bi mi elesde u tom trenutku više pomogao... ali narkić koji me opljačkao - nije niš ponudio...

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ajoj, sorciere!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni nije jasno,mislim nisam baš ekstra upućena,ali nije mi jasno zašto si dobila tablete za smirenje(za paniku i anksioznost),a ne terapiju za depresiju,pa eventualno i ovo za pripomoć.

nego,užasno me nerviraju,bez uvrede,oni što "ne vjeruju" u tablete jer očito ne poznaju nikog s psihičkim problemima.Pravim.I bolesne.Mozak je,jelte,kemija.Elektronika.

Nema tu drž se i izdrži kad kemija zezne.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

istina krumpiric svi gledaju na to kao na nepotrebno a kad im dr prepiše antibiotik piju ga...

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sve ste u pravu u neku ruku i pored vas mi terapija možda i nije potrebna

Kod mene se ta depresivna stanja javljaju u većem ili manjem intenzitetu i trajanju posljednjih 12 godina!

Nije da ja ne vjerujem u terapiju - tablete, već u doktore, a svakako ću potražiti neku zamjenu za ovu.
    I vrijeme mog dolaska, sad kad su razni neki praznici, možda nije bilo odgovarauće,
    možda je žena skontala da to ima neke veze - ono svi se vesele a ja se razvodim bla, bla.

Ja sam popila tu jednu tabletu od 0,25mg, to je najmanja moguća doza.
    A tip sam koji teško popije i običnu tabletu tipa kafetin ili aspirin, jednostavno nemam naviku.

Ja još uvijek ne mogu duboko u sebi u potpunosti da prihvatim činjenicu da je depresija bolest koja ne nestaje sama od sebe samo zato što si odlučio tako.

A zašto se ne usuđujem da pokušam ponovo i popijem još koju od ovih?
    Zato što sebi ne mogu dozvoliti da se opet probudim u onakvom stanju kao neki dan.
    Ja MORAM biti sposobna ujutro ustati, treba dijete spremati za vrtić i praviti mu doručak, moram na posao.
    Sreća moja da je bio vikend, ko zna kako bih da je bio radni dan...

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nataša, ja sam pila xanax i nije mi pasao.
    Ipak, ova doza je stvarno mala i stvarno mi je čudno da te toliko ošamutila, ali svako reagira na svoj način. Može biti i zato što je prva, treba tijelo to prihvatiti.
    Problem je u tome što ti moraš sve sama pa tako i naviknuti tijelo na lijek.Mislim na to da trenutno nema nekoga da preuzme dio svakodnevnih briga umjesto tebe.
    Meni je psihijatar tri puta mijenjao terapiju jer mi je isto svaka bila prejaka, isto nikad ne pijem tablete nikakve, ni za glavu, ali taj put sam morala. Hoću reći da probaš sa pola xanaxa od 0.25 jer ti ne možeš znati da li ti paše nakon jedne tablete. Ja sam uvijek probala mjesec dana pa onda došla na izmjenu terapije, to je minimum da vidiš neku promjenu.
    Sve ovo ti govorim u namjeri da budeš opet ona prava što prije, ali teško će to bez terapije, i ja mrzim tablete, ali morala sam ih pit neko vrijeme, a onda, postepeno, krenulo je sve na bolje.
    Ne pijem ništa godinu dana, a pila sam godinu i pol.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    istina krumpiric svi gledaju na to kao na nepotrebno a kad im dr prepiše antibiotik piju ga...
    netocno za neke od nas...

no ajd da mi prepise antibiotik nakon detaljnih pretraga - moze...
    isto i sa antidepresivima ili pak sredstvima za smirenje - onako odokativno prepisan kako je natasa opisala - nema sanse da bi se usudila popiti - bas zato sto je mozak kemija...

prava dijagnoza je prethdnica prave terapije...

sta ako natasa sasvim zdravo i normalno reagira na zivnotne okolnosti u kojima se nalazi??
    i razgovor, malo razumjevanja i puno podrske je sve sto joj treba?
    i mozda rijeci da ne moras biti nasmijana leprsava i lijepa na poslu da neko, nedaj boze, ne bi skuzio da se rastajes i da ti to nije emocionalno prihvatljivo (jos ) kao situacija izbacivanja starog kauca iz dnevnog boravka ?

natasa, kako god odlucila -

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i meni je doktor prepisao antidepresive
    meni se ucinilo da je njemu tak najlakse
    i otvorila sam kutije, procitala uputstva, sva se najezila i nisam popila ni jednu jedinu
    iskreno, ja za sebe mislim da mi od tih tableta nece bit nis bolje, a kako sam slabog karaktera ozbiljno se bojim da se ne navucem... pa sam izabrala ne piti ih

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma ,svi oni prepisuju te tablete sakom i kapom.....meni je xanax zbilja pomogao dok nisam malo dosla ksebi.....ja sam potpuno svjesna da tablete za smirenje ne otklanjaju uzroke i probleme u zivotu.....ja sam sa svojim starcima prolazila rastavu,tucu ,bjezanja i sl....danas se divim svojoj mami kako je uspjela sve to prebroditi sama sa dvoje male djece.....a da znate kakav kriz i dalje nosi na svojim ledima......

mogla bih pisati do prekosutra......

znate kako kazu;Bog daje svima onoliko koliko mogu nositi na svojim ledima.....samo mi to nemozemo prihvatiti,jer mislimo da je nama najteze,a ima onih koji se moraju nositi sa tezim problemima u svom zivotu....

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Otac moje prijateljice je ugledan psihijatar i psihoterapeut, i on pribjegava farmakološkoj terapiji (lijekovima) samo u onim krajnjim slučajevima teških psihičkih bolesnika. Gotovo svi problemi nas prosječnih ljudi mogu se riješiti terapijom, samo je problem što ona mora trajati dugo, recimo i kod najblaže depresije (osobno sam bila u toj fazi prije nekoliko godina) bilo mi je preporučeno 2 godine terapije (recimo jednom tjedno). Onda mi se to činilo previše, s današnjim obvezama tko si to može priuštiti?! A sad mi je žao što sam odustala, trebala sam si bolje posložiti prioritete.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •