Molim pomoć! Našla sam dosta toga o pečenju kruha u pekaču ali ne i o vrstama aparata, bilo bi super da mi netko pomogne u odabiru koji pekač kupiti.
Molim pomoć! Našla sam dosta toga o pečenju kruha u pekaču ali ne i o vrstama aparata, bilo bi super da mi netko pomogne u odabiru koji pekač kupiti.
ja imam Clatronic, super zadovoljna :D
a danas u emisiji o Kew gardenu vidjela isti takav :D
a na receptima imaš topic o pekačima gdje se navode i proizvođači - ja zaključila da su svi približno iste kvalitete, razlika je jedino u obliku kruha-ležeći sa dva propelera (i dvije rupe u kruhu) ili u obliku kockice-jedan propeler
I ja imam Clatronic i ok je.
Davor je pisao i da je Alaska sasvim dobra, a ona je često na akciji u Metrou za nekih 300-400 kuna.
Alaska, 290 kuna
Nisam našla manu, ali druge nisam ni probala
Ležeći ti imaju prednost da jedna šnita, bez obzira koliko se kruh digne, bude svaki put otprilike iste težine. Alaska je provjerena stvar i svakih par mjeseci dolazi na akciju u Metro.
Nema smisla dati više od 300kn za pekač.
Hvala svima, izgleda da je Alaska dobar izbor.
Bomann, 300 kn, Emezetta ( ne znam kako se piše)
imaDavor prvotno napisa
ako planirate cesce peci kruh ti jeftilenci brzo krepavaju
takodjer ako trebate peci bezglutenski kruh jeftilenci proizvode ljepljive cigle a ne kruh
Panasonic SD-255 ima mogucnost pecenja malog srednjeg i velikog kruha, mozete birati da li hocete slabije ili jace zapeceni kruh i mozete ga koristiti kao mixer za zamjesati tjesto za recimo peciva ili pizzu
http://www.kieskeurig.nl/product/2A3...A5003D80DA.htm
Imamo taj - pečemo (samo) bezglutenski kruh i super je! :DASTRA prvotno napisa
U familiji imamo jednu bezglutensku situaciju i kruh peku - Alaskom. Bezglutenske mješavine su "oplemenjene" nekim drugim ljepilima i svodi se na isto.
Ja ga ne bi preporučila.ASTRA prvotno napisa
Kupili smo Bomanna u Emezetti 29. 12. Danas sam zamiješani kruh morala ispeći u pećnici jer grijač ne radi. Što reći... U isto vrijeme sam ii
.
Pa da, ljudi misle da kad su u stanju prepoznati "ime" nekog stroja da im je to i nekakvo jamstvo kvalitete. U stvarnosti se baš svi strojevi rade u istim pogonima od istih dijelova i jedina je razlika u distribuciji, mreži servisa i trajanju jamstva.
Ispada da se za istu lovu može kupiti jedan skupi stroj ili dva bezimena. Ispravna logika je: Fata je Fata, a dvaput je dvaput. Tako stalno imaš noviji i bolji stroj.
Kad pojednostavniš retoriku, postaneš čisto simpatičan![]()
![]()
kada će biti Alaska na akciji? - ja bih ju rado
ali ne idem u metro da bih cijenila pravovremenu info![]()
imam bomann i super mi pece
maja je kupila kad i ja i morala ga je mijenjati, dogodilo bi se mozda i s nekim drugim
A jel se u tim pekačima može raditi marmelada?
može, ako ti se da raditi kilogram po kilogram
Nova ponuda kreće od sutra (3.1.) i ne znam još što će biti i hoće li se pojaviti Alaska. Provjerim sutrabuby prvotno napisa
![]()
mene zanima sto je to bezglutenska mjesavina :?
ok, thxDavor prvotno napisa
sada čekam 17. i nadam se dobroj vijesti![]()
Nije neka velika pamet. radi se o mješavini bezglutenskih brašna s raznim vezivima, a ako ti stvarno treba sastav škicni na kutiju. Ideja je celijakičarima omogućiti klopanje tradicionalnih obroka i općenito integraciju u društvu. Postoje ti i gotove podloge za pizzu. Naravno, +/- ∞ novaca.Lu prvotno napisa
ovo za podloge za pizzu :shock: koliko je da je, za ono sto se par puta na godinu pojede pizza sigurno nije prestrasno skupo. a di toga ima?
znaci sa pekacem se dobije i recept za bezglutenski kruh?
Lu, a zakaj ti to treba? Mislim, trebaš li jesti bezglutenski kruh?
ne trebam ali su mi jedine zitarice koje smijem jesti proso i zob pa se nadam pronaci nesto od prosa :/
AAA! to. Sad mi je jasno. Tebi zapravo trebaju veziva koja koriste u bezglutenskim kruhovima kako bi spekla nešto nalik kruhu. Hm... Ako naletim - javim.
Familija koja ima taj problem je na moru pa ne znam gdje ni što ima u ZG, ali kad naletim ću obratiti pažnju.
S pekačem se ne dobije recept, nego s brašnom.
Davor prvotno napisa
da se jos ja znam izraziti bilo bi puno lakse
![]()
dakle tocno to kako si rekao!
nula bodova, na zalost. mlijeko vec preko deset godina pijem uglavnom sojino :/ rijedje zobeno ili rizino. a od jaja dobijem blagi osip.
Nekako sam sumnjao da ćeš napisati nešto takvo. OK, idemo dalje, trivijalna rješenja su ispucana.
sada sam tek skužila datum - akcija? Davore? imam li sreće?
U Metrou je od 31.1. na akciji neki Clatronic BBA 2605 po cijeni od 364,78 kn.
Ima li ga tko?
ja sam zapičila da hoću Alasku![]()
ne znam za ovaj
Mi smo oko Božića uzeli Moulinex u pevecu na akciji, 450 kn, razmišljali smo ipak je marka pa onda i nije tako skupo...zadovoljni smo u cijelosti..sad već pečemo i po nekim proizvoljnim receptima i super ispada kruh...samo ne valja jer ga brzo pojedemo pa ispada da sad i više kruha jedemo...![]()
Mi imamo Alaska BM 2000 vec godinu dana i mi smo prezadovoljni ... Radimo i tijesto za tjesteninu i za kiflice i za kruh, sve u svemu odlicno. Nije neka marka, ali radi jako dobro, zasada bez greske.
puj, pljuc, nemoj ti meni nije marka, radi sve što neke "jače" marke ne znaju. Doći će opet u Metro jednog dana, ne brini.
Ja sam Clatronic u Metrou platila 500 kn. To je dobar popust.marena prvotno napisa
Pekač nas odlično služi. Više ništa ne mijesim ručno. :D
sad ste i mene zapalili za alasku!
znači sljedeća akcija je u metrou 31.1.?
e idem i ja po alasku. nego jel ta akcija traje samo jedan dan ili to traje i vise dana?
Cure nije Alaska na akciji od 31.1. već Clatronic.
Jel ima tko Clatronic? Jel se s njime isto mogu radit i kiflice i kruh i tijesto za pizzu? jeli ima rapid i odgodjeni progaram?
Mijenjaju model Alaske, pa dok prođe sve procedure, dolazi u Metro tek za mjesec i pol - zvala sam danas...
hvala tiLeelee prvotno napisa
sada se ufuravam u muffine![]()
moji oduševljeni
Upravo mi smo ga kupili.Ima program za tijesto i marmelade,a ima i odgodu rada.Ne znam za ovaj brzi program,moram još detaljno proućiti.nevena prvotno napisa
Uzimajuću cjenu u obzir meni izgleda odlično(ima i prozorčić da gledaš kako kruh napreduje).Isprobam ga danas ,pa javim.
Ako ti normalan program ne traje bitno duže od dva i pol sata - brzi program ti niti ne treba.
khm, imam mali problem. naime, imam Clatronic pekač, i sve je super. međutim, jedamput smo zaboravili izvaditi lopaticu iz kruha i prilikom rezanja šnita smo malo s nožem otkrhnuli teflon s nje. Dajte mi recite koliko je opasno sad s takvom lopaticom peči kruh, načuh da je jako opasno jesti komadiće teflona...i još nešto, ne bi smio biti problem kupiti novu lopaticu, zar ne? je netko već imao slično iskustvo?
Molim vas, iskusni vlasnici pekača, možete li mi reći
1. koliko je komplicirano pranje/čišćenje pekača? Jel se perivi dijelovi stavljaju u suđericu?
2. koja je minimalna količina brašna koja ide unutra?
ja svoj još nikada nisam oprala, samo prebrišem vlažnom krpom izvana.
unutra nemaš što prati, sve izađe s kruhom.
ne znam kolika je najmanja količina; ako staviš malo brašna, bit će nizak kruh, kao pogača. ali, to ti ni ne smeta?
dobre vijestiapricot prvotno napisa
![]()
ne smeta mi nizak kruh, mi baš ne jedemo puno kruha pa bi mi bilo bez veze da se mora staviti više od pol kile brašna