Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 126 od 126

Tema: Pekač-preporuka

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sunčica, mene zanima tvoj receptic za taj kruh koji se svima svidja :D

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    sad si i mene pomela
    razmišljam o pekaču samo da izbacim kupovinu kruha kao svakodnevnu obavezu
    ali računala sam da je jednako ukusan kruh iz pekača kao i onaj koji pečem u pećnici
    sjećam se da je negdje linda izračunala da ju kruh zajedno sa strujom i materijalom izađe nekih 3,5 kune
    dobro, to je bilo prije godinu, ili čak dvije
    i nadam se da sam dobro zapamtila iznos
    mi ne kupujemo kruh skoro godinu dana, pečemo svoj (otprilike svaki drugi dan).
    čak mi cijena kruha nije bila faktor, kupovni kruh mi nije više bio fini. razvila sam 3 recepta, spremam se u probavanje četvrtog. svi smo jako zadovoljni

pa se sad mislim: investirati u pekač ili ne?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

prvi kruh u novom pekaču je gotov i odličan je
    tamburao je doduše 3,5 sata, ali sam za prvi put htjela napraviti onako kako treba, a ne da brzam nešto
    radila sam sa bijelim oštrim i crnim brašnom, korica je ispala super hrskava, unutra sve fino mekano, odlično pečeno
    za sad zadovoljna
    evo i ujutro je odličan, baš me zanimalo kakav će biti kad odstoji, a ono korica još lagano hrskava, kruh za deset, ful zasitan

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi kupujemo novi pekac, ovaj bomann je dao svoje i sad kad je opet metloca zavrsila u smecu cini mi se da je najbolji trenutak za prelazak na novi
    skuzila sam da je kruh frendica koje imaju pekace boljih marki, tipa philips, moulinex, skroz drukciji od mojeg, hocu rec puno bolji

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    prvi kruh u novom pekaču je gotov i odličan je
    tamburao je doduše 3,5 sata, ali sam za prvi put htjela napraviti onako kako treba, a ne da brzam nešto
    radila sam sa bijelim oštrim i crnim brašnom, korica je ispala super hrskava, unutra sve fino mekano, odlično pečeno
    za sad zadovoljna
    evo i ujutro je odličan, baš me zanimalo kakav će biti kad odstoji, a ono korica još lagano hrskava, kruh za deset, ful zasitan
    Već mi cure sline
    Ma meni kruh iz dućana - osim onih posebnih koji su ekstra skupi nije uopće fini za jesti...a u domaćem iz pekača bi se zadavila Paše mi sam, sa slanim namazom, sa pekmezom...za sendviče...

E sad za Lore - ne sjećam se točno recepta u dlaku jer više od godinu dana sam bez pekača, ali prema receptu za kruh iz knjigice koju sam dobila uz pekač, pola navedene količine brašna sam stavila bijelo za dizana tijesta ili obično glatko bijelo brašno, a ostatak je bio omjer raženog, integralnog i kukuruznog .
    Znači 1/2 količine brašna bijelo, 1/4 količine raženo, 1/4 integralno + kukuruzno. Budući da sam najčeće pekla bez odgode koristila sam svježi kvas jer mi okus suhoga nije baš pasao. Znači mokre sastojke staviš na dno posude pa dodaš brašno i na vrh sam stavila mješavinu mljevenih sjemenki lana, suncokreta, buče....i stavila peći na brzi program. Obožavam raženo i uvijek ga stavljam jer daje kruhu sočnost za par dana

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hvala sunčica svakako cu probati!
    meni su super i davorovi kruhovi s bigom..manji je udio kvasca a isti rezultat

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

načitala sam se Davorovih recepata i uputa kad sam tek kupila pekač, a nikako da probam, sad kad stigne ovaj novi, definitivno moram probat

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja i opet kupila alasku za 299 čuna
    stara je pošteno radila kojih 4 godine
    sada čeka na odvoz do servisa - ako je poporavak do 100 kuna super, pristajem

možda bi trebalo napraviti probu: po istom receptu, sa istim brašnom... (hoćem reći u istim uvjetima),
    ALI u razl. pekačima - mali test i prigoda za druženje

ne znam koliko je to bolje u skupljim pekačima, ivka
    ali znam da mi se nekada ne daaaaaaaaaaa -
    onda bih bila zahvalna i na malom robotu

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja hitno moram kupiti novi pekač jer mi se na ovome ogulila posuda na par mjesta. Imala sam Alasku i bila super zadovoljna ali koliko sam skuzila Metro(splitski) vise ne nabavlja Alasku pa sta preporucate, po mogucnosti da cijena bude pristojna? Barba iz ducana je zadnji put rekao da imaju neku novu marku (nisam zapamtila koju), je li netko kupovao u zadnje vrijeme u Metroa?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mislim da ima Clatronic u Metru. Moji ga imaju već par godina i zadovoljni su, dobar je teflon i kruh se lako vadi, dobro peče i, meni najvažnije super umiješa, nikad nisam vidjela one ostatke brašna sa strane, što se mom Moulinexu redovno dogodi, ako mu ja malo ne pripomognem

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj darva prvotno napisa Vidi poruku
    Ja hitno moram kupiti novi pekač jer mi se na ovome ogulila posuda na par mjesta. Imala sam Alasku i bila super zadovoljna ali koliko sam skuzila Metro(splitski) vise ne nabavlja Alasku pa sta preporucate, po mogucnosti da cijena bude pristojna? Barba iz ducana je zadnji put rekao da imaju neku novu marku (nisam zapamtila koju), je li netko kupovao u zadnje vrijeme u Metroa?
    nazovi servis i pitaj da limozes naruciti novu posudu.

Steta bacati cijeli stroj zbog posude.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja ti imam staru Alasku s ganjc novom posudom i propelerima. Miješa k'o curica.
    Kad ideš u servis obavezno uzmi staru posudu i propelere sa sobom za uzorak.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma tako sam i ja mislila, samo nabaviti novu posudu jer je stvarno aparat dobar. Zvala sam neki broj servisa u Zagrebu koji sam nasla ovde na forumu ali su me oni uputili da zovem Metro gdje sam i kupila. A u Metroa su rekli da su upravo par dana ranije rashodovali 2 posude( eeeee da sam bila brza), taj model vise nece dobijati, a servis navodno nikakav nema. Pa sam skuzila da nema druge nego kupiti novi aparat.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A Davore, odakle ti ganjc nova posuda? Oces reci da je super ocuvana ili si je posebno nabavio? Imas li neki broj tel?

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sad sam pogledala na onoj drugoj temi o pekacu, ja sam zvala upravo broj servisa gdje si ti Davore rekao da ti je prijatelj kupio. To je bilo pocetkom godine, a ja sam zvala prije mjesec dana, ocito vise nemaju tih posuda.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma nisu ti posude toliko različite i to ti je keč. Postoji samo nekoliko tipova posuda i nekoliko tipova propelera koje svi proizvođači koriste. Zato lijepo staru posudu pod ruku i pravac u servis, a oni će prepoznati kakva ti nova posuda treba.

Fakat ti se isplati probati, a još više zato što ovaj stroj poznaješ.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A nisam znala da je tako s posudama. Onda cu definitivno pokusati. Hvala za info

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Baš sam se veselila pekaču i domačem kruhu svaki dan! Kupila sam Clatronic pekač prošli tjedan i tri put do sad pekla. Nisam baš zadovoljna. Prvi put sam stavila sve po receptu iz uputstava(obični bijeli kruh, na programu normal) ispao je ok, ali miris i okus onako nekako bezveze i mrvi se ko lud, a sutradan je bio za ništa. Druga dva puta sam radila po receptu nekoga ovdje sa foruma sa pola bijelog, pola kukuruznog brašna na programu rapid. Miris je nešto bio finiji, ali ne kako bi željela. Okus je dosta bolji, s tim da se osjeća nekakav gorak okus, unutrašnjost je ok, kora se dosta opet mrvi i sutradan je opet sav u raspadu. U čemu griješim????

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U nedostatku prakse

Pekač ćeš najbolje upoznati pomoću jednostavnog kruha od polubijelog brašna i opažanja kakav je ispao. Najvjerojatnije ćeš morati smanjiti količinu kvasca i slično.

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

potpis. prvih tjedana kruhovi su mi bili svakakvi, a nakon toga, tj. već mjesecima jako dobri. stvarno je sve u praksi.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ok, bacam se onda na pečenje!!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Samo naprijed! Kreni od jednostavnih kruhova pa tek kad dobiješ dobar kruh po svim kriterijima polako uvodi eksperimentalne izmjene i to ne više njih odjednom nego jednu po jednu.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Pa da, već nakon slijedećeg je sve krenulo bolje. I okus i miris, ma sve! Jedino ne smijem pustiti da nakon programa ostane uključeno ono dogrijavanje (ne znam da li to svi imaju, ali moj kad završi pečenje grije kruh još sat vremena), jer onda bude kora jako tvrda-valjda se presuši. Kad ga isključim odmah, bude super.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dosta ljudi se žali da im je kruh anemičan kad se izvadi odmah i zato ga se ostavi još koju minutu. Ako ti je korica dobra i bez toga - super.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Dosta ljudi se žali da im je kruh anemičan kad se izvadi odmah i zato ga se ostavi još koju minutu. Ako ti je korica dobra i bez toga - super.
    Pa ne znam, eto moj bude bolji ako ga odmah isključim. Bude normana kora, a ako ga ostavim onda bude jako tvrda. Valjda je to takav pekač.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Očito. Možeš se poigrati s programima i možda naći nekekev gdje će korica biti baš kako treba.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •