Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Antibiotici+vaginalete-ako niste znali!

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Antibiotici+vaginalete-ako niste znali!

Pokušala sam pronači temu o antibioticima kojima se znamo kljukati i o tome kako djeluju na organizam- nisam uspjela!
    Inače izbjegavam terapije antibioticima osim kad zaista ne mogu funkcionirati bez njih, ali do nedavno nisam znala da antibioticima često zna doći do stvaranja razno raznih beštija. Meni moj doc nikad nije preporučio da uz korištenje antibiotika obavezno koristim vaginalete, a trebao je?!Zato svi koji ste podložni stvaranju beštija pripazite.
    Ako netko zna malo više o toj temi molim da se javi s komentarom!

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Re: Antibiotici+vaginalete-ako niste znali!

Ne mogu reći da znam bitno više, ali iz iskustva potvrđujem da sam ponekad nakon antibiotika dobivala candidu. Par godina sam često pila antibiotike zbog upale pluća pa bronhitisa pa upala sinusa i ginićka mi je dala vaginalete kako bih prevenirala da se candida razvije. Ne znam što je točno uzrok, ako se ne varam dolazi do promjene ph u rodnici ili se antibiotikom poubijaju naše "dobre" bakterije koje sprječavaju razbuktavanje onih "nedobrih".

Mislim da bi bilo dobro piti Lactogyn kako bi se spriječilo da se "beštije" razviju.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: Antibiotici+vaginalete-ako niste znali!

Citiraj Shanti prvotno napisa
    Ne znam što je točno uzrok, ako se ne varam dolazi do promjene ph u rodnici ili se antibiotikom poubijaju naše "dobre" bakterije koje sprječavaju razbuktavanje onih "nedobrih".

Mislim da bi bilo dobro piti Lactogyn kako bi se spriječilo da se "beštije" razviju.
    da, dode do poremecaja normalne bakterijske flore u rodnici. zato treba koristiti vaginalete i piti dosta jogurta te izbjegavati slatko.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

u normalnom zdravom stanju u organizmu su bakterije i gljivice u ravnotezi. kod bakterijske infekcije antibiotici ubiju bakterije, a gljivice se razbuktaju pa je zbog toga vrlo cesto potrebno uzeti i antimikotik.
    ja sam nakon svake ture antibiotika dobila candidu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Oh, da. Mislim, nije nužno trebao, ali ako si sklona gljivicama, obavezno uz antibiotik svaki drugi dan geonistin vaginaletu ili rojazol vaginaletu ili kanesten. Klavocin je posebno notoran kao onaj koji je sklon izazivat gljivice i s njim u pravilu idu vaginalete, ali često treba naglasiti da si tome sklona. Moja sestra nije toliko tome sklona i ona čak može popit klavocin i bez vaginaleta, ali onda svaku drugu večer gurne probiotsku vaginaletu samonicijativno - u ST-u nekakav acidosalus, u ZG-u se preporuča često (ako ti već ne prepišu antimikotske vaginalete ili kreme - ove za protiv gljiva - canesten, rojazol, geonistin (a geonistin mislim pokriva i šire)) piti lactogyn probiotik 2x1 dok se pije antibioitk, a u ST-u mislim geonistina niti nema. To nije čak nužno vezano uz antibiotike koji se piju, meni su jednom medazol vaginalete, koje valjda imaju sličan neki antibiotski sastav, izazvale takvu gljivičnu upalu (a dane su onako - reda radi, za blagu upalicu), da to više nije mogao nitko spasit nego su mi morali šibnut novi antibiotik, ali ovaj put protiv gljivica, tako da sam nakon njih zbog gljivica pila itrac 3. Eto, đe me nađe. Meni ti čak i nošenje užih hlača izaziva trenutačno bujanje gljiva. Svoju tužnu storiju sam dolje na Zdravlju odraslih s ostalima izmjenjivala na topicu Candida - beštija protiv koje se ne može. Na kraju mi je uz redovno pijenje lactogyna (rvuvkovi2, sepmer fi ) bolje, a možda i trudnoća radi svoje jer se PH promijeni pa se opet poslije vrati na staro... tko zna. Mislim, ne dao Bog većeg zla . Ja sam i dok sam curica bila išla kod mamine ginićke zbog svrabova, tome sam ekstremno sklona, svak je nečem sklon.

Ameli avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam slučajno otkrila da imam gljivice u rodnici jer sam nakon doze antibiotika koje sam uzimala zbog bakterija u mokraći išla na kontroli kod svog ginekologa. Ja sam mislila da se nisam riješila bakterija kad ono taj nalaz ok a ginekolog utvrdio da imam gljivice i dao mi dozu vaginaleta. Pa to se jednog problema riješiš a dođe drugi. Moj dr mi je objasni da je to zbog negativnog djelovanja antibiotika na floru u rodnici i meni to bilo prvo znanje o tom problemu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imaš vagisan vaginalete, to su probiotičke vaginalete, ne idu na recept, a bolje je njih uzimati kao preventivu uz antibiotik nego canesten ili slične

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Treba pitat doktora i malo se sam popratit. Neko će proći bez vaginaleta tipa canesten, uspjet će s vagisanom, lactogynom itd., a neko neće. Ovisi isto i koji antibiotik, jel' na listi "gljiva-notornih" a la klavocin ili je neki blaži. U svakom slučaju ja preporučam svima, bez ozbira uzimali još dodatne antimikotske vaginalete u stilu canestena, rojazola ili ne (obično njih ginići znaju prepisat ako je žena osjetljiva, ako ih prepisuju drugi doktori - tipa opća dr. i sl., rijetko koji će reći išta o antimikotskim vaginaletama), obavezno kao preventiva nešto od toga što ne ide na recept - lactogyn probiotik oralno 2x1 dok se pije antibiotik, ili vagisan vaginalete koje su sličan princip samo se stavljaju, onda u ST-u acidosalus itd. Pitajte ljekarnice što već imaju, recite da ste na antibiotiku i da želite izbjeć' gljivice i već' će vam nešto preporučiti.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vagisan je moj ginić koji mi je kontrolirao trudnoću popljuvao i rekao da je lactogyn puno bolji.
    u vagisanu čini mi se imaš samo mliječnu kiselinu, a u lactogynu su ti laktobacili koji u bti koliko ja znam, a možda ne znam razbijaju šećere do mliječne kiseleine i tako stvaraju nepovoljne uvjete za razvoj gljivica.

lactogyn ide preko crijeva do rodnice, a vagisan vaginalete umećeš u rodnicu.

po nekoj mojoj logici-koja opet ne mora biti ispravna jelte, laktobacili već u crijevima stvaraju ravnotežu "dobrih" i "loših" bakterija pa ti na taj način utječu i na poboljšanje sveukupnog imuniteta, dok vagisan ne radi ništa po pitanju imuniteta.

no već sam u nekoliko navrata vidjela da ginekolozi preporučuju i namakanje tampona u jogurt i apliciranje istog u rodnicu.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

e cure da vas ja pitam .....pila sam antibiotike zbog esch.coli u moraci....neznam jesam li se bestije rijesila danas napravila ponovo UK.....a nedavno sam imala neku maliu upalicu pokazao papa test i gin mi dala vaginalnu kremu ..pa onda kupila vagisan i opet je vidjela na mikroskopu da imam i dalje neku upalicu i opet mi dala vaginalete 3 dana da stavljam....sve sam ja to obavila ali moje je pitanje ........osjetim ponekad da me dole zasvrbi...nekad jednom dnevno ..nekad jednom u dva dana pa neznam jesu to gljivice ili ne??mozda sam ih dobila od antibiotika?
    ...kako da se ja sama toga rijesim ..da kupim nesto u ljekarnoj i sta .ili... da probam to sa tamponom i jogurtom ........

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni protiv gljivica (skužim po tom svrabu) jako pomaže lactogyn piti 2x1 oralno (toliko se pije dok si na antibioticima jer u pravilu osjetljivijima izazivaju candidijazu tj. gljivice), kasnije za održavanje 1x1 oralno. Na žalost, ne ide na recept, mislim da košta oko 70 kn, ali meni se pokazalo fantastično.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

nije problem kupit cu... ali ja sad ne pijem vise antibiotik.......i jel to ima veze? znaci u moj slucaju su ipak gljivice ??

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

a tampon i jogurt smijem li to probat i koji jogurt :? bilo koji?

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ja sam pila Sumamed, zbog Ureaplasme, koji nije pomogao pa mi je dr. dala Doksiciklin.
    Tako da je i meni vjerojatno koma dolje.
    Bila u savjetovalištu kod magistre i savjetovala mi Kantarionovo ulje, ujutro i navečer natopiti tampon u ulje i držati sat vremena u rodnici.

Ovo za jogurt prvi puta čujem :?

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

cure, mislite li da bi uz Kantarionovo ulje trebala uzima i Lactogyn?

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa
    mislim da ne smiješ staviti bilo koji jogurt (ako netko zna više o tome neka me ispravi).
    Imaš acidosalus jogurt za kupiti u 2 varijante - za oralnu i vaginalnu primjenu. Ja sam nedavno kupila za oralnu primjenu isto zbog e.coli. Jedino što je dosta skup - oko 100 kn.... Još uvijek ga pijem pa vam ne mogu reći da li pomaže...

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja negdje procitala u LGG jogurt umociti tampon i drzati 2h

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure,ja pijem laktogyn preventivno,1 dnevno,ali ne znam do kad tako? evo,jos mi 2 ostale,da kupim novu kutijicu i nastavim dalje bez prestanka?
    ja sebi,s vremena na vrijeme ,na sterilnu gazu stavim kantarionovo ulje i stavim pred spavanje. nekad sam negdj eprocitala da je preporucljivija sterilna gaza od tampona,mada je tampon malo prakticniji.

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam uz doksiciklin pila lactogyn, 2 dnevno (1 ujutro i 1 predvečer) i sve je bilo ok.

Da li netko ima informaciju o tome što kad muškarci zbog antibiotika dobiju gljivice? Isto bi lactogyn pomogao, ili?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

imas vec kupiti takve vaginalete

http://com.hok.hr/web/marinalab/acid...nalete_hr.html

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj AuroraBlu prvotno napisa
    Ja sam uz doksiciklin pila lactogyn, 2 dnevno (1 ujutro i 1 predvečer) i sve je bilo ok.

Da li netko ima informaciju o tome što kad muškarci zbog antibiotika dobiju gljivice? Isto bi lactogyn pomogao, ili?
    za zene su dobre ove gore vaginalete (meni pomogle) a sad cu si kupiti i napitak

http://com.hok.hr/web/marinalab/acid..._forte_hr.html

da dignem imunitet koji je uvik katastrofa

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mene su jednom gljivice uhvatile nespremnu za vikend, razbuktale se same od sebe preko noći ko lude, nisam imala Lactogyn koji mi inače jako pomogne ako uzmem po dvije dnevno, pa sam umočila tampon u obični Acidofil iz dućana, ostavila dva sata, a isti dan popodne stavila malo češnjaka u gazu i na sat vremena unutra (je fuj, al drugi dan od beštija nije bilo ni traga!). Ipak bolje je spriječiti i tko je sklon, svakako Lactogyn po dva komada i na najmanji znak svraba, ne može štetit. I slatkom

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nije problem kupit cu... ali ja sad ne pijem vise antibiotik.......i jel to ima veze? znaci u moj slucaju su ipak gljivice ??
    A kako da ti netko na to sa stopostotnom sigurnošću odgovori, a nije ginekolog, plus ovako čita preko neta, a ne gleda dolje ? Meni je svaki antibiotik = gljivice, pa čak i ovulacija = gljivice, skužim po tom svrabu dolje, ali ja sam ekstremno problematična. Onda 2-3 dana pijem lactogyn kako se sjetim i ovisno o simptomima.

Tuzna, ne moraš sad do u nedogled piti, kad ti bude bolje, onda možeš stat, of kors, najbolje pitat doktora. Mislim da dr. Latin nije za pijenje lactogyna u trudnoći (čini mi se da sam tako čula) pa vodite i o tome računa, ja sam ga osobno pila...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I posebno notoran je klavocin, on zna izazvat baš gadne kandidijaze.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Slažem sa sa našom inom, kada mi je nađena e.coli u cervikalnom brisu doktorica mi je prepisala klavocin i meni i MM i nikada u životu nisam popila gori antibiotik, koje gljivice sam poslije dobila bila sam na rubu ludila kupila Canesten vaginalete i potrošila dva pakovanja dok se sve malo smirilo ali je stvarno bilo grozno.

Ovih dana sam ponovno radila briseve i vratila se moja stara prijateljica e.coli i sada ponovno u borbu s njom, moram je se riješiti jer me čeka postupak u Mariboru u 02/2010 ali sada ću u svakom slučaju pokušati izbjeći klavocin, uzeti možda malo manje agresivan antibiotik i naravno piti lactocyn za vrijeme pijenja antibiotika jer ne želim ponovno te gljive (joj jesu me dotukle sama sebe sam tada podsjećala na nekog psića koji se stalno češka :shock: :shock: ) i pokušati ponovno sa onom kurom bijeli luk i bijelo vino. Također sam od nekih cura čula da su jako dobre i one vaginalete od australijskog čajevca pa ću i njih uključiti u terapiju.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

O da uz antibiotike obavezno piti i probiotike.Lactogyn je dobar i mislim i dovoljan jer kako rece rvukovi djeluje preko crijeva i na genitalni trakt.No nece naskoditi ni jogurt s dobrim bakterijama (ne nuzno bas taj skupi), ni bijeli luk ni kantarionovo ulje ako su simptomi bas izrazeni i smetaju vam.Cure su koristile i cesnjak u kapsulama kao vaginalete i pokazale su se odlicne.Ovakve stvari je dobro znati i ne cekati da se doktor sjeti candide i sl.bestija, da ne pominjem one koji se jos uvrijede ako ih podsjetis na takve stvari

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ja sam sad na Doksiciklinu i dr. mi baš zbog toga propisao i Vivag vaginalete da se ne stvore beštije...doksiciklin je izuzetno pogodan za Chlamydiu,dakle curke koje ste na tom antibiotiku obavezno još nešto za ravnotežu vaginalne flore...a i one koje ste na bilo kakvom antibiotiku..

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj rozalija prvotno napisa
    Slažem sa sa našom inom, kada mi je nađena e.coli u cervikalnom brisu doktorica mi je prepisala klavocin i meni i MM i nikada u životu nisam popila gori antibiotik, koje gljivice sam poslije dobila bila sam na rubu ludila kupila Canesten vaginalete i potrošila dva pakovanja dok se sve malo smirilo ali je stvarno bilo grozno.

Ovih dana sam ponovno radila briseve i vratila se moja stara prijateljica e.coli i sada ponovno u borbu s njom, moram je se riješiti jer me čeka postupak u Mariboru u 02/2010 ali sada ću u svakom slučaju pokušati izbjeći klavocin, uzeti možda malo manje agresivan antibiotik i naravno piti lactocyn za vrijeme pijenja antibiotika jer ne želim ponovno te gljive (joj jesu me dotukle sama sebe sam tada podsjećala na nekog psića koji se stalno češka :shock: :shock: ) i pokušati ponovno sa onom kurom bijeli luk i bijelo vino. Također sam od nekih cura čula da su jako dobre i one vaginalete od australijskog čajevca pa ću i njih uključiti u terapiju.
    -bijeli luk i CRNO vino (pola kila cesnjaka i litru crnog vina ukuhati dok vino ne spadne na otprilike pola litre. procijediti u staklenu bocu, drzati u frizideru i piti 2 jusne zlice ujutro i navecer)
    - vaginalete cajevca
    - acidosalus vaginalete
    - caj protiv e.coli: breza list, origano list, vrijesak cvijet i majcina dusica. pomijesati i piti 3x po 2 deca.
    caj mozes naruciti na suban.hr,dostavljaju na adresu, placanje pouzecem. kutija je 7 kn (jeftinije nego u apoteci). naruci barem po 4 kutije od svakoga jer se treba piti 3 mjeseca

roze ja sam tako ubila e.coli koja je dokazana u 8. mjesecu za 2 mjeseca. zadnji put mi je trebalo godinu ipo sa antibioticima

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Jaa upravo pri kraju klavocina i počelo je čohanje
    Koma - ovo mi je prvi put da tak reagiram

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A joj samo kada vidim antibiotik vec me hvata svrab.Imala sam uzasnih problema sa tim gljivicama jer sam svako malo bila na antibiotiku za grlo.
    Pila sam svasta koristila kreme vaginalete i nikako se rijesiti gljivica.Kako ina kaze antibiotik i ovulacija = gljivice.Vec god. dana izbjegavam antibiotike dokle god mogu a isprobala sam ovo sa cesnjakom i kantarionom kao tampon i pokazalo se izvrsno, i da caj za zene tako se i zove ,kupuje se u ljekarni i pije po litru dnevno.Eto da se ne ureknem ali vec par mjeseci nemam frke.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Tuzna, ne moraš sad do u nedogled piti, kad ti bude bolje, onda možeš stat, of kors, najbolje pitat doktora. Mislim da dr. Latin nije za pijenje lactogyna u trudnoći (čini mi se da sam tako čula) pa vodite i o tome računa, ja sam ga osobno pila...
    hvala,ina!

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

netko je napisao mislim ina33 da postoje organizmi koji su skloni gljivicama - to je istina.
    Ja koji god da antibiotik dobijem nikada nisam dobila candidu ni bilo koje gljivica.
    Organizam mi je očito takav.
    Stoga, ne mislim da je uvijek nužno piti probiotike uz antibiotike.. nekada zbog preventive možemo posegnuti za prirodnim probioticima

dodala bih - umakanje tampona u probiotik, češnjak, a protiv e.colii (koju sma jelte dobila na prvom porodu i borila se sa njom punih 6 mjeseci) postoji jedan čaj kojeg nema uopće kupiti u slobodnoj prodaji (kod nas ga uopće nema a u Njemačkoj nema u slobodnoj prodaji).. to je neka biljka koja raste na visoravnima i jedino sa tim čajem ja sma se riješila e.colii...
    čaj je fenomenalan

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj pak prvotno napisa
    Imala sam uzasnih problema sa tim gljivicama jer sam svako malo bila na antibiotiku za grlo.
    Ja barem dva puta godišnje zbog upale grla završim na nekom pencilinskom antibiotiku, ili je to Ceporex ili Amoksicilin.Nikad, ali baš nikad nisam dobila gljivice, njih sam imala jednom davne 1998g, bila još djevica.
    Ništa uz antibiotike ne pijem.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sve mi izgleda trebamo poraditi na imunitetu.

meni je zaheb sto sam alergicna na med i proizvode od meda, ehinacea se ne preporucuje zenama koje zele zatrudniti, tako da mi je sad ostalo samo nalivati se tim acidosalus forte (ako ga ikad uspijem kupiti, nema ga u mojoj hell hole).
    ostaje mi jedino caj od nevena. pronasla sam jednom krasan teekanne immunal caj sa nevenom cimetom mentom mmmmmm predobar i jos super mirise. sad sam ostala na par kesica, moram u potragu.

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa
    tako da mi je sad ostalo samo nalivati se tim acidosalus forte (ako ga ikad uspijem kupiti, nema ga u mojoj hell hole).
    Ja bi trebala južno ovo koji dan, tamo gdje se uzgajaju mandarine, pa ako ti treba, javi na PP se dogovorimo da ti ponesem.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala ti maslackice idem ovaj vikend u vlajland zavicaj pa sam vec zvala ljekarnu u st-u da mi ostave bocu i da je ovaj put ne prodaju dok ne dodjem.

zadnji put sam ih zvala, narucila i rekla da ce mm doci kupiti a ona prodala dok je on dosa. danas mi kaze, kad sam joj to napomenula, da valjda nisam ostavila kauciju pitam je kako cu pobogu iz du zupanije ostaviti kauciju u st-u? ajme meni

a ti se uvik mozes javiti pp pa da popijemo kavu ako budem tu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •