Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: dežurstvo

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno dežurstvo

subota prijepodne odlučimo otići kod dežurne pedijatrice jer mala ima nekakve piknice po koki i guzi i počelo se širiti na prepone pa da ne dočekamo nedjelju ajmo ipak do dežurne.no tamo miliun djece čeka a dr nije pedijatrica nego neka deseta opće prakse.već mi je zlo jer znam šta je prošli put bilo kada je bila bolesna...dr opće 8btw to je dr moje bake)je rekao samo nakon 3 sata čekanja"pa stavljajte KAPI u nos" ne,mi to kao nismo radili
    no dobro ušli nakon 2 sata i kažem ja kako mala ima piknice dolje i pogleda ona i kaže da uzmem PENATEN kremu !? :shock: pa to je obična krema za guzu...kažem da inače koristim pavlovićevu i onu drugu i SUDOCREM kada se osuje ali sada ne pomaže i širi se..nezna...čeka...razmišlja...i odjednom ko iz topa "pa perite je u kamilici" pa naravno da ju perem u kamilici i tako zaključak je nikakav ostalo na tome da ju perem kamilicom i to je to za dva sata čekanja s bolesnom dječicom a sada je garant pokupila i neki virus
    uglavnom uzela sam bepanthen kremu i pantexol koji joj je prije pomogao a sutra SVAKAKO idem do svoje doktorice! ta dežurstva su STRAŠNA!!!
    btw dijete od 2 god je tamo čekalo jedno 2 sata s temp 39 dok ju nisu pozvale unutra jadna malena sva klonula i proljeve imala

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Dežurstva u Osijeku su očajna i što da ti kažem....nisi ni trebala ići zbog nečeg što nije baš hitno.
    Oni su tamo uglavnom da ispišu uputnicu za bolnicu.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa nije baš tako hitno ali otišla sam jer sam se bojala tko zna šta je i da se piknice ne prošire još dalje.... :?
    i nije dobro...još je jako crveno ...

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Dežurstva u Osijeku su očajna i što da ti kažem....nisi ni trebala ići zbog nečeg što nije baš hitno.
    Oni su tamo uglavnom da ispišu uputnicu za bolnicu.
    Potpis,bili jednom i sad ne bi išla osim ako baš nije jako hitno

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam Elu takvu donijela iz rodilišta tj. s osječke pedijatrije,puna 3 mj. koliko je stara se borin s crvenom guzom.PROŠLO!triderm krema i pavlovićeva za dekubituse(strašno zvući ali u nju stavljaju borne kis. i ribljeg ulja što pomaže u zacjeljivanju kože).nama guza čista ko lice, prvi put!!!!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

bili smo kod naše dr jučer i dala nam je od MUSTELE neku kremu da s tim probamo.lagano se smanjuje crvenilo ali prerano je još(od jučer).izbjegavat ću opet jedno vrijeme maramice ali neznam kako će tete u jaslicama :?
    btw dala nam je i sinersul(što nema veze s ovim) jer je grlo KOMA

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Užasna su dežurstva u Os. Ja bila do sada dva puta i načekala se, ali imala sam sreće da upadnem kod pedijatra. Otkako A. ima kronični bronhitis, moramo ići u dežurstvo kad počne napad...

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

POŠTO JE NA ANTIBIOTICIMA MOŽDA GUZA OPET BUKNE,NUSPOJAVA ANTIBIOTIKA!PROBAJ TETAMA KUPITI OBIČNE BLAZNICE MENI SU BILE SUPER!DANAS SAM JU PRVI PUT OBRISALA MARAMICAMA,OTKAKO SE RODILA!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jutros je bilo manje crveno ali ima piknice još..rekla je dr ako u 7 dana ne prođe da opet dođemo.ali izgleda da će ova kremica Mustela pomoći.jutros sam tetama rekla da je isključivo s tom kremicom mažu ali nezgodno je njima oprati ju vodom i vaticama jer ima puno djece...isto tako msilim da je možda slučajno brisala ju tuđim maramicama jer osim Niveinih ne koristimo druge jer baš zato jer je ranije imala alergije od drugih....

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja općenito ne vodim dijete doktoru ako stvarno nije nešto izvanredno s čim se ne bih mogla nositi još barem 1 ili 2 dana. Ionako i doktori kažu da ni sami ne mogu previše dok se bolest još nije razvila u neke prepoznatljive simptome, pa da i oni znaju što je.

Uglavnom, ako je u pitanju neka visoka temperatura, povraćanje, proljev mislim da je (u zagrebu) uvijek bolje otić na hitnu u zaraznu, a za ostale stvari čak i u klaćevu nego na "obično" dežurstvo. Tamo su bar pedijatri.
    Doduše u klaićevoj nikad nisam bila na hitnoj, ali sam ih puno puta zvala (čak i usred noći) i rekli su mi što i kako, a na zaraznoj smo bili jedanput i jest da smo čekali, ali su mu ipak odmah napravili sve moguće pretrage i nalazi su bili odmah gotovi (oni koji mogu) i bar smo ziher znali što mu je, a što mu nije. Uglavnomm čekanje nije bilo bez veze.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bili danas na dežuri u Domu zdravlja i odmah moram pohvaliti vrlo ljubaznog liječnika,ne znam mu ime naravno,visok,mlad. Strpljiv sa djetetom,iako je bila gužva užasno,na sve je htio dati opširan odgovor. Uglavnom njemu velika pohvala.

A sad ono što me naljutilo je to što je već svima poznato da vikendom u DZ-u ima jako puno bolesne djece a radi samo jedan pedijatar.

Roko je dobio vodene kozice i odmah sam otišla unutra reći sestri da sumnjam na zaraznu bolest i da ga ili primi ili da nas smjesti negdje da ne zarazimo druge,ali i drugi nas jer svi kašlju jako.
    Naravno,od toga ništa.Čekali red kao i svi drugi,samo sam ga svejedno odvela na suprotni kraj hodnika!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •