apricot prvotno napisa
ovo su, zapravo, problemi s dojenjem, ali ću vam ovdje napisati, kad ste se već skupile...
millie, tvoja beba je već prilično velika i nije nužno da ima stolicu svaki dan: kod dojene djece može izostati i po desetak dana i da nema nikakvih problema.
zanima me je li problem bio i prije davanja adaptiranog jer je moguće da je promjena mlijeka malo "zunila" probavni sustav, pa da se zato pojavio problemčić.
ako i dalje dojiš, savjetovala bih da ti počneš jesti hranu koja "otvara": na taj način ćeš pomoći i bebici.
kompot od suhih šljiva, špinat, sok od krušaka, šljiva ili marelica, čvarci... one namirnice za koje znaš da tebi pomognu kod opstipacije.
Nikako ne savjetujem čaj od kamilice, kako Gago kaže, jer to može prouzročiti samo još puno veći problem: prvih šest mjeseci je tvoje mlijeko sasvim dovoljno i to je ono što nam čak i kod ovakvih "slučajeva" kaže kako ne trebamo raditi paniku oko nekoliko dana nekakanja.
helena25 kod vas je ipak drugačija situacija s obzirom da beba ima samo 25 dana: u toj dobi bi trebao imati i po nekoliko stolica dnevno.
Prvo te molim da ne daješ taj čaj jer on puni želudac, daje signal bebi da ne treba toliko sisati... Ako beba ne doji dovoljno efikasno, ne dolazi do masnijeg i kaloričnijeg mlijeka i stolica izostaje, a to može značiti i slabiji napredak.
Išlo vam je odlično, 4-5 stolica dnevno je super, super!
Ja bih najradije da nazoveš SOS telefon, ali do tada, odgovori mi na neka pitanja:
koliko podoja imate tijekom 24 sata?
dojite li noću?
koliko često izmjenjuješ dojke?
je li beba možda prehlađena, curi li nosić?
ako kaka svaki drugi dan, koliko je to puta dnevno i koje količine?