Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Lepinje?

  1. #1
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno Lepinje?

    jel ima neko recept, ali ne ove što se peku na ulju
    nego u pećnici
    kao za ćevape

    ili je isto tijesto?

  2. #2
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    ah
    kad sve moram sama

    350gr brašna mekog
    jedan digo kvasac
    sol
    topla voda

    zamjesiti jako mekano
    ostaviti da stoji 15 minuta
    razvaljati na 5 malih kuglica
    ostaviti da stoji 10 minuta
    oklagijom razvaljati na 1cm krugove
    drškom male kuhače napraviti mrežu kao za križić kružić
    staviti na masni papir
    peći u max zagrijanoj pećnici dok lagano ne porumene

    e garant ko u pekarama, ima čak i sredinu mekanu mmmljack
    dobar tek!

  3. #3

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    lepinje su

  4. #4
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    inače ili si pravila?

  5. #5

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    radim ih već tri dana za redom.

  6. #6
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno


  7. #7
    Mali princ

    Početno

    A sa čime ih papate?

  8. #8
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno

    Kad ih napravim, mi ih uglavnom pojedemo same, bez ičeg jer su turbo fine. Naravno, MM ih malo napuni s pršutom i sirom - da ne bi bile niskokalorične

  9. #9
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    Citiraj mama ana prvotno napisa
    A sa čime ih papate?
    svašta
    pa s ćevapima


    šala
    solo, s margarinom i biberom i soli
    s namazima
    s ćevapima
    s nekim prilogom s piletinom "na kineski"
    samo s paprikom i paradajzom i sirom

  10. #10
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno

    o boze
    za moju kilazu topici su vam dobri za izbjegavat

  11. #11
    nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    529

    Početno

    Ja radila jučer točno po receptu, ispale tvrde ko kamen .

  12. #12
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj nana prvotno napisa
    Ja radila jučer točno po receptu, ispale tvrde ko kamen .
    I meni, ali me bilo sram napisati.

  13. #13
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    tijesto mora biti mekano mekano premekano
    ali mora malo i nadoći zbog kvasca

  14. #14
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    a možeš ih odmah ako su tvrde umotati u vlažnu krpu i pustiti da odstoje par minuta

  15. #15

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    678

    Početno

    Citiraj Mamita prvotno napisa
    ah
    kad sve moram sama

  16. #16
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    na vlastitim se pogreškama najbolje uči !

  17. #17
    devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    savršeno, radila sam ih danas... mmmmmmmmmmmmmmmm

  18. #18
    Maza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    173

    Početno

    koliko dugo pečeš u pećnici i na kojoj temp?
    I da li ih okrećeš?

  19. #19
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    ja ne okrećem
    10-15 min nemam pojma
    dok ne porumene
    na max temp

  20. #20
    devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Pećnicu sam stavila na maksimum, pekla sam s predgrijanjem (ali ne toliko da se zagrije do kraja kako bi se lepinje ipak još malo digle), a bile su gotove za 10-15 min. Izvadila sam čim su počele malčice jače hvatati boju.

  21. #21

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    235

    Početno

    koliko vode stavite na 35 dkg brašna???

    ajde obratite pažnu pa napišite...znam da mora biti mekano al ovako će mi bilti lakše jer ne mijesim često s kvascem pa još nemam feeling

  22. #22

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    samo da kazem da jedva cekam da ih isprobam :D

  23. #23

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Mamita, jesi li ti jela kada Somun
    Zeno, ovo su lepinjice Jest ukusno i sve, ali ovo somuna ocima vidjelo nije.
    Evo ja trazim original recept

  24. #24

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Jao kako ovo napisah
    Pitam MAMITU da li je ikada jela SOMUN????

  25. #25
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    neću komentirati

  26. #26

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj Mamita prvotno napisa
    neću komentirati
    evo na sve strane trazim pravi recept, ali nikako. Mislim da je caka u pekarskoj pecnici

  27. #27
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    ne kužim zašto ne podložiš vatricu

  28. #28

    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    Slavonski Brod
    Postovi
    192

    Početno

    zašto nitko ne kaže KOLIKO VODE, otprilike???

  29. #29
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    otprilike jedna do 4 čaše

    samo za tebe drugi put ću mjeriti koliko vodurine

  30. #30

    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    Slavonski Brod
    Postovi
    192

    Početno

    tenkjuverimač. sad sve znam. k'o što sam i znala.

  31. #31

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Citiraj snorki prvotno napisa
    Mamita, jesi li ti jela kada Somun
    Zeno, ovo su lepinjice Jest ukusno i sve, ali ovo somuna ocima vidjelo nije.
    Evo ja trazim original recept
    Ajde vidi na ovim stranicama:
    http://kozarackikuhar.blogger.ba/arh...6/10/09#460199

    Valjda je tu dobar recept, ja nisam probala.

  32. #32

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    ja sam isprobala sve moguće recepte,al mi uvijek ispadne ko pogača.

    još mi je najbolji mamitin recept.
    tj.poanta je u tome da tijesto bude što mljeckavije prije no što se stavi peći.

  33. #33
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    da ta mljeckavost
    izludi me

    a poslije ako su vam jako tvrde-što se meni jednom desilo samo ih umotate u mokru krpu na par minuta

    i još jedan dodatak je super
    odlične su s dodatkom kima u tijesto
    ili odozgo

  34. #34

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    BiH
    Postovi
    402

    Početno

    Mamita Danas radila i nestale za 5 minuta. upravo radim nove
    Meni su lepine sasvim OK, somun ne volim

  35. #35
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    baš dobro :D

  36. #36
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Mi ovo radimo kao podlogu za pizzete i super je. Tijesto mora biti jako, jako mekano i skroz je petljavo pa je kod mene tehnika sljedeća - uzmem dio u šaku i onda njome zamahnem iznad tepsije. Što padne, padne. Na to kap ulja i mrvicu oblikujem. Rado bih naučila neki bolji način.

  37. #37
    sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    493

    Početno

    jel digo kvasac suhi ili onaj u kocki?

  38. #38
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Digo je suhi kvasac.

  39. #39
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    uzmem dio u šaku i onda njome zamahnem iznad tepsije

    a svi bjež...
    probaj pokvasiti ruke vodom
    ne ljepi se onda

  40. #40
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Citiraj Mamita prvotno napisa
    uzmem dio u šaku i onda njome zamahnem iznad tepsije

    a svi bjež...
    probaj pokvasiti ruke vodom
    ne ljepi se onda
    Nije mi još jasno kako nešto što je premokro može postati manje ljepljivo ako se dodatno smoči, ali stvarno funkcionira. Zahvaljujem

  41. #41
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno



    nema na čemu

  42. #42
    sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    493

    Početno

    Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Digo je suhi kvasac.
    Postoji i di-go kvasac u kocki.


    http://public.fotki.com/sasana/svasta/


  43. #43

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj sasana prvotno napisa
    Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Digo je suhi kvasac.
    Postoji i di-go kvasac u kocki.


    http://public.fotki.com/sasana/svasta/

    kod mene se digo uvijek odnosi na suhi,a svježi je svježi

  44. #44
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Citiraj sasana prvotno napisa
    Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Digo je suhi kvasac.
    Postoji i di-go kvasac u kocki.


    http://public.fotki.com/sasana/svasta/

    Sram ih bilo, zakomplicirali su terminologiju
    Ja sam radila sa suhim.

  45. #45

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    BiH
    Postovi
    402

    Početno

    Nije da dižem topic, ali moram još jednom pohvaliti receptić za lepinjice - mi ih pravimo bar tri puta sedmično i ubijamo se jedući ih

  46. #46
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno


  47. #47
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno


  48. #48

    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4

    Početno

    Gledam malo vase fine receptice, pa da ne bude da samo gledam evo mog savjeta za super mekane lepinje.

    Tijesto napravim od oka ko za kruh mekano, ali ne premekano.
    Najprije se digne kvasac, pa onda tijesto, pa onda tijesto stavim na plohu i napravim dugačku kobasicu i nju izrezem na komade.
    Onda od komada napravim kuglice i lagano ih spljostim( nesmiju bit pretanke prst debele)
    Lagano ih premazem uljem i stavim da se dignu.
    Onda ih ispecem i sad NAJVAZNIJE: pecene premazati sa mjesavinom ulja i vode i to odmah cim ih izvadite i bit ce super mekane.

    P.S. meni su ukusnije ako je tijesto slanije


    uzivajte i dobar tek.

  49. #49
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Ja nikako da se maknem od forme "cigle" ... Pokušat ću s premazivanjem,a ako mi ne uspije vratit ću se ovamo kukati

  50. #50
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    ako ti se tijesto ne diže onda znači da ti je voda pretopla (zbog kvasca).

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •