jel ima neko recept, ali ne ove što se peku na ulju
nego u pećnici
kao za ćevape
ili je isto tijesto?
jel ima neko recept, ali ne ove što se peku na ulju
nego u pećnici
kao za ćevape
ili je isto tijesto?
ah
kad sve moram sama
350gr brašna mekog
jedan digo kvasac
sol
topla voda
zamjesiti jako mekano
ostaviti da stoji 15 minuta
razvaljati na 5 malih kuglica
ostaviti da stoji 10 minuta
oklagijom razvaljati na 1cm krugove
drškom male kuhače napraviti mrežu kao za križić kružić
staviti na masni papir
peći u max zagrijanoj pećnici dok lagano ne porumene
e garant ko u pekarama, ima čak i sredinu mekanu mmmljack
dobar tek!
lepinje su![]()
radim ih već tri dana za redom.
A sa čime ih papate?
Kad ih napravim, mi ih uglavnom pojedemo same, bez ičeg jer su turbo fine. Naravno, MM ih malo napuni s pršutom i sirom - da ne bi bile niskokalorične![]()
svaštamama ana prvotno napisa
![]()
pa s ćevapima
šala![]()
solo, s margarinom i biberom i soli
s namazima
s ćevapima
s nekim prilogom s piletinom "na kineski"
samo s paprikom i paradajzom i sirom
o boze
za moju kilazu topici su vam dobri za izbjegavat
tijesto mora biti mekano mekano premekano
ali mora malo i nadoći zbog kvasca
a možeš ih odmah ako su tvrde umotati u vlažnu krpu i pustiti da odstoje par minuta
Mamita prvotno napisa
![]()
savršeno, radila sam ih danas... mmmmmmmmmmmmmmmm![]()
koliko dugo pečeš u pećnici i na kojoj temp?
I da li ih okrećeš?
ja ne okrećem
10-15 min nemam pojma
dok ne porumene
na max temp
Pećnicu sam stavila na maksimum, pekla sam s predgrijanjem (ali ne toliko da se zagrije do kraja kako bi se lepinje ipak još malo digle), a bile su gotove za 10-15 min. Izvadila sam čim su počele malčice jače hvatati boju.
koliko vode stavite na 35 dkg brašna???
ajde obratite pažnu pa napišite...znam da mora biti mekano al ovako će mi bilti lakše jer ne mijesim često s kvascem pa još nemam feeling![]()
samo da kazem da jedva cekam da ih isprobam :D
Mamita, jesi li ti jela kada Somun![]()
Zeno, ovo su lepinjiceJest ukusno i sve, ali ovo somuna ocima vidjelo nije.
Evo ja trazim original recept![]()
Jao kako ovo napisah![]()
Pitam MAMITU da li je ikada jela SOMUN????![]()
evo na sve strane trazim pravi recept, ali nikako. Mislim da je caka u pekarskoj pecniciMamita prvotno napisa
![]()
zašto nitko ne kaže KOLIKO VODE, otprilike???
otprilike jedna do 4 čaše![]()
samo za tebe drugi put ću mjeriti koliko vodurine
tenkjuverimač. sad sve znam. k'o što sam i znala.![]()
Ajde vidi na ovim stranicama:snorki prvotno napisa
http://kozarackikuhar.blogger.ba/arh...6/10/09#460199
Valjda je tu dobar recept, ja nisam probala.
ja sam isprobala sve moguće recepte,al mi uvijek ispadne ko pogača.
još mi je najbolji mamitin recept.
tj.poanta je u tome da tijesto bude što mljeckavije prije no što se stavi peći.
da ta mljeckavost
izludi me
a poslije ako su vam jako tvrde-što se meni jednom desilo samo ih umotate u mokru krpu na par minuta
i još jedan dodatak je super
odlične su s dodatkom kima u tijesto
ili odozgo
MamitaDanas radila i nestale za 5 minuta. upravo radim nove
![]()
Meni su lepine sasvim OK, somun ne volim![]()
Mi ovo radimo kao podlogu za pizzete i super je. Tijesto mora biti jako, jako mekano i skroz je petljavo pa je kod mene tehnika sljedeća - uzmem dio u šaku i onda njome zamahnem iznad tepsije. Što padne, padne. Na to kap ulja i mrvicu oblikujem. Rado bih naučila neki bolji način.
uzmem dio u šaku i onda njome zamahnem iznad tepsije
a svi bjež...
probaj pokvasiti ruke vodom
ne ljepi se onda
Nije mi još jasno kako nešto što je premokro može postati manje ljepljivo ako se dodatno smoči, ali stvarno funkcionira. ZahvaljujemMamita prvotno napisa
![]()
Postoji i di-go kvasac u kocki.Balarosa prvotno napisa
http://public.fotki.com/sasana/svasta/
![]()
kod mene se digo uvijek odnosi na suhi,a svježi je svježisasana prvotno napisa
![]()
Sram ih bilo, zakomplicirali su terminologijusasana prvotno napisa
Ja sam radila sa suhim.
Nije da dižem topic, ali moram još jednom pohvaliti receptić za lepinjice - mi ih pravimo bar tri puta sedmično i ubijamo se jedući ih![]()
Gledam malo vase fine receptice, pa da ne bude da samo gledam evo mog savjeta za super mekane lepinje.
Tijesto napravim od oka ko za kruh mekano, ali ne premekano.
Najprije se digne kvasac, pa onda tijesto, pa onda tijesto stavim na plohu i napravim dugačku kobasicu i nju izrezem na komade.
Onda od komada napravim kuglice i lagano ih spljostim( nesmiju bit pretanke prst debele)
Lagano ih premazem uljem i stavim da se dignu.
Onda ih ispecem i sad NAJVAZNIJE: pecene premazati sa mjesavinom ulja i vode i to odmah cim ih izvadite i bit ce super mekane.
P.S. meni su ukusnije ako je tijesto slanije
uzivajte i dobar tek.
Ja nikako da se maknem od forme "cigle" ... Pokušat ću s premazivanjem,a ako mi ne uspije vratit ću se ovamo kukati![]()
ako ti se tijesto ne diže onda znači da ti je voda pretopla (zbog kvasca).