Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 61 od 61

Tema: praxiten

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kratki OT...

kako je pala odluka da se istina ne kaže njemu već supruzi?
    je li etično prešutiti istinu pacijentu, a reći je članu obitelji?
    dida rekao da je kćer ovlaštena razgovarati i konsultirati lječnika, ovlaštena podizati umjesto njega ljekove i otpusna pisma. pretpostavljam samo usmeno. to je vezano za lječničku tajnu kao takvu... a što se tiče prešućivanje istine - naravno da je itekako upitno jel to etično... lječnik rekao mami da ne bi govorio didi, jer stari ljudi znaju jako pasti u depru kad čuju takvu dijagnozu, da je za starije ljude i za njihovo ozdravljenje bolje da se ne govori da je to rak. mama ga samo poslušala, a i mi ostale zajedno s njom.

ne velim ja da je sve tako jednostavno.... osim što je jasno tko se treba držati lječničke tajne

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa
    Alex slažem se da ako čovjek sam sebi ne želi pomoći,uzalud trud svima nama,ali doktor može prestat pisat recepte za Praxiten ili Helex ili Normabel.Eto,barem to za početak.
    ma ne može samo na osnovu onog što mu kaže netko sa strane
    na kraju krajeva naglo skidanje s tih ljekova može biti jako neugodno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    ne velim ja da je sve tako jednostavno.... osim što je jasno tko se treba držati lječničke tajne
    naravno da je to jasno, samo je pitanje da li se taj liječnik držao kad je pacijentovoj kćeri rekao njegovo stanje
    da se razumijemo, to je praksa, i vjerovatno bi ja to napravilia pogotovo ako bi procijenila da bi istina pacijenta dovela u još teže stanje, ali je to u stvari odavanje liječničke tajne, kad smo je se već uhvatili
    nisam pravnik, ali ne znam da li bi na sudu bila razlika između toga i odavanja majki da joj kćer pije antibebi

puhica sorry, sorry

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aleksandra70vanja:
    to je u redu, na tebi je da odeš, upozoriš
    mada mislim je tu više problem u rakijici nego u praxitenu, a to je jako gadno , takve osobe jako poriču, i teško je tu nešto napraviti
    liječnik neće reć rekla mi je vaša susjeda, kći, nećakinja.... da vi cugate
    lijecnik bi to mogao "odigrati", jer su doticnoj lijekovi i lijecnici predmet obozavanja, a pogled na naslagane sarene tabletice cini ju blazenom i ulijeva joj osjecaj sigurnosti. radi se o osobi u poodmaklim godinama, mozda je "zaboravila" da se uz takve lijekove ne smije piti alkohol; poznajuci ju, mislim da bi upozorenje lijecnika moglo upaliti; koliko sam shvatila, ona je iskreno uvjerena da su praxiteni totalno bezazleni i bezopasni. :/

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

u biti, opcenito, koga god pitam, svi vise-manje misle da praxiten nije nis strasno, ukljucujuci lijecnike. ali kad cujem da izaziva ovisnost, svakakve nuspojave, "sjeda" na jetru i tko zna sto jos... a uzima se godinama... pitam se kakve su posljedice takvog dugorocnog konzumiranja. ako osoba ima neke probleme, a ocito ih ima - npr. dugogodisnja nesanica, anksioznost i slicno, da ne idem sad u jos ruznije detalje, zar je dovoljno dati joj praksiten?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Znaš kaj ja mislim?Praxiten je zapravo vrlo jeftin lijek i mislim da je upravo to razlog takvog masovnog prepisivanja istog.
    Slično ko i Amoxil,to je najjeftiniji antibiotik,a učinkovitost mu je vrlo niska,dok recimo Klavocin je puno učinkovitiji,ali i četri puta skuplji lijek,pa ga liječnici puno rjeđe propisuju.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

amoxil je potcjenjeni lijek
    klavocin je amoxil s dodatkom klavulonske kiseline
    neke bakterije produciraju betalaktamazu koja inhibira djelovanje amoksicilina te je tu naravno klavocin puno efikasniji
    ali ako po antibiogramu se pokaže da bakterija reagira i na sam amoksicilin meni bi to bio lijek izbora jer ima puno manje nuspojava
    ja sam osobno prije 2 mjeseca, za pošteni sinusitis, bez antibiograma, samo na osnovu krvne slike i rtg uzela amoxil
    i riješila sam, odreagirala sam na amoxil,s klavocinom bi bilo brže, ali bi i zakačila gljivice što s amoxilom nisam

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

amoxil je dobar,osim ak ti ga dr ne da za gljivice ko meni...pa završiš na anticandida dijeti i vaginaletama i borbi,velikoj....

a70v je li klavax isto što i klavocin ili ima razlike?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa

a70v je li klavax isto što i klavocin ili ima razlike?
    mene će banati radi tolikih OT

lijek je amoksicilin + klavulonska kiselina
    pod imenom
    klavocin ga proizvodi pliva
    klavax farmal, bivši razvitak iz ludbrega, a
    augmentin GSK

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

thanx,banat će nas skupa...
    ja idem sama,,,pa- pa

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    amoxil je potcjenjeni lijek
    klavocin je amoxil s dodatkom klavulonske kiseline
    neke bakterije produciraju betalaktamazu koja inhibira djelovanje amoksicilina te je tu naravno klavocin puno efikasniji
    ali ako po antibiogramu se pokaže da bakterija reagira i na sam amoksicilin meni bi to bio lijek izbora jer ima puno manje nuspojava
    ja sam osobno prije 2 mjeseca, za pošteni sinusitis, bez antibiograma, samo na osnovu krvne slike i rtg uzela amoxil
    i riješila sam, odreagirala sam na amoxil,s klavocinom bi bilo brže, ali bi i zakačila gljivice što s amoxilom nisam
    Ja sam negdje pročitala da će se Amoxil prestat proizvodit jer mu je učinkovitost pala na svega dvadesetak posto :?
    Ja osobno dobro reagiram na Amoxil,dok mi je od Klavocina grozno zlo i imam kronični proljev.
    Eh,kad bi bar Praxiten prestali proizvodit,jer mislim da je i tu učinkovitost upitna nakon što se razvije ovisnost,a ovisnost se razvije jako brzo.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovisi o bakteriji, recimo e. coli je u visokom pototku rezistentna tako da amoksicilin neće biti lijek izbora kod urinarnog infekta, dok je recimo efikasan kod heamophilusa influenzae
    nisam čula ništa o prestanku proizvodnje

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •