Prvo,mislim nazvati obiteljsku liječnicu koja piše recepte za te lijekove,porazgovarati s njom,pa ćemo vidjeti što dalje.Nadam se da ćemo uspjeti.puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
Moram ovdje svakako spomenuti da je najveći problem što se kod nas do takvih lijekova previše lako dolazi.Mnogi doktori prepisuju recepte ne razmišljajući previše,a znam da se i bez recepta bez problema mogu kupiti takvi lijekovi,pa i mnogi drugi.U Sloveniji i Austriji je to puno strože i bolje riješeno.Ja sam jednom davno na zamolbu prijateljice pokušala kupiti Valijum u austrijskoj apoteci,ona mi je dala recept od privatnog doktora,uredno poštambiljan,al ja Valijum(koji isto spada u lijekove za smirenje) nisam uspjela kupiti,magistra mi je tražila povijest bolesti i postavila milijun pitanja,te objasnila da ona mora svakog kupca takvog lijeka registrirati,a pošto nisam imala tražene papire,ona mi nije mogla lijek prodati.I ja ovakav postupak smatram sasvim u redu,jer na taj način se štite pacijenti,samo što to mnogi ljudi ne razumiju.U Sloveniji je slična praksa,nama to djeluje dosta komplicirano,al zapravo,ponavljam to je tako zbog nas,da nas zaštiti.