tanci... 82-godišnjem čovjeku smo tajili, jer je ionako u depresiji što se tiče ovog što ga je snašlo. a ionako nećemo moći dugo tajiti, ako bude morao ići na kemo.

inače, i moj otac je imao rak. moja sestra i ja smo na tajnom kanalu otišle do njegove lječnice. rekle smo joj da ona šuti i da nam ništa ne govori, da znamo da ima obavezu čuvanja lječničke tajne, da mi nismo došle da čujemo ono što nam otac možda i prešućuje... nego smo došle da mi njoj nešto kažemo, da ona zna. i rekle smo joj i povukle se.

nije problem u nama smrtnicima što želimo pomoći, nego bi lječnici trebali jasno i glasno dati do znanja da postoji lječnička tajna (što naravno i govore, al ovako malo se na ovom topicu - nespretno - stekao utisak da sve zavisi situacije)... frendica koja radi na onkologiji mi je znala reći da također tako znaju nazvati susjedi nekoga i raspitivati se što je s njim... ono čista radoznalost, al ponekad pomiješana i sa velikom dozom bahatošću... i nerazumijevanjem kad lječnici vele da im ne smiju ništa reći vezano za pacijenta.

a "procjena" doktora kojem su pacijenti na tekućoj vrpci - sasvim drugo.
ne kuzim što time želiš reći?