Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Krivi prstići na nogama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Krivi prstići na nogama

Nisam našla sličnu temu, pa otvaram novi topic.
    Moja curica ima iskrivljene prste na nogama, a ni malom baš nisu ravni.
    Konkretnije, jedan prst joj ide preko drugog (na obje nogice ). Doktorica je rekla da ih izvlačim, pa lijepim flasterima da "otkriju" pravi položaj, no ništa ne pomaže, a kako raste, sve ružnije izgleda, a prstići se sve više preklapaju.
    Kupujemo joj cipele i papuče sa što većim prostorom za prstiće, da ju dodatno ne stišće. Ne znam ......
    Ima li tko kakvih iskustava?

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Krivi prstići na nogama

Mi isto imamo takav problem al se nadam s razvojem da će se ispraviti inače imamo i noktiće u mesu pa mi je rezanje noznih placa užas uvijek mislim da će ga boliti inače mislim da bi trebala isto vježbati ili ga putiti da sto više bude u čarapama jedva čekam ljeto da bude bos

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..eeee ma bas sam si msilila jednog dana stavit bas ovaj topic-i Karlo ima na obje nogice treci prstic "preklopljen" susjednim prstićima..neznam jel' to možda od nekih uskih cipelica ili???... :?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I kod H se jedan prst dize gore, odnosno izgleda kao da lezi ukoso na onom do njega. Nismo jos pokazali doktorici, to valjda treba pogledati ortoped. Inace, mislim da nije to od uskih cipelica, H ima razlicite cipelice i papucice, tako da mislim da ne bi trebalo biti od toga.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara to ima na lijevoj nozi od rodjenja - znaci nije od cipela.
    nismo ni pokusali ispravljati, a ni ne razmisljamo previse o tome, ono, ima takav prst i to je to. sjetim ga se jedino kad netko otvori ovakav topik (da, da bilo ih je vec par u zadnje 3,5 godine )

za utjehu, s vremenom se malo ispravio. i ne predstavlja joj nikakvu poteskocu u hodanju, trcanju, penjanju i slicnom...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I mi smo imali taj problem i isto nam je pedica savjetovala to ljepljenje sa flasterima, ali on to nije nikako podnosio, pa smo prestali. Sad ima 7 god i skroz se ispravilo. Kako nogica raste, prstići imaju više mjesta.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ima na obje nogice treci prstic "preklopljen" susjednim prstićima
    Ovako i kod nas i to od rođenja, tako da nema nikakve veze s cipelicama.
    nismo ni pokusali ispravljati, a ni ne razmisljamo previse o tome, ono, ima takav prst i to je to
    ovako i ja rezoniram

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Meni su na oba stopala 3 prsti preklopljeni preko 2. Obzirom na
    probleme druge vrste dobar dio djetinjstva sam provela kod
    ortopeda i to vrhunskih. Nikad niti jedan nije pomenuo taj problem.
    Ja sam u pubertetu, jer mi je to ružno izgledalo pokušala
    ispraviti kojekakvim spravicama, nisu se ni pomakli
    Ako vas brine da li to djetetu smeta, ne, osim ako nisu estetski frikovi,
    ali to ćete otkriti kasnije.

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajam zanima me da li ste išli kod ortopeda za prstiće jer se mi spremamo za to ??

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I moj Roko je od rođenja imao dva preklopljena prsta na nozi,i također je pedijatrica savjetovala ljepljenje flasterima što smo i radili svakodnevno par mjeseci,odnosno dok je dozvoljavao.Čini mi se dok nije propuzao.
    Sad je puno bolje iako nije savršeno,ali me ne brine jer su i moji takvi

Ma nije ti to ništa strašno,ali ako misliš da nisu dovoljni flasteri traži uputnicu za ortopeda i bit će sve ok!

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma ja osobno mislim da će se to ispraviti jer nisu baš strašno malo nam se sakrivaju al mislimda ću ići kod privatnika nismo ništa radili do sad nadam se da će sve bit ok kako funkcionira flaster???

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Flaster ti dođe preko smotuljka od vate,tako smo mu mi učvrstili prst koji je išao preko drugog prsta.Odnosno,sa tim smotuljkom i flasterom,prst je stajao ravno.
    I ne očekuj odmah veliki pomak,malo po malo,ali svakodnevno.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

madi imaš pp.
    Da se ipak i javim. Nakon neuspješnog ljepljenja flasterima i vaticom, pustili da stvari idu svojim tokom i sad su joj prstići manje krivi.
    Na jednoj nogici čist lijepo izgledaju, a na drugoj se još malo preklapaju, ali kupujemo joj uvijek cipelice koje joj prekrivaju prstiće ili barem većim dijelom (npr sandalice) i naprijed su plosnatije (sad stvarno ima izbora). Ona se ne buni (za razliku od stavljanja flastera). Planirano do Batinića uskoro, pa ćemo vidjeti što će on reći!

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam brzo odustala od flastera i kad su im nogice narasle prstići su se prestali preklapati. Nekad je najbolje ne poduzimati ništa. :/

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i moja je imala na obje noge 2. prst uzdignut, pa kad joj se gledalo stopalo izgledala je ko da ima 4 umjesto 5 prstiju.
    nikad nismo ništa poduzimali niti pokušavali ispravljat.
    pedijatrica nam je kazala kako će se to samo od sebe s vremenom ispravit. i ispravilo se. valjda kako dite raste i hoda pa gazi svojom težinom i prsti palac i srednji prst su jednostavno sami napravili mjesto ovom drugom prstu.
    još joj je samo malo ostao uzdignut, ali kad stane nogom na pod sve dođe na svoje, odnosno svi prsti su namišteni kako treba bit.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja tvrdim kako to nije dobro za kičmu i kako prstiće treba razdvajati.
    ne znam kako je s djecom, ali kod odraslih se u tim slučajevima preporuča da, kad god mogu, nose silikonske razdjelnike.

ako je prst preko prsta, spušta se svod stopala, a to dalje utječe na cijeli skelet.
    (meni sve fino objasnila doktorica Štajduhar)

možda je ipak najbolje pitati ortopeda.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a s koliko je godina najbolje odvest dite ortopedu?
    je li griješim ili sam nešto pobrkala, ali mi se čini da sam zapamtila da dite prije 3 godine ne triba uopće vodit ortopedu jer da "dijagnoza" nije relevantna.

mojoj se eto ( :D ) ispravili samo od sebe, odnosno spustili na svoje mjesto.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa

.
    Meni je ona rekla da će se kako se širi stopalo, svi prsteki doći na svoje mjesto i tako i bi.

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sad sam ja sva zbunjena da li ić il ne možda da se prvo savjetujem s pedijatricom ipak bi ona trebala znat naj naj (mislim po iskustvu i struci)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa

.
    Meni je ona rekla da će se kako se širi stopalo, svi prsteki doći na svoje mjesto i tako i bi.
    eto, kako to djeca fino rješavaju, a s nama same peripetije :D

madi, pitaj pedijatricu ili nazovi nekog zagrebačkog ortopeda.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •