Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: pretrage-sumnja na down-što učiniti?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno pretrage-sumnja na down-što učiniti?

Pitam za jednu svoju susjedu koja nema net....i nadam se kao i uvijek da će netko od vas pomoći
    naime...ima bebu od 3 mjeseca i počeo je pred 10-ak dana učestalo bljuckati...i to čak i nakon par sati od obroka da bi bilo sve gore dok se nije pretvorilo u lagano povraćanje...pedica je zaključila da ako stanje bude još gore odvede malog na Šalatu da vide da li je možda refluks u pitanju....kako je ovaj vikend 7-8puta opet lagano povraćao (Bljucao :? )odveli su ga na Šalatu i ostao je u bolnici...doktor koji ih je zaprimio napisao je dosta pretraga za obaviti što se mogućnosti refluksa tiče a isto tako primjetio je i brazdu u duljini 4 prsta na dlanovima (što je karakteristika down sindroma)te predložio i genetsko testiranje...uglavnom do danas nikakve pretrage osim krvi i urina nisu obavljene...nekakva doktorica tamo na odjelu je zaključila da je vjerovatno bio neki infekt i to samo po nalazima krvi i urina koji su bili ok....povraćanje se nije nastavilo i oni planiraju malog otpustiti doma
    kad si ja još malo prevrtim film unatrag....mali ne dobiva dobro na težini...cca 200g od 2-3mjeseca života....uključeni su i na vježbe radi hipotonije (a fizijatar je i primjetio nešto na prsnoj kosti što sam pročitala da može biti karakteristika DS)....
    da li netko od vas ima iskustva s kasnije uočenim down sindromom jer laički gledano mali ne izgleda kao da ga ima...a opet ima par stvarčica koje su povezane s DS...
    savjetovala sam joj da inzistira na dodatnim pregledima i šta se refluksa tiče kad je još u bolnici ali čini se da ta doktorica nema namjeru išta dalje raditi...
    ne znam šta se može napraviti i kako ih nagovoriti da se sve ipak detaljno pregleda kad je već od subote tamo...
    sorry na dugačkom postu....nadam se da sam bila jasna...ako ima netko neku pametnu ideju samo dajte...

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

downovci imaju specifican izgled - kose oci (mongoloidne), jezik cesto u toj ranoj dobi stoji van usta.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

postoji mogucnost kasno uocenog dauna. nedavno je bio slican post na gp na mibu pa procackaj tamo

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •