Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Rodiliste u Zadru

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Rodiliste u Zadru

evo jedan "inside look"

sto kazu lijecnici o standardima rodilista, porodu, medicinskim postupcima, prisustvu tate na porodu...

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=136&Show=1564

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Trebala bih roditi u Zadru u rujnu. Zanima me kako to izgleda iz iskustva žena koje su rodile ovdje. Ima li problema s prisustvom oca na porodu? Koliko često primjenjuju epiziotomiju? Kakvi su liječnici? Da li mi je pametnije otići roditi negdje drugdje (Zagreb?)
    Hvala na svim savjetima.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bog Nina,
    Moj je dojam da je nase rodiliste bolje od vecine zagrebackih. U Zagrebu doduse nisam radjala, samo sam citala.
    evo ti jednog linka od prije, mozda ti pomogne
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...t=zadru#126251

Otac moze biti na porodu, epiziotomija nazalost jest rutinska, ali moguce ju je s pravilnim stavom i uz malo srece i izbjeci.
    Ako si iz Zadra, zanimat ce te da organiziramo tecajeve (do rujna sigurno) pa ces i moci cuti kako sebi povecati sanse za izbjeci epiziotomiju

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

dijanam, hvala ti puno.
    Sad mi je sve malo jasnije. Malo me brinu zbog rutinske epiziotomije, koliko su spretni kod poroda bez epiziotomije? Zapravo se ne bojim poroda, ali kad pomislim na epiziotomiju hvata me nesvjestica i panika. Anđelić kaže da je epiziotomija super . Nije me uspio uvjeriti. Ali glavno da MM može biti sa mnom, uz njega će sve biti lakše.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nina, ja sam rodila prošlo ljeto u 8. mj. u zadarskoj bolnici, i mogu te "utješiti" da sam bila ugodno iznenađena osobljem u rađaoni (a bila sam tamo više od 10 sati), bili su skroz OK, normalni, pristupačni, ljubazni, klistiranje i brijanje gotovo da nisam ni osjetila, čak su i MM pustili unutra (mi nismo planirali da on bude pri porodu, ali kako sam ja ležala tamo par sati, on je privirio da se raspita što je sa mnom, a oni su ga odmah "obukli" i pustili k meni).
    Rekoh, ugodno iznenađena, jer sam tamo došla prilično skeptična i ne očekivajući nešto previše od njih.
    Ako možeš, odi na tečaj, svaka informacija o porodu je dobrodošla. Meni je pomoglo, barem da se psihički pripremim.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga Nina, ja ću ti potvrditi ovo što kaže Dijana i dodati da mi je sam porod u zadarskom rodilištu ostao u lijepom sjećanju. Javi se na pp, možemo se negdje naći i odgovoriti ti na sva pitanja koja te muče.
    Ne znam je li ti poznato da poslije 30. tjedna trudnoće možeš nazvati rodilište i zatražiti da te glavna sestra provede kroz sve prostorije i objasni ti proceduru, kao i što trebaš ponijeti. Meni je taj obilazak jako puno pomogao da se psihički pripremim i sve si posložim u glavi.
    Ne boj se, samo hrabro naprijed u susret svojoj bebici!

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pitanje: trebala bih roditi u Zadru u listopadu 2007. Je li još uvijek točno da u zadarskoj rađaoni ne postoji mogućnost epiduralne? Ne piše datum kada je pisan članak http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=136&Show=1564 pa ne znam koliko su te informacije stare.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

[/quote]Pitanje: trebala bih roditi u Zadru u listopadu 2007. Je li još uvijek točno da u zadarskoj rađaoni ne postoji mogućnost epiduralne? Ne piše datum kada je pisan članak http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=136&Show=1564 pa ne znam koliko su te informacije stare.

Obzirom na datum posta, rekla bih da su te info stare barem 2 godine.

Ja namjeravam roditi u Zadru za mjesec dana (inace sam iz Zagreba), pa sam ih zvala telefonom da se malo raspitam. Javila mi se vrlo ljubazna primalja koja je rekla da imaju redovne obilaske rodilista cetvrtkom u 11 ujutro. Ne moras se posebno najavljivati, samo se pojavis i trazis sr. Lidiju. Ona vodi obilaske i za sve detalje se raspitas kod nje na licu mjesta.

Sretno!

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nesto sam fulala. Citat je moj tekst, a nekvotano je ono sto sam namjeravala citirati. Sorry na zabuni.

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sve OK

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •