Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: Nemogu vise...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Nemogu vise...

...viknula sam nocas u jastuk a suze su potekle same od sebe. Evo i zasto;
    Moj maleni od nekih mjesec i pol starosti spava cjelu noc, zaspi bez problema oko 21.00. Sve do prije 3 tjedna kad se poceo buditi vec u 2 i onda sam muku mucila da ga uspavam, znalo je potrajat satima. Naravno, to me zabrinulo, otisla sam pedici koja je pronasla bakterije i krv u urinu, dala nam antibiotik i vec nakon 3 dana malisa je opet spavao kako treba. Ali evo opet, par dana poslje antibiotika ista prica. Moram napomenuti da, nazalost, vise ne dojim.
    Budi se oko 2, nekad prije, nekad kasnije, prvo pocne meskoljenje i lagano kmecanje. Na savjet pedijatrice dajem mu caj od kamilice zbog spore probave a i da ga umiri. Caj pije kao da je najzednije dijete na svijetu. Popije caja, okrene glavu na drugu stranu i zaspi. Ali za 2 min. opet meskoljenje i kmecanje. Mazim ga, govorim shhhh, opet se umiri i za 2 min opet po starom. Ljuljam ga s kreveticem (na kotace je) i po 20-tak min. Ali ne, ni to ne pomaze. Uzimam ga na ruke i tek tad nastaje panika. Nevoli lezat na rukama nikako. Stavljam ga k sebi u krevet, mazim ga, tiho pjevusim ali on se i dalje meskolji. Ako ga ne diram pocne plakat. I sve to tako unedogled, i po 2 sata. Onda se valjda izmori, zaspi na sat vremena i opet sve ispocetka. I tako bas svaku noc! Ja jednostavno vise neznam sta da radim. Mislila sam da mu je vruce pa sam ga pocela manje oblacit, mislila sam da mu je neudobno pa sam reorganizirala cijeli krevetic. Ali nista, bas nista ne pomaze.
    Veceras je jos gore. Zaspao je ko i uvijek u 21.00 ali dosad sam ga vec 4 puta morala ponovno uspavljivat. Strah me noci...
    Recite mi sta da radim!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

digneš li ga da podrigne nakon jela ili čaja?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, obavezno.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Re: Nemogu vise...

Citiraj koksy prvotno napisa
    Caj pije kao da je najzednije dijete na svijetu.
    Možda je gladan :?

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Draga koksy-utješit te sigurno neću,ali da znaš da niste jedini. Moj se tako budio do godinu i pol ,bez prestanka,plakanje svako malo.Kad je odspavao po sat,dva u komadu,mi smo bili presretni. Stalno nošanje,i po danu i po noći.Spavao nam je više u naručju čitavo to vrijeme,nego u krevetu.Jedino što sa sigurnošću mogu reći je da ga je mučila nadutost, što traje i danas.
    Ako jede na bočicu,probaj mu sporije davati mlijeko.
    Znam da ti je koma,ali vjeruj da može i gore.Mi smo ga vodili i na razne preglede i sve ok.I zaista smo bili očajni ,blago rečeno.
    Mogu ti samo poželjeti da što prije prođe!

Zaboravih-počelo je sa nekih 4 mjeseca,to tad je osim jakih grčeva,solidno spavao!

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja mislim da je gladan, pa još je mali da spava cijelu noć.
    Moje cure su bar 2x cicale po noću u to doba.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

gladan je

čaj je samo obojena voda, a želudac vodu odmah protjera u crijeva jer on s vodom nema posla

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja isto mislim da je gladan. i to jako!

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi po noći donekle ok spavamo uz noćne podoje, koji put dva, tri a nekad i više!
    ali i to je zadovoljavajuće postalo onda kada smo zadovoljili uvjete: u sobi čak i prohladno, optimalna vlažnost, čist nos, pokrivena, bez vreće!
    ali i svakako ga nahrani kad se probudi!
    mi dojimo pa su noćna buđenja normalna, ali ima noći kad zapne na cicu kao da nije jela tri dana!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dijete je gladno.
    Obzirom da ne doji, smućkaj formulu i daj mu umjesto čaja, nek' dobro prodrigne i spavati će baš ko "beba".

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ponovite pretragu urina.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Ponovite pretragu urina.
    x

I probaj mu dati mlijeka nocu, bar jednom... pa mali je jos da se izbaci nocni obrok, barem se meni tako cini. Moja M je recimo nocas, nakon podoja u 21 sat, u 1,30 te u 5,45. I to konkretno! Znaci da im ipak jos treba. I svakako provjeri urin - OBAVEZNO.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A ako nalazi urina budu ok, ti ga nahraniš, a ovakva faza i dalje bude trajala (jer možda mu je došla takva faza), posudi filmove u videoteci pa kada je on budan, možeš ga maziti, ljuljati (ako se ne voli nositi)...i gledati film. A po danu spavaj kada on spava.
    Dok A. nije uhvatio neki ritam spavanja, mene su filmovi po noći spasili, brže mi je prošlo vrijeme, bila sam puno mirnija i opuštenija, a samim time i on. Jest da film gledaš u nastavcima, više kao seriju.
    Drži se.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja bi isto rekla da je gladan. Mene moja zna nakon 4h probuditi i daljnjih 3 sata jašiti po cici i vrtuljati se i meškoljiti, moje spavanje - nula bodova. I znaš kaj? To je napredak, prva dva mjeseca je spavala cca 6,7 sati dnevno i to ne u komadu. Da sam izmoždena, jesam. Spavala sam više od 6h u komadu valjda 3 puta u 4 mjeseca. Al ko me kaj pita...aaaa...PROĆI ĆE (I hate that line )

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

I ja bi mi ponudila mlijeko po noći, premali je da ne jede cijelu noć.

Inače, nije neobično da se djeca (i kad nisu gladna) u toj dobi (5-6-7 mjeseci) počnu odjednom često buditi po noći. možda je samo jedna od faza.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moja cura je isto super spavala po noći od kako se rodila od 23 - 05,30 bez buđenja i sisala je. Nakon 3 i pol mjeseca počela se buditi konstantno kroz noć, ispostavilo se da je bila gladna.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I kod nas je ista situacija, evo skoro deset mjeseci mu je ...ali ja mu dam bočicu od 220 ml adaptiranog i nastavi spavati..a jedno buđenje u noći je obavezno..probala sam s čajem ali se opet budi..gladan je.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Nemogu vise...

Moja beba ima 7,5 mj. Dojim je svaku noć oko 1 ili ujutro oko 4. Nakon toga odmah zaspe, a nekad zahtjeva da je uspavljujem na ruke i da šetam. Nama je to normalno.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moja N ima 4.5 meseci i nocu se donedavno budila na 2h ili manje i jela kao azdaja. Dakle, ako bi zaspala oko 21h, racunala sam sa prosecno 4 budjenja i dojenja. Sada se stvar malo popravlja jer smo poceli da je stavljamo da barem deo noci spava sama, u korpi kolica koja su namontirana tako da se mogu ljuljati. Zaspi relativno brzo, a rekord smo postigle prosle noci - 2 puta po 4h spavanja!
    Kada sam imala manje mleka ili morala da izdojim obrok-dva pored regularnog dojenja noci su nam licile na tvoje - cesto budjenje, sisanje i vrlo nemirno spavanje, pretpostavljam da je jednostavno bila gladna.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ajoj....pa moj ima deset i pol mjeseci pa ima noćne obroke i to preko nekoliko,daj bebi jesti a ne čaja

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kosky, da te utješim, noću nam je isto makar nam uzrok problema nije isti..malecka ima grčeve i obično se budi oko 2-3 a zaspe oko 7-8 plače sat i pol zbog grčeva a poslije se ne da uspavati na nikoji način, nervozna je i stalno se nacicava. Već ludim al što mogu sad kad je zamijenila dan za noć. Po danu mi se spava i imam glavobolje, al tješi me što će za koji mjesec proći i kad odraste bit će nam slatke te majčinske brige.
    Drži se i ~~~~~~~~~~~ da se riješite bakterija!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

imam ja 2005.-o godište budno noću, tako da nije nužno da prođe :/

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja sam već navikla na ritam - buđenje svakih 1.5 sat za cicanje. ponekad odspava i 3 sata u komadu pa sam sva puna snage

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure....ja noć nisam prespavala ima više od 14mj
    nije da ne bi volila
    bar 3sata odspavat u komadu

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

NI moje bubice nisu dojene, al bome smo im tako malima radile formulu i navečer. Nema spavanja u komadu. Bar nije bilo dok nije počela dohrana.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hm...znaci vecina vas misli da je gladan. Pa to je i meni palo na pamet ali nije mi jasno kako do prije 3 tjedna nije bio gladan ponoci. Mislim da sam gore napisala da od mjesec i pol starosti prespava cijelu noc.
    Nism mu ja izbacivala nocno hranjenje, on ga nije ni trazio. Tako je i sisu odbacio, jednostavno nije htio.
    A i jos me nesto muci, preporucena doza ad. mljeka je 5 obroka na dan za njegovu dob. On je dosad jeo oko 6-7 pa 10-11, 13-14, 17-18 i u 21 zadnje. Ovisno o tome kad se ujutro probudio svaka 3-3 i pol sata. Tako je sam trazio. Ako mu dam i po noci to ce bit 6 obroka. :?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zaboravila sam dodat, u ponedjeljak idemo u dnevnu bolnicu na kompletnu pretragu krvi, urina i bubrega.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

koksy je napisala:
    A i jos me nesto muci, preporucena doza ad. mljeka je 5 obroka na dan za njegovu dob. On je dosad jeo oko 6-7 pa 10-11, 13-14, 17-18 i u 21 zadnje. Ovisno o tome kad se ujutro probudio svaka 3-3 i pol sata. Tako je sam trazio. Ako mu dam i po noci to ce bit 6 obroka.
    Naglasak je na preporučena, znači to je čisto okvirno, nekom treba više, nekom manje. Mislim da i na kutiji adaptiranog piše da se količine obroka razlikuju od bebe do bebe.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da i moj je s 2mj par dana samo jednom možda dva put tražio po noći
    a evo ga sad ko smuk
    nema to veze
    ak traži daj mu
    valjda zna da je gladan

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa to sam si i ja mislila ali me ipak bilo malo strah. A i od jucer sam mu pocela davati malo jace mljeko, preporuceno za njegovu dob a i na savjet pedice, samo mi je napomenula da ga uvodim postepeno, svaki dan jedan obrok vise. Tako sam mu to jace dala sinoc, uvjerena da, ako se budi zbog gladi, sad nece jer ce ga ovo vise zasititi. Medutim, ipak je nocas bio budan od 2 do pola 6! Pa je zaspao na pola sata pa se opet probudio. Pa sam mu dala bocicu pa je odspavao jos 2 sata.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nakon par noći s dodatnom bocom...bar 3
    ak se ne promijeni stanje
    odi k ped
    ak je sve ok, zdrav
    a onda je neka noćna ptičica

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

koksy
    kod tako malih beba stvari s emijenjaju iz dana u dan
    taman se navikneš na jedno i za par dana novi red i raspored
    takvo je moje iskustvo sa ovo moje dvoje

i ja mislim da je jednostavno nakon perioda spavanja cijelu noć se odlučio hraniti i po noći

a ako je i dalje budan i nezadovoljan onda je odlučio malo biti noćna ptica

imaš ovdje nešto o tome
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...025&highlight=

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i nemoj se slijepo voditi uputama o hranjenju sa kutije adaptiranog, promatraj i prati bebicu

neke bebe žele češće jesti a manje količine

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Na temelju svega ovog sto sam procitala odlucila sam da ce nocas dobiti bocicu pa sta bude.
    Samo nek mi u ponedjeljak u bolnici kazu da je zdrav i sve cu lakse podnjeti. Ovak se stalno pitam dal ga mozda nesto boli.
    Hvala cure na savjetima, javim vam ujutro kak je proslo.
    svima!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Drage moje, sram me priznat ali da, moje dijete je bilo gladno...
    Nemogu vjerovat da sam isprobala sve opcije osim da mu ponudim jesti. Dosad sam bila uvjerena da imam dobru intuiciju za njega.
    Ali eto, covjek uci dok je ziv.
    Uglavnom, probudio se u 3, poceo se meskoljit, ja sam ga probala nazad uspavat mazenjem i dudom, kad sam vidjela da neide, napravila sam mu bocicu. U meduvremenu je ipak zaspao ali sam mu dala bocicu u snu. Probudio se opet tek u pola 8.. Vidim i po njemu da je puno zadovoljniji.
    A ja ga jadnicka dosad izgladnjivala.
    Mada nije da je siroce mrsav, ima preko 8 kg!
    Sve u svemu, hvala vam na savjetima.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

drago nam je da ponovo spavate po noći :D
    znači ništa od gledanja filmova? (baš sam lupila i ostala živa)

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A jel ti se tako budio prije infekcije dok je imao nocni obrok? Povezujes li nocno budjenje s ukidanjem hrane? Ako da, onda vjerojatno nije urinoinfekt, ali svakako mu kontroliraj urin neko vrijeme kad se neobicno ponasa. Cisto da to iskljucis. Zlu ne trebalo

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj yasmin prvotno napisa
    i nemoj se slijepo voditi uputama o hranjenju sa kutije adaptiranog, promatraj i prati bebicu

neke bebe žele češće jesti a manje količine
    A neke nemaju toliko obroka kolko piše na kutiji.
    Moja je Mia uvijek tražila još, a Jana pak nikad nije cijelu bocu popila.

Drago nam je što si skužila gdje je problem. Nekad je najjednostavnije rješenje tu pred nosom a mi ga ne vidimo. :D

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    A jel ti se tako budio prije infekcije dok je imao nocni obrok? Povezujes li nocno budjenje s ukidanjem hrane? Ako da, onda vjerojatno nije urinoinfekt, ali svakako mu kontroliraj urin neko vrijeme kad se neobicno ponasa. Cisto da to iskljucis. Zlu ne trebalo
    Da, budio se, po tome sam i skuzila da nekaj ne stima pa smo otkrili taj urinoinfekt.
    A nocni oborok mu nisam ja ukinula vec on sam pa zato nisam bas odmah pomislila da je gladan.
    Pretrage cu svejedno napraviti samo da iskljucim mogucnost ostecenja bubrega jer kad beba piski krv sigurno nije bezazleno...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Drzte se. Urin mozes uzeti sama i odnijeti, ne treba bebu maltretirati. Samo je bitno dobro oprati miseka prije

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

koksy, znam da te neću utješiti, ali ista priča sa mojom malom. Nije mogla spavati više od pola sata, nemir, stalno plače, a inače nije takva (čuj ima djece koja stalno plaču, ali kad tvoje nije takvo - vidiš da nekaj ne štima). Da skratim priču, otfuram je na Šalatu - bakterije i krv u mokraći (dijagnoza: upala mokraćnih puteva i bubrega) i tako 2x. Savjetujem ti da provjeriš urin i urinokulturu, tek toliko da budeš mirna, možda nije niš, a možda je. Moja je mala na profilaksi jer je imala ponovljeni urinoinfekt, a pedijatrica iz Poliklinike Sabol nam je preporučila da joj još dajemo i preparat brusnice na prirodnoj bazi. Za sada sve O.K. Stalno se kontroliramo. Držim fige.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bili smo danas u vinogradskoj na kontroli urina i bubrega. Uzv bubrega kaze da je sve ok, nalaze krvi i urina nismo jos dobili a radili smo i jedan pregled kojem nikako nemogu zapamtit ime. Radi se gore na nuklearnoj, bebi se u venu ubrizga izotop i onda se pola sata snima prolaz kroz zile tj. bubreg. Bar sam ja tako shvatila...
    U bonici je bio super, spavao je i jeo normalno, bio je stvarno dobar, ali otkad smo dosli doma poceo je plakat svako malo, spavao je svakih sat vremena, pa sam mu mjerila temp. Imao je 38 a pisonja je na vrhu jako crven. Vidjet cu kak ce se sad ponasat kroz noc a i ako se to crvenilo ne smiri do jutra zovem pedicu.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

o boze, opet nesto, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da sve bude dobro tebi da izdrzis!

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a joooj.....
    drž'te se vas dvoje samoboraca

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nadam se da je maleni sad dobro, odn. sto se tice zdravlja da je sve u redu!!
    ..a po noci mu svakako daj bocicu, jer kao sto su i ostale cure rekle, premaleni je da bi nocu bio bez obroka.

Inace, mi smo imali slicnu situaciju vasoj, bezbroj nocnih budjenja..puno suza i placa....kad bi se probudila dobila bi bocicu ali bi opet plakala, nikako da zaspi i doslovno sam se raspadala od umora, a i bolova jer "zakrpe" od poroda su me dugo mucile.
    Kao sto ti kazes da te strah noci, tako je i meni bilo jer sam imala osjecaj kao da ponoci nikako ne vladam situacijom i dok ostali spavaju, ja se borim s uplakanim misekom koji nikako da zaspi.
    Nema sto nisam probala, od nunanja, mazenja, cupkanja, pjevusenja, razgovora, stavljanja u svoj krevet, nudila joj dudu....jedino nisam dubila na glavi, ali nista nije pomagalo.
    Mi smo isto imali situaciju da je jednostavno odbijala moja prsa i dojenje nam se brzo svelo na adaptirano + jedan obrok mojeg izdojenog dnevno. Imala je i jake grceve i uglavnom se u prvih par mjeseci jaaaako puno plakalo u nasem domu. Imala je ceste uroinfekcije, tako da je bitno da provjerite urin....jer nama je na kraju ispalo da ima refluks 3stupnja na lijevom bubregu. S 2,5mjeseci sam je pocela vracati na prsa i za tocno 2tjedna slavimo prvi rockas i veliki smo cickoljupci...a sve nam se cini da cemo jos duuugo dojiti jer doslovno obozava dojiti, bez obzira na dohranu. Jos uvijek se budimo po noci i to XY puta, zadnja 2 mjeseca spavamo zajedno u krevetu tako da imamo samoCIKOposlugu i mala zenska si podoji i nastavi dalje spavati.
    Hocu ti reci da iako je mozda odbio prsa, nije ih prihvacao ili sto vec....da ga pokusas nocu kad ti tako jako place...staviti na prsa jer vjerujem da bi ga to moglo umiriti, a moguce da opet pocnete i s dojenjem.....tako smo mi poceli, kad su je mucili ti grozni grcevi i ta silna nocna budjenja....mamina cika je dosla kao utjeha....bez obzira na svo moje pjevusenje i mazenje i ljuljanje i dudu koju sam joj nudila jer vise nisam znala sto bi....a prije dok bi je i pokusavala dojiti ona bi s gadjenjem odbijala i doslovno vristala, ali je s eto, 2,5mjeseci ipak prihvatila i tad smo poceli i s relaktacijom i mogu reci da nam je zivot svima postao ugodniji, laksi i ljepsi, a malena je bila puno smirenija kako po danu, tako i po noci.
    Mene su tjesili da jednom kad krenemo s dohranom da ce spavati po noci, ali to su po meni sve prize za bezveze, jer kad smo i poceli s dohranom kad je imala 6mjeseci, nista bolje nije spavala....a cula sam i onih prica da neka je ne dojim jer jos ce mi se cesce buditi po noci, ali ni to ne stoji, jer i kad je bila samo na adaptiranom budila se X puta nocu i jos sam je teze umirila....no, sve je nekako doslo na svoje kad smo poceli s dojenjem. A buduci da je od svojeg 4mjeseca stalno pod antibioticima zbog problema s mokracnim refluksom, dojenje nam je idealna pomoc u svemu tom, jer nema nista zdravije za mali organizam.
    Ja sam mozda malo pretjerala o dojenju, ali ne mogu si pomoci, jer kad se samo sjetim nasih pocetaka i buduci da smo imali raznih situacija, iskusili grceve koji su je stvarno jako mucili, bili na adaptiranom, naslusali se raznih prica od ljudi koji su nam zaista htjeli pomoci, ali sve je to zapravo bilo pogresno i nema boljega za dijete od dojenja! Da zanemarim svo dobro koje to cini djetetu, moram priznati da je to meni bio spas i preporod!! Sad kad je s 10mjeseci bila bolesna i doslovno nije ni trunke hrane htjela unijeti u sebe, a ni tekucine..dojenje nam je bila glavna pomoc i lijek. Zaista nema boljeg nacina za umiriti i nahraniti dijete. Koliko sam naucila, mlijeko ne nestaje odmah....tako da ako je malenome nekih mjesec i pol dana, a neko vrijeme ste se jos i dojili, pokusajte dojiti, a moguce i navucete jos dovoljno mlijeka za malca da uziva, a s njime i neispavana mama, a vjerojatno i tata. A svakako provjeriti i to s urinom da se vidi zasto je to tako!

I pusa bebi!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nadam se da je maleni sad dobro, odn. sto se tice zdravlja da je sve u redu!!
    ..a po noci mu svakako daj bocicu, jer kao sto su i ostale cure rekle, premaleni je da bi nocu bio bez obroka.

Inace, mi smo imali slicnu situaciju vasoj, bezbroj nocnih budjenja..puno suza i placa....kad bi se probudila dobila bi bocicu ali bi opet plakala, nikako da zaspi i doslovno sam se raspadala od umora, a i bolova jer "zakrpe" od poroda su me dugo mucile.
    Kao sto ti kazes da te strah noci, tako je i meni bilo jer sam imala osjecaj kao da ponoci nikako ne vladam situacijom i dok ostali spavaju, ja se borim s uplakanim misekom koji nikako da zaspi.
    Nema sto nisam probala, od nunanja, mazenja, cupkanja, pjevusenja, razgovora, stavljanja u svoj krevet, nudila joj dudu....jedino nisam dubila na glavi, ali nista nije pomagalo.
    Mi smo isto imali situaciju da je jednostavno odbijala moja prsa i dojenje nam se brzo svelo na adaptirano + jedan obrok mojeg izdojenog dnevno. Imala je i jake grceve i uglavnom se u prvih par mjeseci jaaaako puno plakalo u nasem domu. Imala je ceste uroinfekcije, tako da je bitno da provjerite urin....jer nama je na kraju ispalo da ima refluks 3stupnja na lijevom bubregu. S 2,5mjeseci sam je pocela vracati na prsa i za tocno 2tjedna slavimo prvi rockas i veliki smo cickoljupci...a sve nam se cini da cemo jos duuugo dojiti jer doslovno obozava dojiti, bez obzira na dohranu. Jos uvijek se budimo po noci i to XY puta, zadnja 2 mjeseca spavamo zajedno u krevetu tako da imamo samoCIKOposlugu i mala zenska si podoji i nastavi dalje spavati.
    Hocu ti reci da iako je mozda odbio prsa, nije ih prihvacao ili sto vec....da ga pokusas nocu kad ti tako jako place...staviti na prsa jer vjerujem da bi ga to moglo umiriti, a moguce da opet pocnete i s dojenjem.....tako smo mi poceli, kad su je mucili ti grozni grcevi i ta silna nocna budjenja....mamina cika je dosla kao utjeha....bez obzira na svo moje pjevusenje i mazenje i ljuljanje i dudu koju sam joj nudila jer vise nisam znala sto bi....a prije dok bi je i pokusavala dojiti ona bi s gadjenjem odbijala i doslovno vristala, ali je s eto, 2,5mjeseci ipak prihvatila i tad smo poceli i s relaktacijom i mogu reci da nam je zivot svima postao ugodniji, laksi i ljepsi, a malena je bila puno smirenija kako po danu, tako i po noci.
    Mene su tjesili da jednom kad krenemo s dohranom da ce spavati po noci, ali to su po meni sve prize za bezveze, jer kad smo i poceli s dohranom kad je imala 6mjeseci, nista bolje nije spavala....a cula sam i onih prica da neka je ne dojim jer jos ce mi se cesce buditi po noci, ali ni to ne stoji, jer i kad je bila samo na adaptiranom budila se X puta nocu i jos sam je teze umirila....no, sve je nekako doslo na svoje kad smo poceli s dojenjem. A buduci da je od svojeg 4mjeseca stalno pod antibioticima zbog problema s mokracnim refluksom, dojenje nam je idealna pomoc u svemu tom, jer nema nista zdravije za mali organizam.
    Ja sam mozda malo pretjerala o dojenju, ali ne mogu si pomoci, jer kad se samo sjetim nasih pocetaka i buduci da smo imali raznih situacija, iskusili grceve koji su je stvarno jako mucili, bili na adaptiranom, naslusali se raznih prica od ljudi koji su nam zaista htjeli pomoci, ali sve je to zapravo bilo pogresno i nema boljega za dijete od dojenja! Da zanemarim svo dobro koje to cini djetetu, moram priznati da je to meni bio spas i preporod!! Sad kad je s 10mjeseci bila bolesna i doslovno nije ni trunke hrane htjela unijeti u sebe, a ni tekucine..dojenje nam je bila glavna pomoc i lijek. Zaista nema boljeg nacina za umiriti i nahraniti dijete. Koliko sam naucila, mlijeko ne nestaje odmah....tako da ako je malenome nekih mjesec i pol dana, a neko vrijeme ste se jos i dojili, pokusajte dojiti, a moguce i navucete jos dovoljno mlijeka za malca da uziva, a s njime i neispavana mama, a vjerojatno i tata. A svakako provjeriti i to s urinom da se vidi zasto je to tako!

I pusa bebi!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A možda ga muče zubići? :?

Probaj uzeti neku kremicu za zubno meso (zaboravila sam kako se zvala, mislim CALGEL) i malo mu namazati, ako ga to umiri vjerojatno mu rastu zubići pa ga to budi. Nije to nešto što dugoročno pomaže, ali dovoljno da ponovno zaspe (a kad se zbudi maži ponovo - ne može štetiti).

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Bili smo danas u vinogradskoj na kontroli urina i bubrega. Uzv bubrega kaze da je sve ok, nalaze krvi i urina nismo jos dobili a radili smo i jedan pregled kojem nikako nemogu zapamtit ime. Radi se gore na nuklearnoj, bebi se u venu ubrizga izotop i onda se pola sata snima prolaz kroz zile tj. bubreg. Bar sam ja tako shvatila...
    U bonici je bio super, spavao je i jeo normalno, bio je stvarno dobar, ali otkad smo dosli doma poceo je plakat svako malo, spavao je svakih sat vremena, pa sam mu mjerila temp. Imao je 38 a pisonja je na vrhu jako crven. Vidjet cu kak ce se sad ponasat kroz noc a i ako se to crvenilo ne smiri do jutra zovem pedicu.
    vjerojatno VUR, gledaju da nema možda refluks.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jeste bolje?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo, otkrili su nam izduzeni tj. neurogeni mjehur. Ja o tome znam vrlo malo, a nisu ni doktori pretjerano upuceni jer je to dosta rijetko pogotovo kod male djece. Znam samo da nije nista opasno ni tragicno, jedino sto je takav mjehur skloniji upalama pa treba cesce kontrolirati.
    Srecom, nema refluks...
    A otkrili su i jos neka odstupanja u motorici pa smo isli neurologu i fizijatru i dobili vjezbice.
    Srecom pa je i to gotovo, bilo mi je uzasno budit ga u 5 ujutro, ostajat u bolnici do 3 popodne, tamo su ga gnjavili sa svim mogucim pretragama i tako to 3 dana.
    Ali, moram napomenut, pohvale vinogradskoj, osoblje je vise nego odlicno, svi su jako ljubazni i svaku pretragu su mi potanko objasnili kako se izvodi, dali boli ili ne, koliko traje i ostale detalje.
    Sad ponoci spava dobro, budi se oko 5, dobije bocicu pa nastavi do 8.

Uglavnom, hvala vam svima na savjetima i podrsci, ko zna, da nije bilo vas, moje bi dijete mozda jos uvijek bilo gladno

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •