-
Exanthema subitum
Imam dva pitanja vezano za virus Exanthema subitum. Moja curica stara 18 mjeseci upravo se opravlja od tordnevne groznice izazvane ovim virusom. U nedelju je bio treci dan maltretiranja sa visokom tempereturom, pojavio se osip, danas je utorak, nema temperaturu, osip prolazi ali je ona jako malaksala i vrlo malo jede. Bude budna par sati pa onda opet spava par sati, i sve tako. Malo mi je to cudno. Da li neko ima slicnih iskustava? Da li su djeca inace nakon nekoliko dana visoke temperature neko vrijeme malaksala?
A druga mi je briga sto sam ja na pocetku trudnoce pa ne znam da li taj virus moze naskoditi plodu? Mislim to je djecija bolest, ja ne moram imati nikakve simptome, ali mogu biti njegov nosioc a on mozda moze naskoditi mojoj drugoj bebi?
Ako je neko bio u slicnoj situaciji i dilemi molim da se javi. Bas bi mi to pomoglo....
Thanks
-
Samo jedna ispravka. Exanthema subitum zanci trodnevna groznica a ne ime virusa.
-
Moja cura je prosle godine imala trodnevnu groznicu i dugo se oporavljala i bila umorna.
-
Hvala, lakse mi je kad vidim da je ova malaksalost ok. A koliko je to trajalo? I kako ti je malena jela tokom tih dana?
-
Trajalo je nekih 2 tjedna. No, ona je nakon 14 dana dobila i vodene kozice. Da li je bila umorna jer je bila u inkubaciji, i to je moguce. Slabije je jela dosta dugo.
-
I mi smo upravo pod osipom nakon grozne :shock: temp. !!! Naravno, M. mnogo manje jede, i da, spava vise nego inace. Dane sa temp. nije nikako ustajala, sad, kad ne spava, skakuce :? .
Najvise me i brine faza oporavka, npr, da li da je vodim na planinu, na snijeg, ili da se duze vrijeme vrtimo po kuci :/ ?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma