-
molim ideje - zamrznute višnje sa košticama
Kao što i naslov kaže, molila bih ideje što napraviti sa zamrznutim višnjema koje imaju koštice. Dobila sam cca 7kg.
Da li se može napraviti pekmez od smrznutih višanja (pa dok se kuha loviti koštice)? Ako da, da li netko ima recept?
Sve ostale ideje su dobrodošle.
-
Od samih višanja ćeš teško napraviti marmeladu, ali probaj dodati jabuka i dunja ako imaš. Ja bih to prokuhala sa šećerom i propasirala. Koštice bi trebale ostati u pasirki. U to propasirano bih dodala jabuke i dunje i Želin. Možda uspije.
-
Možeš odmrznuti višnje, ispučiti i usitniti ih bilo u multipraktiku ili kroz mašinu za meso . Kuhati pekmez tako da kuhaš duže vrijeme bez šećera a pred kraj ( određuje se po gustoći ) dodati šećer po ukusu.
Druga varijanta od ispučenih višanja napraviti đem. Ostat će ti čitavi komadi višnje , a i to netko voli. Kuha se zajedno sa šećerom a ugusti sa želinom.
-
Ja sam radila džem od višanja, i to svježih i teško se ukuhava. Probala sam i s džemfixom ali mi nije baš neki šmek mada lijepo poveže i to bez ukuhavanja, vrlo brzo. Nesjećam se tačno detalja.
A smrznute možda će otpustiti previše vode-soka.
-
Hvala! Probat ću napraviti pekmez/džem (nikad ne znam koja je razlika).
Al' vidim da mi ne gine vađenje koštica. Ufff...7kg...javim se kada povadim koštice. Tamo negdje u proljeće!
-
Ne moraš odjednom svih 7 kg utuć. Ćak i ako su sve zajedno smrznute, vjerojatno se daju "odmrviti" u manjoj količini. Za kolače s višnjama, možeš odmrzavati dio po dio, očistiti od koštica (stvarno nije problem, pričekaj da se malo otope jer će ti ići puno lakše i neće ti se prsti smrznuti) i dalje s njima normalno raditi. Ostat će ti dosta soka, meni je mljac - kiiiiseli.
-
Ja sam radila pekmez od višanja, volim ga u nekim kolačima. Radila sam bez želina , poprilično ukuhala pa je dosta čvrst i ne kvari se .
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma