primjetila sam da mi u zadnjh par tjedana Ivano spava puno kraće.do tada je znao odspavat i po 3, sata više mu nisam dala,sada najviše sat i 15.jel to n eka faza ili će to ubuduće biti tako.po ponašanju vidim da mu to nije dosta!ima 2.5 g.
primjetila sam da mi u zadnjh par tjedana Ivano spava puno kraće.do tada je znao odspavat i po 3, sata više mu nisam dala,sada najviše sat i 15.jel to n eka faza ili će to ubuduće biti tako.po ponašanju vidim da mu to nije dosta!ima 2.5 g.
Moje obje starije kceri su u toj dobi izbacile popodnevno spavanje. Ali, zato prilicno rano zaspu navecer.
tako je i kod nas, samo što karlo ima sve više dana kad spava po 20min, luda sam više ništa ne stignem po kući, a i sad bi mi bilo bolje da peglam nego da visim ode, ali šta ću kad je to jače od mene...![]()
moj u zadnje vrijeme uopce nece spavati po danu, a ima 18 mjeseci. onda zaspe tek oko 22 sata, i budi se oko 9 ujutro. meni se cini da je to (uzasno) premalo, ali ne mogu ga uspavati. a ako spava popodne, onda navecer zaspe oko 23 :shock: i budi se opet u 9. kaj je njemu? da mu dam nesto za spavanje?!
sebična sam ali to je jedino vrijeme kad nešto stignem napraviti,a sad uz tromjesećnu Elu to je nemoguće!lakše mi je kad znam da nas ima još!hvala Bogu na mojoj mami,kad je govorila da će biti teško,nije spominjala koliko!
Dok je Lana htjela spavat popodne, to je bilo moje vrijeme: pegla, tv, knjiga... mislim da bih pukla da nije spavala.
Sad više ne spava, navikli i na to. Pustim joj malo crtić ako baš moram nešto napraviti ili s njom bojam vodenim, plastelin i sl. što nam je poprilično teško dok je i Jelena budna.
Mada, sad radim pa mi i ne znači toliko da spava po danu. To je sad naše vrijeme![]()
Moj spava popodne, zato navečer nema šanse da zaspe prije 23h.
Bilo bi mi draže da njegovih 3h popodnevne dremke zamijeni sa ranim
lijeganjem navečer.
...KARLO JOŠ UVIJEK POPODNE ODSPAVA SVOJIH 2,2 I POL SATA...
A i Marko, cca 2 sata, inače bi majka zakovrnula![]()
moja starija curka je spavala popodne do cca 2. godine, onda smo prestali s tim ritualima jer se sve svodilo na sat vremena naganjanja da bi ona pol sata odspavala
ali zato mala još uvijek spava 2 sata bez problema
Popodne spava sve rijeđe, u pravilu u tjednu 5 dana ne spava, 2 spava. Ali kad zaspi, onda bi spavala i po 3h, pa navecer ne bi legla do 2h. Zato je onda budim nakon 1.5 - 2h.
Identičnomaria71 prvotno napisa
Moj nevoli spavati uopće ali ga ja forsiram i spava 1.5-2 h otkako se rodio.
Rijetko kad spavao 3h a i kad jeste ja bih ga budila, znala sam pomisliti da nešto nije uredu kad spava, mada je to zaista bilo rijetko. Ustvari preko noći je znao odspavati tako oko 3.
![]()
I moj T. još spava popodne, i to bi mogao bez problema odvaliti 2,5-3 sata. Ako ga ja idem buditi prije nego se on sam probudi, jako se ljuti.
Andrej je u zadnje vrijeme počeo smanjivati popodnevno spavanje, ali samo kad je kod bake (radnim danom). Kod kuće bome odrapi i po 2,5-3 h. Ali je zato navečer jako težak za zaspati (bez obzira koliko i kako je spavao popodne). Uspavljivanje traje nekad i sat i pol (npr. danas). Često zaspi tek oko 22.30. Budi se između 7.30 i 8 h.
Vanja ne spava popodne vec mjesec dana.
Do tada je obavezno spavala dva do tri sata, ali odjednom vise nije mogla zaspati. Znale smo po sat vremena lezati i na kraju se dici.
Ali zato sad ide na vecer ranije spavati.
Vec je u 19h u krpama![]()
Vito ne spava danju otkad je dobio brata, ali je problem što i dalje legne kasno. Ako se, naprimjer, probudi u 9 ujutro, navečer zaspe u 22 i kasnije. Spava sveukupno oko 11 sati dnevno. Bojim se daje to premalo za njegovu dob :/
Imamo slične probleme, samo ja njega spremim u krevet i nek barem leži a spas mi je da ga probudim ujutro 7-8 h. A kad ustane oko 9 onda je kao na struju. I da ima malog brata pa ga to zezavitekova mamuška prvotno napisa
I meni se čini da svi trebaju spavati još uvijek. Inače su cendravi i teže je s njima izaći na kraj.
mi još uvijek odlično spavamo i po danu i po noći (kuc,kuc). ali je zato moj dado odlučio ne spavati kad je imao 2 godine. izbacio spavanje onako na živo, a nije ni navečer išao ranije spavati. čuj znali smo putovati 5 sati do dalmacije, a on budan ko zora.
a i danas mu je otići spavati mrsko.
nadam se da ona neće tako.
evo da se priključim i moja mala je izbacila popodnevno spavanje ima 2 dana ili ako je umorna skupi se sama oko 5 leć na kauč i upali crtiće i naravno zaspe ja poludim jer onda uveče nikako u krevet zadnjih dana šizim na to a ako je se probudi ajme meni vrišti ma grozno a u bolnici mi je spavala po 3 h ima tjedan dana i izbacila dudu sad joj je opet stalno u ustima ma ko zna šta je njima u glavi koma san![]()