svizac prvotno napisa
svizac, u rujnu sam bila na službenom putu u Budimpešti. i nije mi se pretjerano dalo ići, ali.. moralo se. a onda mi je dobro došlo tih 2-3 dana odmaka. iskreno, rado bi sad na neki put da se malo maknem.
pucam skroz na skroz...
Keti je isto u fazi "izazivanja" i "deranja". jučer smo bili u DMu. donosi stvar po stvari pita "hoćemo ovo kupiti?" odgovorim da ne, i zamolim je neka vrati i nek ne dira stvari. kažem joj da mi može dodati ono što nam stvarno, i da ću joj pokazati što. onda je krenula razbacivati. MM poludio, i sad nema crtića do kraja tjedna. ne slažem se s tom zabranom baš 100%, al kad joj je rekao, nek se toga i drži.
a crtić voli gledati, pa si možda i zapamti.
Keti je nedavno imala 2 dana kad je sve zapišavala (ne cijeli dan, al povremeno). namjerno. jednostavno, nije joj se dalo ići na wc. i prošlo samo od sebe (s mojim molbama da proba reć sljedeći put i objašnjavanjem kak nije fora hodat mokar i smrdljiv).
svjesna sam da je Ketino ponašanje odraz toga šo nismo puno s njom, al ja jednostavno ne mogu biti na 5 mjesta i stvarno, stvarno se trudim svaki slobodni tren biti s njom, objašnjavati, igrati se, čitati, pjevati, plesati, trčati, ići na zanimljiva mjesta, uspaljivati je satima ako treba..
e TO uspavljivanje nam postaje glavni problem, jednostavno se razbuđuje. i to sve samo zato da bude s nama čim više.
bili smo u Opatiji prošli vikend, uživali na moru, dječjem karnevalu, bili na balu, igrali se, šetali uz more, i baš se dobro zabavili. bila je skroz drugo dijete. i zaspala bi navečer za 10tak min, s malo maženja i pričanja jer je znala da nećemo drugo jutro na posao.
e, kad se desi da odem u 3h ujutro na wc, stavit sušit veš, popit vode, nešto.. a ona digne glavicu i u snu kaže "mama, molim te, nemoj ići raditi. ti me čuvaj" srce mi pukne od tuge.![]()
i vidim koliko joj falimo.
Keti je hrenovke jela 3-4 puta i isto bi se udavila u njima. dam joj ih samo nekim "specijalnim" situacijama, npr sad u Opatiji kad ih je vidla na doručku, mogla ih je jesti.
paštete, pudinge i sl nije nikad probala.
čokolade pojede 1 životinjsko carstvo u 2-3 tjedna.
Ketina provala u vezi hrenovki.
Idemo u hotelu zajedno odabrati hranu i ona vidi kuhane mini-hrenovke:
K: - Narezane su.
S: - Nisu narezane, nego su male. Ovako lakše možeš odabrati koliko ćeš pojesti.
K: - Mama, hrenovke nisu puno papale, pa nisu narasle. Moraju više papati.