Mali bebachi su preslatki.

Cikanje- pa to smo napravile na nagovor MM-a. Naime Ema je samo cikila prije spavanja po noci i to dva tri cuga i gotovo. MM i ja smo naravno dosli do zakljucka da je to samo gustanje a meni je postalo prilicno naprono pa smo onda preko praznika odlucili. Znala sam da bum doma dva tjedna pa mi je to bila idealna prilika (da joj mogu pruziti potporu bez stresa posla i obaveza). I tako smo krenuli sa pricom da je ona velika curica a da mala beba Stefek (sestricna je nedavno rodila) papa ciku. Ona je to dosta dobro prihvatila. Prvu noc nije izdrzala pa sam popustila. Drugu noc je sama rekla "Pobamo bez cike - probamo bez cike". Mazila je mene i zaspala. Zatim je dosao Badnjak, Bozic itd. i bilo je toliko uzbudenja da je zaspala cim je glava pala na jastuk i onda vise nije ni trazila. Sada ponekad kaze "Mama moze cika?" i onda se pocne smijati kao luda i kaze "Neeeee, Ema zeka (zeza)"

Citanje - Mala Ema na pocetku nije imala koncentraciju ali malo po malo tako da ti ja preporucam strpljenje i malo po malo. Nadi slikovnice koje imaju slikice stvari koje Ivor voli. Ema gleda jako malo TV pa joj je citanje glavna aktivnost. Sada je u fazi "I SPY" slikovnica - pogledaj tu http://www.scholastic.com/ispy/play/index.asp To je slikovnica koja na jednoj strani ima nekoliko predmeta a na drugoj ima sliku u kojoj su ti predmeti sakriveni pa je poanta da ih dijete nade. Naprednije varijante nemaju sliku nego zagonetku. Ema to obozava. Super je za vjezbanje percepcije i koncentracije. Nakon sto je savladala par tih slikovnica poceli smo igrati MEMORY i Ema totalno sve parove nade bez problema.

Uf al sam se raspisala. Sorry

Bok!