Mala - mi nemamo nista za 2-godisnjake. Sto se tice drugog jezika raznih ima teorija. U svakom slucaju najnovija istrazivanja na podrucju neurolingvistike i neurofonetike kazu da dijete treba prvo savladati materini jezik i teske foneme (š, ž, r, lj, nj itd.) te negdje oko druge godine 2.5 početi sa pjesmicama na stranom jeziku. Izmedu svakog jezika bi trebalo biti oko 2 dvije godine razmaka da se smanji razvijanje dislalije. Dislalija je kada djeca krivo izgovaraju odredene glasove. Mi u skoli imamo neku djecu koja kod kuce govore 2-4 jezika i razvili su od lake do jake dislalije. Evo kolegica koja je Kanadanke upravo vodi sina u Suvag (4 godisnjak) jer su doma previse mijesali engleski i hrvatski pa mali jako nerazgovjetno izgovara rijeci. Uglavnom treba jako paziti da se jezici ne mijesaju. Ja Emi pjevam i citam na engleskom i ona ga cuje dosta zbog familije ali sam stopirala pricati s njom na engleskom i traziti da ona govori. Ema se jos bori sa glasom r pa dok to ne savlada nista od engleskog - tako dirigira MM (fonetičar i pedagog po struci)