sad vidim da ovo može zvučati kao da mi je fakat guzica dlakavaJoe prvotno napisa
![]()
a nije, molit ću lijepo.
sad vidim da ovo može zvučati kao da mi je fakat guzica dlakavaJoe prvotno napisa
![]()
a nije, molit ću lijepo.
svaki dan novi biser. moja kći od kad je progovorila tvrdi da ju je rodio tata. i neki dan bila svenovamama kod nas sa svenom i svena je naravno rodila mama, a tata ga je donio iz rodilišta.
i sad ja pitam svoju kćer: tko te je rodio?
ona ne odustaje: tata
ne dam se ni ja: a tko te je donio iz rodilišta? mama?
ona: dado!
"očajna" ja: pa dobro di sam ja bila??
ona (pobjedonosno): u Belgiji!!!
Moje mladunče ima 13 mjeseci, hoda i priča na veliko. Neko jutro se probudio prije mene i izbacao iz komode pokraj kinderbeta sve gaze i tetra pelene iz ladice. Probudim se ja, kažem njemu dobro jutro i onako još bunovna bacim pogled na pod i skužim te pelene te dodam, ali onako za sebe, bez vizualnog kontakta s njim, "o, a kaj je ovo?", na što mi mladunče odgovori "paa!" (palo).I to s onim izrazom lica i tonom da bih mu vjerovala i da je rekao bilo što drugo. Snalažljivi lažljivčić jedan mali!
pričam ja mom sinu kako se sad on i tata idu kupati i prepričavan redosljed!ja započnem,a on dovršava rečenicu.
prvo napunimo KADU,onda se KINEMO,zatim pereno KOSU(koju trenutno mrzi prati),onda ti tata da "SABOŠ"kaže moj sin ko iz topa!
ja mislila na tuš za ispiranje sapunice!![]()
Nikola se igra da telefonira, i zove svoju simpatiju Fridu (od forumašice Barbi) iz vrtića
pa kaže: Halo Frida, imaš glavu!![]()
![]()
![]()
pali smo na pod od smijeha...
to je valjda kompliment.
odvikavamo se od pelena
ja: BC da li trebas piskiti?
BC: ne mama, prazan je piso, treba baterija da se napuni
i nabaci 8) pogled
posto je zimsko vrijeme i malo sam se uljenila sto se tice depiliranja, tj. brijanja nogu...
a Anja je u fazi da nam uvijek mora pomoci sta god da radili, i tako ja ujutro obuvam cizme i ona mi mora zakopcati ciferslus, kako sam morala hlace dignuti do koljena da zakopca, ugleda moje dlakave noge 8) i kaze Mamina kosa![]()
lara (kaka, digne se i pogleda u kahlicu): ko grlica
MM: molim, kaj si rekla?
lara: ko grlica
MM: šta ko grlica?
lara: pa ko grlica sam se posr***
Evo da se i mi tu zabilježimo. Budući da Tin još ne priča hrvatski, neverbalan je.
T. obožava "crtati" i stalno bi šarao. Imamo jedne flomastere koji se peru sa svega osim s parketa i zbog toga smo ih maknuli s vidika. U subotu se Tin i tata igraju i nosaju i Tin ih snimi na polici. Radi "daj" rukom i ispušta "čtčtčtčt" što znači nešto kao "crtati", a tata objašnjava da neće dirati flomastere i nagovara ga da slažu puzzle. Tin i dalje čtčtčta, a tata ponavlja svoje i pokazuje mu ploču za puzzle. Na to Tin brzinom munje skupi sve dijelove puzzli po podu i baci ih na ploču, u stilu "evo ti puzzle, što si dosadan s njima" i opet krene tražiti flomastere.
Eto, nama je bilo baš smiješno![]()
Pričam AA da sutra ide s tatom u Baranju kod bake i djeda i nabrajamo što će sve raditi i vidjeti, a on se nakon svake navedene stvari oduševi.
Na kraju dodam: "Vidjet ćeš i B. i L.!" (mali susjedi, stariji 1,5g od njega), a AA stavi ruke na čelo: "O, ne!"
Oblačim ja jutros A. kaputić i
pitam ga što danas nosi sa sobom
kod bake i dede,
(mislila sam na auto,
knjigicu i sl.)
a on kao iz topa:
"Nosim BO!!"
p.s. BO nam je cika
Vozimo se tramvajem, teta dispecerica na svakoj stanici veli koja je stanica, Mak ponavlja, kolko moze i razumije:
Svetice: Feticeeeeee,
dodje Harambasiceva, Mak me upitno i blijedo gleda, ponovim:
Ha-ram-ba-ši-će-va!
Mak ponavlja:
Ambašiće...ambašiće...
I tiho, onak za sebe, zapjevuši:
Ambašiću, dođi meni amooooo...
Kako kažeš kad te netko pita kako se zoveš?
Dobaj dan!
Kak ćeš reći kad te netko pita koliko imaš godina?
Dobaj dan! Imam pet minuta!
(Poslije svakog odgovora se valja od smijeha.)
Danas ga pita baka hoćemo li nas dvoje ići po tatu na posao. Ja sam rekla da ne možemo jer danas nemamo auto. A on će mudro: "Onda ćemo ići na autotobus!"
Joj, crkavam na provale...![]()
Andrej je počeo psovati, iako je samo jednom čuo baku, izletjelo ženi. S obzirom da on jako čisto govori, to je zvučalo baš grozno, onako s Č (p.m.). Ali nakon nekog vremena je zaboravio kako zvuči original, pa je izvalio: "Ko je to tu stavio, bačku mitejinu!"
Još jedan dokaz koliko mi je dijete opsjednuto tom "materinom"...:
Ja mu pričam što je Valentinovo i da to slave svi oni koji se vole...
Andrej: "A koji se ne voje?"
Ja nisam stigla ni razmisliti što ću odgovoriti, a moje dijete nastavlja: "Oni su zocesti i idu u matejinu"
Ja ostala paf! :shock:
odra prvotno napisa
![]()
MM je jučer vozio našeg juniora u autu, vidjeli su djecu kak prelaze ulicu i stali pa mu tata objašnjava:
- Moramo kočiti da djeca prijeđu cestu.
- Mojamo paziti da ih ne prezgazimo.
- Tako je, moramo paziti da ih ne pogazimo.
- Ej tataHoćemo mamu prezgazit?
Kasnije ga ja pitam jel hoće pogaziti mamu, odgovara mi onak tiho da neće. Zatim pitam jel hoće on da tata pogazi mamu, još tiše "Neću".
Da se ja ipak malo pričuvam???
Honey prvotno napisa
![]()
Mene Andrej svako malo "ubija", uzme neki štap, digne ga i kaže "ubiću te" Za poludjeti! Odakle mu samo takve fore?
Još jedna "provala", ima tome već jedno 3 mjeseca. S obzirom da moje dijete nije još dosad imalo najdražu plišanu igračku, mene baš obradovalo kad je rekao: "mama, gdje je moj medo?" Ja: "U sobi" A: "Daj mi ga" Ja va oduševljena donesem, a on: "Sad ću ubiti medevda"
![]()
To je pokupio iz crtića "Legenda o medvjedu".
Jednom davno kod nas je bio raspašoj - naše dvije mace trčale okolo, T. za njima, još je vikao i lovio ih, pokušavao uhvatiti za rep, svuda ih je bilo, sve su rušili i gazili pred sobom, a meni podne![]()
Povikala sam: "Dosta mi vas je, sve ću vas katapultirat kroz prozor!!!"
Nakon tjedan, dva, iz toga se formirala cijela priča. Ovo on priča baki: "Mama će bacit Tina skjoz pjozoj, onda van u kantu za smeće, pa će doć stjičeki i otpeljat smeće i Tina u kamionu!" :shock:
Dolazak kamiona koji odvozi smeće je inače kod nas događaj koji se ne propušta u ponedjeljak.
A i meni zna reći kad ga zezam: "Mama, ja ću tebe bacit skjoz pjozoj!" I faca ovak:![]()
Lana voli gledati crtić "Hopla". U ponedjeljak sjedi u pola sedam pred televizorom i moli da joj pustim crtić. Odgovaram joj: „A što ćeš gledati prije spavanja“
Lana hladnokrvno: „Dnevnik“![]()
Jedno jutro ja na WC-u, uletava L. i prokomentira: Mama gaća, deda gaća...
Ako (tak se prozvao) pelena!
Pitam ga kad će konačno on početi nositi gaće, a on ispali ko iz topa SUKA!
Inače, sve nam je sutra (malo sutra!)
Danas za ručkom Dianica ustane, digne ruke visoko u zrak i kaže ponosno; Vidi mama, ja ne moram više jesti već sam zarasla.![]()
Bila je genijalna i ovih dana kad me uvjeravala da joj rodim zeca, jer ako mogu roditi slatkebebe (pokazuje na sebe) onda mogu i slatkog zeca. Mama daj da ti naraste zec u trbuhu.![]()
Večerašnji razgovor između mm-a i Flore:
- Hoćemo večerati jaja?
- Ne.
- A sirni namaz?
- Nee.
- A jogurt?
- Neeee!
- Pa dobro, što ćemo papati?
- Mamu.![]()
Sjedi mi Lovre u krilu, okrenut prema meni. Igramo se prstima, smijemo jako.
- Mama, zašto imaš željezo u ustima?
Sjedi mi Lovre u krilu, okrenut prema meni. Igramo se prstima, smijemo jako.
- Mama, zašto imaš željezo u ustima?
1. Kaže baka Katji: "Imaš lijepi pojas."
Katja: "To nije pojas, to je remen. Pojas je u autu."
2. Poderala mi se čarapa i provirio mi palac. Katja: "Zašarafi to s iglom i koncem."
3. Kad je Katja bila manja, jednom sam joj rekla da je brza ko mali vihor. I sad, kad ju pitate kako se zove, obavezno iza imena i prezimena doda i "Mali vihor". Nemam pojma koliko će ju to još držati, ali bitno da si je dodala indijansko ime i da od njega ne odstupa...![]()
AA ima neke čarapice koje mu nakon 5 minuta spadnu, izvuku se na prstima i izgledaju kao da su 2 broja prevelike. Neki dan dolazi do mene: "Mama, skini čarapice, izgledaju kao spravica za vjetar!" Pod tim misli na onaj crveno-bijeli "vjetrometar" na autocestama.
Jučer smo bili na prijateljevom rođendanu, jurimo na mostić iznad potoka bacati grančice i frend kaže AA-u: "Super je ovaj mostić, možeš sjediti i gledati potok."
AA malo razmisli i odgovara: "Super je mostić, a super je i mama!"![]()
Pitamo mi naseg Dominika :"koliko ti imas godina"
Domi:"puno" (a pokazuje dva prstica)
A baka ga je ucila kako da se prekrizi i rijeci su savladali ali ne i rad rukama tako kada dodje onaj dio da se kaze duha svetoga i pokaze na ramena on uredno ruke stavi na guzu(kao u plesu makarena).........i kaze Amen!
Tin i tata gledaju golubove kroz prozor i Tin odjednom kaže:"Am!". Tata ga pita:"Tin, ti bi pojeo goluba?", a on, strašno odlučno: "DA!".
Odmah mi je u glavu došla ona scena iz crtića kad Zekoslav vidi pingvina kao pile na roštilju![]()
sjedi noa na kauču i razvlači si kožu na trbuhu
pitam ga što radi, a on
-vježbam za porođaj
:shock:
jedno vrijeme smo stalno gledali ribicu nemo
i od onda kad se noa pokenja (još je u peleni) kaže
-istovario sam klokana
(ali nema šanse da ga istovari u tutu)
do nedavno je umjesto glasa k koristio t
govorio je totoš
i skužimo da je počeo govoriti toKoš i kažemo mu neka proba reći KoKoš jer sigurno može
par puta je ponovio po svom i na još jedan naš
-ajde noa, K, K, KoKoš,
veli dijete iznervirano
-PILE!
jučer idemo F i ja u šetnju, a tata ostaje doma. veli mu F - pa-pa tata, vidimo se u ponedejak
kad nam dođe netko koga bolje pozna - sjedne do njega/nje, poteže za uši i veli - mama ima djakavu pišu, tata ima djakeve cici, Fjan ima djakave noge![]()
i mi imamo nove provale.
ležimo pred spavanje i nekako dođemo na temu dječaka i djevojčica.
- jesi ti djevojčica?
- ne.
- jesi ti dečko?
- ne.
- pa kaj si onda?
- ja sam žijotinja. ja sam nosojog.![]()
poslije smo dodijelili životinjski identitet svakom u familiji. nek se zna.
a pre neku veče, nakon maženja, ja ga poljubim za laku noć.
- NE MEME JUBIT! ŠAKI DAN ME JUBIŠ!![]()
- pa šta da radim ako te ne smijem ljubit?
- dagaj me.![]()
evo i nas malo:
jučer se nakon kupanja mažemo kremicom i N. se primi za svoje cicice i kaže: "cikice - maje, mama - ogome (ogromne)" Ja se smijem jer definitvno moja trojka ne spada u "ogromne" i pitam je "tko ti je rekao da mama ima ogromne cicice?" a ona će "tata!" (možeš misliti!)
neki dan moja sestra je primjetila da N. neki puta pogleda "u križ" kad pogleda u svoju dudu, i kak joj je to bilo smiješno, veli ona N. "N, daj pogledaj u križ", a N. ne reagira nego pogleda negdje sa strane, a moja sestra ponovi: "N. daj pogledaj u križ", a moja N. nas onako zbunjeno pogleda i opet baci pogled na zid na kojem stoji KRIŽ!
![]()
Naš zadnji biser u ovoj dobnoj grupi:
Neki dan šetamo kraj Save i beremo svakojako bilje, a AA se muči hodajući u gumenim čizmicama i izjavi: "Ovdje je jako ljubomorno!"
MM i ja: :?
Pitam ga što znači riječ "ljubomorno", a on objašnjava: "To je kad na zemlji ima puno srušenih grana pa ne možeš hodati."
Naš današnji.
Idemo u šetnju ja nikako da sve uzmem, vraćam se na kraju i po mobitel, a madam juri kraj mene i mrmlja: "Nisam to(r)bu uzela".
Uzimajući torbu spazila je i naočale, a rezultat toga možete pogledati ovdje. (zanemarite nered u hodniku)
madam
ališa nastavlja u revijalnom tonu...
bili smo kod bake i dida, i na zidu u spavaćoj je slikica isusa, marije i josipa (u haljinama, a sve uokvireno ljiljanima u podnožju)
objašnjavam F tko je tko, a on komentira - isus nema noge, ima hajinu, nema pišu, majka božja nema gjavu (glavu) ima kapujaču, tata isus ima gjavu![]()
Tin je bio s tatom u kupaoni, ja s malenom u sobi. I tek što je ušao u kadu, počeo pljuskati i zašpricao si je vodom oči (a to je koooma).
I on u paniku, hoće odmah van. Čujem ja njega kroz otvorena vrata: "Tata, izvadi me van iz kade, pa ćemo reć mami da smo se kupali."
SInoc, lezimo V i ja u krevetu. I gurne on ruku u pidjamu uhvati se za guzu i kaze:
Guza!
Onda uhvati pisu, nategne ga ko zvaku i kaze:
Piso!
Pa ga priupita: Sto je piso?
Pitam ga ja: I? Sta kaze?
V: Kaze bizi ca!
doručkujemo i noa traži paštetu
ja velim "znaš da ju ne možeš dobiti"
-meni tata svaki put da paštete. svaki čast! (svaka čast)![]()
-------------------
gledamo razna zanimanja u slikovnici pa ga pitam što želi postati kad odraste
-lipi. lipi i zgodan!
sjedi I na noni i "tiska gono"
ja mu govor da se ustane ako je gotovo,a no mi objašnjava"nije još ispalo malo(uvijek kad kaka poslije analiziramo,gledamo,i uvijek ima i malo i "veeeeiko")
jednom prilikom ne panično zove(na noni je),"mama gono je zapelo"sav crven u licu,nakon nekoliko sekundi"uh dobo je,izašlo je ono veeeiko"
neki dan tišina za ručkom, a dora će iz čista miru u pjesmu:
tata kupi mi auto..
a tata će:što već???
jučer sjedimo za ručkom i ja je ubjeđujem kako treba jesti blitvu da dobije mišiće, a ona će coolerski, nemam mišiće imam piku...
i Mislav ratuje sa kakom. Jučer vidim ga stoji uz ormarić, podupro se rukama i naguzio, pa tiska, sav crven.
-Ideš na kahlicu kakiti?
- Neću, :shock: puti me još majo ojako!
A na temu svetaca: igra se on svojom plavom dekicom i u jednom trenutku mi je prekrije preko glave, pa se nagne i sa oduševljenjem:
- Mama, ti ši Maka Boža (Majka Božja)!![]()
Kako se zoves?
- Maja.
Kako se zove mama?
- Mama.![]()
Kako se zove pas?
- Va-Va.
Flora je savladala sve one pristojne riječi tipa izvoli, hvala i molim, a sad je očito na redu oprosti.![]()
Neki dan u Sparu furala sam ju u kolicima, slučajno smo iskočile nekoj gospođi pod nos, ja kažem "oprostite", a moje zlato "teta, opoti!"![]()
![]()
Međutim, ispostavilo se da je Flora skužila da riječ funkcionira za ispriku kad nešto loše napraviš, ali sve dok se ispričavaš, smiješ raditi to što radiš.
Prekjučer je klepila mm-a po glavi i odmah mu rekla:
- Tata, opoti!
Pa još jednom, boing! po glavi i iste sekunde:
- Tata, opoti!
I još jedan boing!
![]()
Flora - legenda!! Nakon "gaća" ovo je skoro jednako otkačeno!
Inače, Patrik ima malo žešći emocionalni aspekt pa kad ja velim da me boli i da se ljutim, on udari plakati i trči za mnom i viče "Mama, opoti, opoti, opoti!!!" Pa ak mi ne bi tada puklo srce, ne bi nikad. I inače - uvijek prije nego veli oprosti (tj "opoti") oči su mu u momentu pune suza. Slatkić.
Al imamo mi i bisera:
Nadje u sobi moj grudnjak. I nosa ga po dnevnoj, pogleda me, digne ga u zrak i oduševljeno veli: "Kapa!"
Ja velim, "Dobro, ak ti veliš kapa - onda je kapa" i uzmem grudnjak i stavim na glavu.
On me ovak pogledai veli: "Neee, kapa za cicu!!"
![]()
1. Navlači Katja nekakvu gazu, prvo ju nosi kao pregaču i kreće "kuhati ručak", onda s njom pokriva bebe i sprema ih na spavanac, a na kraju se odlučuje za stavljanje gaze na glavu. Dođe do ogledala, promotri se i zaključi: "Sad sam ko čanska sestra!" (časna sestra)
2. Još jedan "religiozni": baka je Katji ispričala priču o rođenju malog Isusa, i Katja ju meni prepričava - "Kad se rodio mali Isus, pojavila se veeeeeeeelika zvijezda na nebu. Došli su ga gledati Gašpar, Melkior i Baltazar." I onda odluči testirati mene: "A pastiri, mama, kako su se zvali pastiri?" Ja s velikim upitnikom iznad glave, stvarno se ne sjećam nikakvih imena pastira u cijeloj priči. Katja: "Francek, Ivek i Štefek! Mama, kako to ne znaš?!?"
Mishkica prvotno napisa
![]()
Sinoćnji: uspavljujem Floru i ona me usred podoja ogrebe po trbuhu.
- Flora, nemoj to raditi, to me boli.
- Mama, plači!
![]()