Citiraj Klara# prvotno napisa Vidi poruku
Zanimaju me odvjetnici u istri koji ne uzimaju novac ili ga uzimaju tek kada je parnica dobivena.. Nisam dobivala alimentaciju od oca 14 godina i imam trenutno odvjetnicu koja nista ne poduzima sve te godine i bili smo na sudu i sve ali nista od toga, uspijela sam dobiti alimentaciju na 2 mjeseca i sada opet nista i samo zelim da se to napokon rijesi i da dobijem ono sto je moje na kraju krajeva. Znam da je star clanak ali eto valjda dobijem neki odgovor! Pozdrav
sa svakim odvjetnikom se mozes obicno dogovoriti da se njegov trosak plati kada sve bude gotovo. ono sto svakako moras platiti su sudske pristojbe i troskovi, koji na zalost nisu tako mali.

zasto u medjuvremenu ne trazis prevremeno uzdrzavanje od centra? u tom slucaju, kada ga dobijes, CZSS ce sam pokrenuti parnicu protiv njega, putem državnog odvjetništva., pa se mozda promjeni njegov stav oko cijele price jednom kada ga drzava zatrazi natrag svoje novce.

Inace, ako imas sudsku presudu kojom ti je duzan alimentaciju, mozes traziti izravno naplatu putem fine, jedino sta trebas napraviti je prijedlog za ovrhu, a to ti moze napraviti bilo koji odvjetnik. pristojbe na prijedlog za ovrhu u slucaju alimentacije se ne placaju. po meni ti je to naj jeftinije i najsigurnije.

traziti od odvjetnika da ti to napise: prijedlog za ovrhu na temelju pravomoćne presude. pola sata posla..