-
ovo sa primanjem krvi,da AB može primiti sve krvne grupe jest točno u teoriji,no u praksi se ne primjenjuje jer osoba koja mora primiti krv,ionako već često teško bolesna,može riskirati reakciju na drugu krvnu grupu koja može zakomplicirati ionako kompliciranu situaciju.
moja je mama ,kad je prolazila transplataciju koštane srži trebala primiti dosta svoje krvne grupe AB - koja je ionako najrjeđa,a onako slaboj,između života i smrti,liječnici nisu ni pomišljali dati joj neku drugu krvnu grupu.Doslovce su rekli da ju temperatura može ubiti.
Pošto sam ja iste krvne grupe davala sam krv no nisam mogla pokriti njene potrebe pa smo u našem gradu stvarno alarmirali puno ljudi u potrazi za tom krvnom grupom da bismo našli nekog s AB-,jer je još i negativan RH faktor rjeđi,tako da AB+ grupe ima puno više od AB -
Tada mi se stvarno činilo da nitko nema tu krvnu grupu...no srećom,našli smo jednog čovjeka koji je dao mami krv.
Također,sjećam se da ,kad sam završila na hitnom carskom da su liječnici posebno naglašavali tu moju rijetku grupu i išli provjeravati zalihe u bolnici u slučaju transfuzije.
Najbolje je imati 0+,ona je najrasprostranjenija.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da se bolesnik oporavi i da se pronađe dovoljno dobrih ljudi koji su spremni pomoći.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma