Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: kapi za nos

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno kapi za nos

znam da niste educirane za davanje savjeta vezane uz lijekove ali ovo su kapi za nos!da li smijem?sve nas je čapila neka viroza i očajno trebam kapi ,ne mogu disat pa se bojim ne spavanja(kao puno spavam po noći) molim hitno! :shock:

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moraš pročitati što piše na uputama, nema druge...

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

znam da moram pročitati upute ali ih nemam!nemam čak ni kapi za odrasle, nego za djecu ,Ivanove jer je i on balav!

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pa kako se zovu te kapi?

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

operil P,stavila sam ih sinoć jer nisam mogla spavati,za sad se Ela ne buni!

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Imam upute.

Piše:
    Tijekom trudnoće i dojenja ne preporučuje se uporaba Operila i Operila P.
    Možda da uzmeš neke druge kapi?
    Pretpostavljam da smiješ Efedrin, jer se daju malim bebama. :?

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

puno hvala idem odmah u ljekarnu!trebat će mi i za Elu!gadan neki virus.sva sreća nema temperature!

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sterimar ili AQUA maris

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj japanka prvotno napisa
    Sterimar ili AQUA maris
    To uopće ne može odčepiti nos. Meni je to kao obična vodica.
    Kapljem si OperilP kad sm prehlađena i to onaj za djecu.
    Realno gledajući kolika količina tih kapi može dospijeti u mlijeko. Mislim da je stvarno zanemarujuće.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Citiraj japanka prvotno napisa
    Sterimar ili AQUA maris
    To uopće ne može odčepiti nos. Meni je to kao obična vodica.
    Kapljem si OperilP kad sm prehlađena i to onaj za djecu.
    Realno gledajući kolika količina tih kapi može dospijeti u mlijeko. Mislim da je stvarno zanemarujuće.
    ovisi o kakvim se kapima radi i koliko ih stavljas. maloj djeci se ne daju prave kapi za nos vec kapi za nos koje su fizioloska otopina (9% otopina NaCl) a to ti i je vodica sa malo soli. prave kapi za nos za odrasle sadrze tvari koje stiskaju kapilare u nosu i sprecavaju oticanje vode u tkivo i lucenje u obliku "sline" i zato nisu bas bezazleni jer su aktivne tvari koje imaju utjecaj na organizam. svaki lijek je i otrov ovisi o dozi u kojoj ga uzmes.
    ja ne bi riskirala i uzimala kapi na kojima pise da se ne preporucaju u trudnoci i tijekom dojenja.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Operil imam i ja i piše da ne uzimat ako dojiš...

Mihael je dobio Efedrin ili tako nešto kad je bio prehlađen, pa ako mogu bebe valjda mogu i dojilje....dobiva se samo na recept..

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa
    Operil imam i ja i piše da ne uzimat ako dojiš...

Mihael je dobio Efedrin ili tako nešto kad je bio prehlađen, pa ako mogu bebe valjda mogu i dojilje....dobiva se samo na recept..
    ako ti je tvoja dr. dala lijek za dijete to ne znaci da je taj lijek bezopasan i da ga se moze uzima bez kontrole i nadzora. efedrin je tvar koja djeluje slicno adrenalinu. ima vazokonstrikcijsko djelovanje tj. stišće krvne žilice u nosu i time smanjuje otok sluznice nosa i produkciju sluzi. to nije bezazlen ucinak i treba pazljivo procitati upute koliko dugo se te kapi mogu ukapavati i na koji nacin kao i bilo koje druge kapi koje sadrze aktivne tvari - ljekove (u ovom slučaju efedrin). ako se kapi sa efedrinom ukapavaju duže vrijeme, više od 4-5 dana dolazi do reakcije sluznice koja, čim prestanete ukapavati kapi, prekomjerno bubri i time još više zatvara nos, ako se korištenje kapi produži neprestano kroz tjedne i mjesece dolazi do znatnog oštećenja sluznice nosa.
    najzdravije je redovito ispuhivati nos!!!
    kapi samo ublazavaju lucenje sluzi a ne rjesavaju prehladu. buduci da skroz mala djeca ne mogu ispuhivati nos daju im se kapi fizioloske otopine nakon čega bi se trebala nastala slina ispumpati i uciniti nosic prohodnim jer male bebe ne znaju disati na usta pa im zacepljen nosic najvise smeta kod dojenja. neki lijecnici prepisuju kapi samo kod jakih prehlada da bi olaksali djeci (i to malo vecoj) uz kratko koristenje, ali to ne zanci da su te kapi bezazlene!!! a i neki dr znaju biti neoprezni!
    efedrina ima u kapima Efedrin i Operil - P!

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Zhabice sve što ti pišeš je meni apsolutno jasno i slažem se s tobom, ali autorica topica bi, koliko sam ja shvatila, ukapala kapljicu dvije prije spavanja čisto da može zaspati i koliko toliko normalno disati. Vjerovatno žena ne misli ulijevati si danonoćno te kapi u nos narednih mjesec dana karnisterom No imaš potpuno pravo dobro je naglasiti da se s tim stvarima treba postupati oprezno i prema uputstvima.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dorotea, mislim na nitko nikakav lijek ne ulijeva kanistrom, ma koliko bio bezopasan.
    svaki lijek ima svoja uputstva za uporabu, indikacije, kontraindikacije, doziranje...

ako su napisali kako Operil sprej/kapi nije uputno koristiti za vrijeme trudnoće i dojenja, sigurno znaju zašto su tako napisali i sumnjam kako su mislili da će netko odjednom izliti cijelu bočicu u nos.
    ako na uputama izrijekom piše da se ne koristi više od nekoliko dana i to 3-4 puta dnevno po 1-2 "šprica", onda tome treba i vjerovati.

mi ovdje ne možemo poticati postupanje s lijekovima koje je različito od onoga što piše na uputstvima.

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

da se javim ,Ela je super, kod svakog presvlačenja joj pipetom nakapam mlijeka (svog) u nos i nemamo problema!ja dahćem jer nema prohodnosti u nosu nikakve.aquamaris stavljam obojim klincima u nos svako jutro za vlaženje nosa ali nema funkciju očepljivana nosa!primjetila sam da me Ela jučer čudno gledala valjda joj drugačije zvučim ovakva poštopana! i molim savjet,kako objasniti Ivanu da više nema kapi kad konta da mu to pomaže.čak mi se i noću probudi i kaže "mama daj kapi".koliko ste najduže stavljale kapi?

IVANO 2.5god.
    ELA 3 mj.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

prepisujem sa spreja jer sam i sama ovisnica:

Djeca od 1 do 7 godina:
    1 do 2 inhalacije OperilaP u svaku nosnicu dva do tri puta dnevno.
    ...
    Kod liječenja bez liječničkog nadzora smije se upotrebljavati samo u preporučenim dozama i to najviše pet do sedam dana. ako se stanje djeteta ne popravi, potražite savjet liječnika.

za kapi sam našla na netu:

UPUTSTVO

Operil® 0,05% kapi za nos
    Operil®P 0,025% kapi za nos
    ( oksimetazolinijum )

SASTAV
    Jedan mililitar rastvora Operil® sadrži 0,5mg oksimetazolin hidrohlorida ( 0,05% rastvor).
    Jedan mililitar rastvora Operil®P sadrži 0,25mg oksimetazolin hidrohlorida (0,025% rastvor).
    Ekscipijensi: benzalkonijum hlorid, natrijum hidroksid, natrijum dihidrogen fosfat dihidrat, natrijum hidrogen fosfat dihidrat, prečišćena voda.

DEJSTVO
    Oksimetazolin se koristi kao nosni dekongestiv. On smanjuje natečenost nosnih prolaza i lučenja izazivajući vazokonstrikciju arteriola. Olakšava disanje kroz nos i simptome koji prate nosnu kongestiju. Deluje u roku od 15 minuta, a dejstva traju 6-8 sati.

INDIKACIJE
    Operil® i Operil®P preporučuju se kod:
    - akutne kijavice kod obične prehlade
    - alergijskog rinitisa
    - rinosinuzitisa
    - upale Eustahijeve tube
    - otitis media za poboljšanje funkcionisanja Eustahijeve tube
    - endoskopske hirurgije nosa u cilju kontrolisanja edema i krvavljenja

KONTRAINDIKACIJE
    Ne koristi se kod osoba za koje se zna da su preosetljive na oksimetazolin ili neki od ekscipijenasa i onih koji pate od atrofijskog zapaljenja nosne sluzokože.

UPOZORENJE
    Operil® i Operil®P ne treba na svoju ruku da koriste osobe koje pate od hronične srčane insuficijencije, srčane aritmije, hipertenzije, glaukoma, hipertrofije prostate, porfirije ili dijabetesa. U tim slučajevima oba leka moraju se uzimati samo pod lekarskim nadzorom.
    Čestu ili produženu upotrebu Operil®-a i Operila®-a P treba izbegavati.
    Ove lekove ne treba davati deci ispod 1 godine starosti.
    Bočicu treba da koristi samo jedna osoba da bi se izbegao rizik od prenošenja infekcije dugima.

TRUDNOĆA I DOJENJE
    Ne preporučuje se primena leka tokom trudnoće i dojenja. U koliko trudnoća nastane u toku upotrebe Operil®-a konsultovati svog lekara.

UTICAJ NA SPOSOBNOST ZA VOŽNJU I UPRAVLJANJE MAŠINAMA
    Nema podataka da Operil® i Operil®P imaju bilo kkav uticaj na sposobnost za vožnju i upravljanje mašinama.

UPOZORENJA U KOLIKO SE UZIMAJU DRUGI LEKOVI
    Konsultovati lekara ili apotekara pre nego što se Operil® i Operil®P upotrebe istovremeno sa drugim medicinskim proizvodima. Kada se oksimetazolin resorbuje, kod bolesnika koji primaju triciklične antidepresive ili maprotilin, on može da potencira njihova dejstva na krvni pritisak. Kod bolesnika koji istovremeno primaju inhibitore MAO, oksimetazolin može čak da izazove hipertenzivnu krizu.

NAČIN UZIMANJA I PRAVILNOG DAVANJA DECI
    Odrasli i deca iznad 7 godina starosti: Ukapati 1 do2 kapi Operil®-a u svaku nozdrvu, dva do tri puta dnevno. Zabaciti malo glavu unazad i normalno disati.
    Deca od 1 do 7 godina starosti: Ukapati 1 do 2 kapi Operil®-a P u svaku nozdrvu, dva do tri pura dnevno. Detetu zabaciti malo glavu unazad i reći mu da normalno diše.
    Kod samostalnog lečenja ne treba prekoračiti preporučene doze Operil®-a i Operil®-a P, a proizvode ne treba uzimati duže od 5 do 7 dana.
    Ukoliko se simptomi ne gube treba konsultovati lekara. On treba da odluči o tome da li da se produži sa lečenjem.

PREDOZIRANJE
    Ukoliko se znatno prekorači doza može doći do prolaznog osećanja pečenja u nosu, nosna sluznica može da se osuši i može doći do kijanja. . Takođe mogu nastati nesanica, glavobolja, ubrzan ili usporen puls i povećanje krvnog pritiska. Ovi simptomi obično nestaju čim se doza smanji.
    Ukoliko dete slučajno popije Operil® ili Operil®P, odmah treba potražiti lekarsku pomoć.

NEŽELJENA DEJSTVA
    Operil® i Operil®P se dobro podnose. Ponekad dolazi do prolazne suvoće i osećaja pečenja nosne sluznice, suvih usta i grla i može doći do kijanja. Vrlo retko mogu nastati sistemska neželjena dejstva kao što su hipertenzija, hipotenzija, nervoza, muka, ošamućenost, glavobolja, nesanica, palpitacije, ubrzan ili usporen puls ili reakcije preosetljivosti na lek. Pridružena primena može izazvati reaktivnu hiperemijunosne sluznice.
    Ukoliko se sumnja na neželjena dejstva prilikom uzimanja Operil®-a i Operil®-a P, treba odmah obavestiti lekara ili apotekara, a sa uzimanjem leka prestati.

NAČIN ČUVANJA
    Čuvati na temperaturi do 250C, van domašaja dece.

ROK TRAJANJA
    Rok upotrebe 3 godine. Ne koristiti posle isteka roka trajanja, koji je naveden na pakovanju.

NAČIN IZDAVANJA
    Lek se može izdavati bez lekarskog recepta.

PAKOVANJE
    Operil®: Bočica sa 10ml 0,05% rastvora. Odobrenje br. 515-04-255/03-1 od 05.03.2004
    Operil®P: Bočica sa 10 ml 0,025% rastvora. Odobrenje br. 515-04-255/03 od 05.03.2004

Proizvođač: LEK d.d., Ljubljana, Verovškova 57, Slovenija

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Efedrin smo i mi koristili kad smo bili tako mali jer imamo problema s nosom od rođenja (valjda se i rodio sa začepljenim nosom, a to je naslijedio od majke!). Koliko mi je poznato ...maris i ...mar se koriste kao i fiziološka za razrjeđivanje balica da lakše iscure, a ostali za prohodnost.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj tetamaja6 prvotno napisa
    da se javim ,Ela je super, kod svakog presvlačenja joj pipetom nakapam mlijeka (svog) u nos i nemamo problema!ja dahćem jer nema prohodnosti u nosu nikakve.aquamaris stavljam obojim klincima u nos svako jutro za vlaženje nosa ali nema funkciju očepljivana nosa!primjetila sam da me Ela jučer čudno gledala valjda joj drugačije zvučim ovakva poštopana! i molim savjet,kako objasniti Ivanu da više nema kapi kad konta da mu to pomaže.čak mi se i noću probudi i kaže "mama daj kapi".koliko ste najduže stavljale kapi?

IVANO 2.5god.
    ELA 3 mj.
    super da je ela dobro, a ti jos malo izdrzi, ispuhuj nos a prehlada ce brzo proc, nece trajat takvo stanje misec dana. ivanu objasni da je zdravije da ispuse nos(vec je dovoljno veliki da to zna, zar ne?) i da se kapi ne mogu dugo koristit jer onda postaju stetne. iako je mali mogao bi razumjeti. pokusaj. uostalom prehladjeni ste, to nije ugodno stanje pa neke stvari treba malo istrpit i proci ce. ja inace nikad nisam (osim mozda kad sam bila beba/dijete al toga se ne sijecam) koristila kapi za nos ali da jesam drzala bi se uputa. sa ljekovima sam uvijek jaaaaaako oprezna i uzimam ih ako bas, bas ali bas moram.

Početno

Moja curica ima problema s nosićem i svi su mi savjetovali da joj kuham čaj od sljezovog korijena i da joj to kapam u nosić, vidi se poboljšanje,jedino sto joj taj sekret sazrijeva pa se cijedi u grlo što ju jako smeta.

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ivana sam na muletinu uhvatila i našpricala mu aquamaris!zaključio je da su te "NOVE super",a ja takva pohlepna stavila 2 kapi njegovih kapi nebili osjetila miris domaćeg pećenog pileta i krompira!Ela nespava cijelo poslijepodne,ja umišljam da je od kapi,a možda se samo tako poklopilo!M.M mi je nabio na nos da sam se mogla odreći tog užitka,ne bi mi škodilo!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa aquamaris su ti prakticki bezazlene, samo fizioloska otopina, ne bi joj trebale smetat za spavanje, mozda je samo nervozna zbog prehlade. jesi joj pokusala ispumpat nosic?

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj tetamaja6 prvotno napisa
    da se javim ,Ela je super, kod svakog presvlačenja joj pipetom nakapam mlijeka (svog) u nos i nemamo problema!
    :D

ja dahćem jer nema prohodnosti u nosu nikakve..
    MM stavljao fiziološku otopinu, obilno, legao par minuta da ne iscuri van. Otčepilo mu nos, ispuhao. I tako više puta na dan (prošle zime).

aquamaris stavljam obojim klincima u nos svako jutro za vlaženje nosa ali nema funkciju očepljivana nosa!.
    Ako ti Ivano zna ispuhati nos, onda kao MM.
    Ako ne, onda staviti fiziološku, u poluležećem položaju, neka leži par minuta, zatim bi trebalo izvući sekret pumpicom.
    Ako nikako ne ide, kod nas pedica ima jaču pumpicu na struju (ispuhuje sestra), tzv. "čok".

Može i Sterimar i sl., ali konkretno na Sterimaru je ograničenje koliko se puta smije stavljati na dan (mislim 3 x 2), a fiziološka otopina može neograničeno.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj marinelak prvotno napisa
    Moja curica ima problema s nosićem i svi su mi savjetovali da joj kuham čaj od sljezovog korijena i da joj to kapam u nosić, vidi se poboljšanje,jedino sto joj taj sekret sazrijeva pa se cijedi u grlo što ju jako smeta.
    Znači da poslije toga treba ispuhati nosić, tj. očistiti pumpicom, pa se neće cijediti.
    Čajevi su obarci biljaka, a biljke sadrže aktivne supstance. Ne znam koliko ti je malena stara, ja bih radije fiziološku.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

[quote="dutka_lutkaČajevi su obarci biljaka, a biljke sadrže aktivne supstance. Ne znam koliko ti je malena stara, ja bih radije fiziološku.[/quote]
    aktivna tvar u sljezovom korjenu je sluz koje ima do 35%. Prilikom pripreme vodene iscrpine sluz bubri, navlaci na sebe vodu. Ukapavanjem u nos nabubrena sluz oblaže sluznicu nosa i time ublažava nadražaj, smanjuje bol i ublažava upalu te na taj način i štiti sluznicu nosa. obicno iscrpina sljezovog korjena ima pozitivan ucinak na sluznicu. fiziološka otopina omekšava slinu iz nosa i omogućava brže otjecanje ali nema zaštitnu ulogu na sluznicu. pa sad tko sto voli.
    naravno nakon ukapavanja jednog ili drugog u nosu se nadje svega i sluzi od iscrpine i sline iz nosa sto sve treba ispumpati vani ili ispuhati jer onemugacava prolaz zraka kroz disne puteve.

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

curke hvala!čuvajte se gadan neki virus.Ivano i Ela super ,M.M i ja u komi,i još smo i dedu zarazili!morao je daći vidjeti svoje djete(mene)po je pokupio!sretno

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ako su napisali kako Operil sprej/kapi nije uputno koristiti za vrijeme trudnoće i dojenja, sigurno znaju zašto su tako napisali i sumnjam kako su mislili da će netko odjednom izliti cijelu bočicu u nos.
    napisano je zbog toga što na trudnicama i dojiljama nisu provođena testiranja...
    budući nije poznato da li bi i kakve nuspojave mogle imati navedene kapi (kao i svi ostali lijekovi na kojima je to upozorenje), proizvođač se ograđuje...

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    napisano je zbog toga što na trudnicama i dojiljama nisu provođena testiranja...
    budući nije poznato da li bi i kakve nuspojave mogle imati navedene kapi (kao i svi ostali lijekovi na kojima je to upozorenje), proizvođač se ograđuje...
    Onda sigurno ni ja neću biti pokusni kunić...

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj dutka_lutka prvotno napisa
    Citiraj magriz prvotno napisa
    Onda sigurno ni ja neću biti pokusni kunić...
    X

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni doktor rekao da smijem koristiti kapi, naravno da se držim uputstva

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Meni doktor rekao da smijem koristiti kapi, naravno da se držim uputstva
    Pa u uputstvima piše da ne!

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sad bi ti baš bila pametna jel?
    Ako ćemo tako onda ne piše da ne nego da se ne preporučuje.
    Mislim da je Magriz jako dobro objasnila situaciju. Ja sam i u trudnoći jednom ukapala kapi u nos nakon što mi je ginekolog rekao da smijem. Na hrpi lijekova piše to što piše i zato služe liječnici da ti preporuče ili ne neki lijek.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sad bi ti baš bila pametna jel?
    Ja bih bila pametna, a ako netko neće biti, ne mora. 8)

Ako ćemo tako onda ne piše da ne nego da se ne preporučuje.
    Da. Sapienti sat.

Mislim da je Magriz jako dobro objasnila situaciju.
    Koliko vidim na temama s drugih podforuma, neki koji zagovaraju uporabu lijekova usprkos uputama na lijekovima rade u velikim farmaceutskim tvrtkama. :shock:

Na hrpi lijekova piše to što piše i zato služe liječnici da ti preporuče ili ne neki lijek.
    Ja mislim da upute služe za to da se čitaju.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

vidi ih, svade se oko kapi za nos 8)

dakle, svatko će napraviti kako misli da je najbolje...
    mi ovdje nećemo davati savjete ni o kakvim lijekovima, zvali se oni kako god: uvijek upućujemo na čitanje uputstava i razgovor s liječnikom...

i to je to.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ukucala sam u pretražnik Operil i dojenje jer se davim..začepljen nos i sve nešto odvratno i, iako sam prije koju godinu moralana odvikavanje od Operila, ovih dana sam ga stavljala, onaj dječji. Pa sam pošla viditi što tete iz Rode misle o tome, budući da na uputstvima piše da se ne smije uz dojenje. I nađem ovo što je Apricot napisala:
    U koliko trudnoća nastane u toku upotrebe Operil®-a konsultovati svog lekara.

Umrla sam od smijeha. Zamisli, dođeš ginekologu sva u panici i kažeš: "Ajme, joj, sranje, sinoć smo se malo zaigrali i postoji mogućnost da sam ostala trudna. Ali taj dan sam stavila po dvije kapi Operila u svaku nosnicu, što ću sad?"

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kapaj

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kapni, ali ujutro kad se zbudiš obavezno počni s Rhinohornom http://www.yogaprosess.com/croatia/rhinohorn.html, em ćeš očistit nos, em ne trebaš odvikavanje od njega, a on ti ne smeta dojenju

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni ga nisu u trudnoci dali u ljekarni pa sam fasovala upalu uha. divota. i zavrsila na antibioticima i operilu.

sad imam upalu sinusa, koristim ga uz dojenje i opet antibiotik...
    najgore od svega sto se mala sad zastopala i ne moze dojiti i ne pomaze ni slijez ni fizioloska ni moje mlijeko i sad sam zvala pedicu, rekla je napisat uputnicu za efedrin. znam da je stetan, al toliko hropti da mi je veca steta da njoj ode na pluca nego da si osusi sluznicu. nekako mislim da ce ispiranjem mojim mlijekom sluznica ozdraviti ako se osteti.

ja imam taj horn i potrosim pola litre fizioloske, a da mi nista ne izadje. nikad ni nije. dok je muzu i starijoj to spas.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Operil za djecu koristim u najtežim slučajevima. Znači onako kad legnem spavat i moram disat na usta jer je nos zabetoniran. Onda samo mrvu u svaku nosnicu, tek toliko da prođe malo zraka kroz nos. Inače fiziološka na litre a sinoć sam si i s aspiratorom izvlačila i fino su se otvorili sinusi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

rinosurlu radi s vodom i soli,kod jačeg začepljena, povečati koncentraciju soli

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

To je dvosjekli mac. Neki tvrde da kad se radi o upali voda nije dobra jer moze doci do infekcije jer voda nije sterilna. Voda mene boli. Jednom sam cak i vagala pa sam probala napraviti omjer ko u fizioloskoj, no i dalje me boli

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Btw imam pitanje uz dojenje i sve sto uljevamo bebi u nos...iskljucivo dojena beba tako dobije i prokuhanu vodu uz slijez kao i fiziolosku. Nakupi se te tekucine tokom dana. Koliko god ja naginjala njoj glavicu to zavrsi u grlu i zelucu. Vidim kako bljuca, bljuca drugacije. To je ok?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

MIslim da su to ipak zanemarive količine i da ne smetaju.

Kako drugačije bljuca, češće, više količinski, drugačiji miris?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Bas sam gledala, to je casica za rakiju dnevno (fizioloska i slijez, s tim da i slijez radim s fizioloskom zbog toga sto zavrsi u zelucu i jer voda u nosu mene uzasno boli). Ne znam kakav je miris jer nemam njuh, al pjenasto je i kad bljucne odmsh nakon il za vrijeme ciscenja, vodenasto je, skoro pa cista voda. Dok inace kad bljucka bude u tragovima mlijeka ko sir ili bas mlijeko.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Zna li netko kako se zove ona mast koju namažeš ispod nosa, jako pecka i miriše mentolasto. I gdje je ima za kupiti. Hvala!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

tigrova mast?

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

E to Znate gdje se ima za kupiti?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor